Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem a proteussal kapcsolatban: hogyan lehet pl. egy tirisztort fekvo helyzetben elforditani? a valaszokat elore is koszonom
Megjelolod a tirisztort es jobb klikk az egerre...az elougro ablakban" rotate clockwise " parancsal forgathato.
koszi a segitseget de igazabol arra gondoltam, hogy ha hutobordara szertnem szerelni es igy elforditani. De lehet, hogy hulyeseget kerdezek most ismerkedem a progival
elore is kosz
Mivel nyák tervezésre nem használtam, mivel nekem nagyon nem esik kézre a szerkesztője ezért nem tudom hogy pontosan hogyan kéne csinálnod. De valószínű, hogy másik footprintet kell választanod hozzá.
Hogyan lehet az "auto placementet" használni?
Nekem azt írja, hoy nincs mozgatható alkatrész.
Üdv,
egy apró segítséget szeretnék kérni a jártasabb kollégáktól. Kíváncsiságból összeraktam egy vezeték nélküli csengő RF-részét (a kapcsolás valahonnan az oldalról van), de nem igazán tudom, hová tehetnék generátorjelet a frekvenciaátvitel szimulációjához. Az eredeti rajzon lévő légmagos tekercset felbontottam két soros induktivitásra, és a közös pontjukra tettem a referenciát (RFbe), de ahogy elnézem a kapott diagramot, nem tűnik a legjobbnak ez a megoldás. Van "bevált módszer", vagy netán ökölszabály arra vonatkozóan, hogyan kell a jelgenerátor becsatolását megoldani? Ha nem kifejezetten VSM, az is érdekel, hátha átültethető.
Sziasztok.
Egy nagyon egyszerü kérdésem van,de engem megfog. Hogyan kell beállitani a szinusz generátort hogy olyan feszültséget és jelalakot kapjak mint az otthoni konektorban van. Egy kapcsolásnak 220V-os váltakozó feszültséget kellene kapnia,de sehogy nem sikerül nekem ezt összehoznom. Légyszives segitsetek. Köszönöm.
Köszönöm.
Én mondtam hogy alap kérdés,de igy már egyértelmü és müködik is a kapcsolásom.
Úgy, hogy leteszel egy DIL-tokosat a schematic-ra, jobb gombbal katt rá, menüből kiválasztod a "Visual packaging tool" opciót. Ekkor feljön egy ablak a meglévő tokkal, a tetején lesz egy "ADD" gomb, arra kattintva újabb ablakban kiválaszthatod az smd tokokat, megkeresed az SO16-ot, leokézod, majd az "Assign package(s)" gombbal hozzárendeli.
A dolog szépséghibája csak annyi, hogy az eredeti könyvtárba nem engedi elmenteni, én létrehoztam egy saját könyvtárat, és minden módosított alkatrész oda kerül. Egyébként ha megnyitod az ISIS súgóját, és megkeresed a "The Visual Packaging Tool" c. részt, lépésről lépésre leírja.
Hello,
Pár napja kezdtem használni a proteust, és az a kérdésem lenne, hogy alkatrészkönyvtárakat lehet valahonnan letölteni, vagy frissíteni? Sehol nem találtam PL: SW-PUSH3 tokozású nyomógombot. A demó layoutokon viszont van. Van benne esetleg alkatrész editor?
hy
![]() Ez a sárga vonal vilogás azt jelenti igy jelzi a proteus a nyákodon hogy zárlat vagy hibás elkötésed van ezt a schematics rajz alapján elenörzi le! Meny visza a schematics rajzodhoz és ott rajzold be az elkötöt vonalat aztán "save" ugorj visza a "Netlist transfer to ARES" gombal az ISIS pcb ablakba és azt is "save"! Neked ott már jelezni is fogja a nem öszekötöt részt halvány sárga vonalal ha nincs öszekötve még! ![]()
HELLO !
Annyit szeretnék megkérdezni hogy mit kell beállítani a Proteus 7.5 sp3-as programban hogy menjen WINDOWS 7-en. Esetleg valaki próbálta már WINDOWS 7 ULTIMATEN. A válaszokat előre is köszönöm
Hy!
Valaki nem tuja hogyan lehet megnézni a pic eepromjában lévő adatokat proteusban? Esetleg a regiszterek értékeit programfutás közben? Köszi mindenkinek a választ!
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogyan tudnám az ISIS-ben azt a kis, kb 35x50-es téglalapot megnövelni? Mosógép vezérlőt szeretnék tesztelni ,de kicsi a hely! Köszönöm a választ!
Sikerült! Köszi szépen a segítséget!
Áh megvan!!!
![]() ![]()
Khm, valaki serialt tudna adni a proteus isishez priviben?
![]() Köszi
Hello !
Ha valakinek kell a proteus legújabb verziója keressen meg engem és szívesen 'informálom' róla. Köszönöm.
Hello !
Azt is megírhatnád, hogy hogyan sikerült beállítani mivel ha egy kezdő erre jár és meg szeretné tudni hogy hogyan kell akkor ne tegye fel feleslegbe a kérdést. Megértésedet köszönöm.
Hogyan sikerült? Hát úgy hogy Simpi felrakott egy képet, valamint leírta hogyan kell. Mi a kérdésed nem értelek? Vagy csak kötözködni akarsz? Mert ha igen akkor menj le inkább a helyi kocsmába és tedd azt ott! Megértésedet köszönöm!!!
Nem simpire gondoltam hanem maria1982-re mert megírta hogy mit szeretne és közben rájött a megoldásra csak azt már elfelejtette ide leírni. simpihez ennek semmi köze. Amúgy simpi mire gondolsz, hogy van-e újabb verziójú proteus és hogy le e lehet tölteni ? Mert ha erre gondolsz akkor már megvan a 7.6 SP0-ás verzió. Ha kell írj priviben.
Ha meg nem hozzám beszélsz akkor meg mért az én hozzászólásomra válaszolsz? Így senki nem fogja tudni hogy kinek írod,amit írsz!!! Bocs ha goromba voltam!
Na tehát ha jól ki veszekedtétek magatokat akkor most én is szólnék
![]() Volt egy sejtésem hogy nekem szólt a kérdés , de mivel szerintem érthetően leírtam hogy az új rajz készítése előtt kell méretet választani, valamint nem nekem volt címezve a kérdés nem kívántam belefolyni a vitába , amit nem is igazán értettem( szerintem más sem)! De most leírom mi vezetett a kérdésem feltevéséhez. Okulásul a nálam is kezdőbbeknek : Megszereztem a 7.2-es Proteust elkezdtem rajzolni a mosógép vezérlő rendszert, de ahogy haladtam egyre kisebb lett a kék színnel határolt terület. Kerestem hogyan tudnám megnövelni a területet utólag ,de nem találtam rá a megoldásra. Ekkor tettem fel ide a kérdésem ! De közben tovább kerestem, és ki találtam a következőt: File- New Design -Create new design, itt kiválasztottam A0 (megfelelő méret) , az előző rajzomat jobb klikkel kijelöltem -megint jobb klikk -Copy to Clipboard-megnyítottam az új scematic-ot- jobb klikk - Paste From Clipboard! Ennyi . Elnézést ha szájbarágósra sikeredett! ![]()
HM... PIC hát az nekem még nem megy.
![]() De szeretném megtanulni! A gyári szimulációknál nincs gond a piccek-el. Inkább ez mint a Tina. Köszi a megoldást! ![]()
Szevasztok !
Megépítettem egy labortápot, de nem nagyon akarja elvégezni a szimulációt mert kiír valamilyen hibát. Nem tudom hogy mi lehet de szerintem a generátor frekijével van a gond. Csatolom a fájlokat. A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
Elkészült a rajzom, a szimuláció szépen működik. De az Ares makacskodik! Az Isis-ben Tools-ra kattintok utána, Netlist to ARES. Board Edge-vel panel körvonalat rajzolok. Tools- Auto placer után a nyákon az alkatrészek. Helyezgetés után auto router ,begin router-re kattintok hogy legyen már valami! ![]() Failed to load layout. Ennyi! Az Electrát ráengedve az behuzalozza a nyákot, de nem tudom hogy hol lehet nála állítani bármit is. Altiumban is kész van az áramkör, csak ott más gáz van , ott is felteszek pár kérdést ![]() Ha valaki tud segíteni Köszönöm! ![]() itt a témában megadott 7.2 SP6-os installer ami rapidshare-ről szedhető vírusos az avast szerint! (2db 1 svchost.exe ami 100%, hogy vírus win32 trojai telepítés után akarja indítani. A másik az elektra.exe)
Küldök neked egy ajándékot az e-mail címedre.
Boldog karácsonyt mindenkinek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |