Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromágneses hangszóró
Témaindító: nikolatesla, idő: Júl 16, 2009
Témakörök:
hát ilyen sípol recseg és ciripel
Az nem a tápból jövő zavarnak tűnik.
Akkor szerinted honnan mer csak akkor van ha a táp megy.
Akkor tedd a két készüléket egymástól távolra, és rakj közéjük leválasztó transzformátort, vagy optocsatolót.
de a leválasztó tr milyen legyen?
Ha azonos tápról megy a dvd meg az erőlködő, akkor még talán reális hogy tele van zavaró jelekkel a tápfesz. De különálló tápnál nem tudom hol jöhetnek vissza a zajok .
az erőlködőbe egy öntött toroid van tehát nem kéne bezavarnia
Ha már hangszóróépítésre adnám a fejem, tutira olyat építenék, amilyet a boltban nem kapok. Alumínium öntvény lenne a kosár. A két motor vezetékei külön ki lennének vezetve, így takarékos üzemmódban is működhetne.
Valószínűleg azért nem lehet kapni, mert nincs gyakorlati haszna. nem?
Lehet, hogy nincs gyakorlati haszna, de számomra nem is az a lényeg, hanem a kísérletezés öröme.
Üdv!
Bocs hogy beleszólok, de azért van gyakorlati haszna, régen régi rádiókban használtak ilyen redszerű hangszórókat, az elektromágnes gerjesztését az anódáram szolgáltatta, úgy hogy a tekercs egyben ellátta az anódfesz szűrését is, Több baja is volt, nehéz volt elérni a légrésben a megfelelő gerjesztést gyártani is elég nehéz volt. Kiszorították ezt a konstrukciót a viszonylag olcsó, jól gyártható erős állandó mágnesek, ráadásul ezekkel a mágnesanyagokkal jobb, stabilabb hangszórókat lehet építeni.
Pont ez ne lenne szabadalmaztatva?
Mármint a dupla lengőcsévének, mégneskörnek nincs haszna. Szerintem.
Érdekes megoldás. Ha léteznének "tökéletes" diódák, akkor valószínű el is lenne terjedve. Így viszont jó nagy torzítása lehet, ráadásul amíg a hangszóróra menő feszültség el nem éri a diódák nyitófeszültségének kétszeresét, addig meg sem szólal. Olyan helyre tudom elképzelni ahol csak a hangerő számít, a hangminőség nem.
PWM kapcsolás a diódahíd "helyére" és máris meg van a megoldás erre a gondra.
De kocsikba nem elképzelhetetlen,amit mondasz...hangnyomás versenyeken nem is biztos,hogy egyáltalán kimutatja a műszer.
US szabadalom, csak egy darab papír, semmi garancia nincs rá, hogy egyetlen műküdő példány létezik.
Helló!
Meg csináltam 300mm gitár hangszóróval és mit is mondjak füstön és kicsi hangon kívül semmi nem volt. Pedig 500W volt rá víve a a 800W hangszóróra és az "elektromágnesen" pedig 40A 30v és 1000menet vékony drót bol de ahogy fokoztam a feszt így le éget.
Na ez igen jó mert aki nem ismeri a hanszóró működési elvét az most nem tudja miről van szó.. Bemondóbácsi: telitalálat.
nem nagyon vagom meg a netezest igy ha erdekel a hangszoro megcsinalasa hivj fel skipe on elmagyarazom nekem van örököltem es jol bevalt halozatrol müködik egy 100 w os egövel sorosan kötve egy dioda kel hozza meg egy kondi
*** romania ermihalyfalva
Ezt a formatumot nem lehet betölteni de megprobalom igyBővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |