Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   178 / 1274
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Üdv, oksa holnapra megnézem és a pontos típust is majd!
tnx

gondolom aha nem füt akkor nagyobb hiba ill. több hibalehetőség lehet!?
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Nem biztos, hogy nagy hibája van. Lehet, hogy csak a fűtés körében szakadt meg egy ellenállás.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Nov 27, 2009 /

Szia kadarist! Ma egy kicsit később jöttem,már nem vagy itt Kicserélgettem a BU-kat,a BD-t dedugom és semmi.. otthonról hoztam egy BU 208-at,belelöktem és megy,talán hibás 508-ast vettem nem tudom... Szóval kiforrasztottam a primer tekercs melletti füstölgő R716-os ellenállást és működik világít a glimm a képcsőpanelon,fűt a cső is szépen és a készülék 24V-os része 22,8V-ról-23,3V-ra áll be.. .még valami a TV teljesen lehalkítva is hangosnak mondható.. A többieknek mondom hogy ez egy Orion Mátra.. kérdésem az hogy hol haladjak tovább

Le van véve a malom,csak az indítótekercs van a vason és ki van forrasztva a primer mellől az a bizonyos füstölgő ellenállás,ami ha benn van a 24V egyből csak 13V
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Valami pedig lehúzza a feszkót az ellenálláson keresztül. Szikraköz nem zárlatos a képcsőpanelen?
Ha esetleg nem lenne rajzod hozzá:Bővebben: Link
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Szia! Diódavizsgálásra állítva a multimétert,végignézegettem a diódákat és a kondikat is ,de nem találtam rosszat.. de még átmegyek rajta párszor eddig 860FT-omban van a TV készülék ebben 3BU és 1BD

Linkeltem rajzot. Nézd át a képcsőpanelt is!

Végignézegettem ell. méréssel,sehol nem mozdult,de van egy szikraköz ahol 1,6ohm mérhető.. meglenne a hiba?

Meglenne....

Hát nem is olyan egyszerű,az egyik átkötő ellenállás értékét mérem rajta...

mindjárt átküldöm a képet hogy melyik közön mérem

Nézd már meg a rajzot! Kövesd végig a G2 feszültség útját. Elég sok mindennel találkozik útja során.

Hát ilyen képet találtam...

P1060998.JPG

oké már tanulmányozom is..
(#) gubík gábor válasza Mírr-Múrr hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

szia. csak a végeredményt mutatom koszonom a segítségeket
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Hali István!

Voltam megnézni a TV-t de sajna nem tudtam szétkapni mert torz kulcs kell hozzá!
De bedugtam a 230ba aztán néztem a képcsőn mintha valami világítana de elég halványan és még mintha valamilyen sercegés hallatszana akkor is ha nincs bekapcsolva a tv!
Jah meg a pontos típus amit ígértem:
Tv típus

üdv
(#) kadarist válasza marcall hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Szia Márton!

Rajzot egyelőre nem találtam hozzá. Szét kell szedni, sassziszámot kell majd keresni a panelen a beazonosításhoz. Az biztos, hogy működik a sorvégfok, mert világít a cső.
(#) marcall válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Okés!
Ha sikerül holnap ill. ma szereznem készletet akkor meg tudok mondani mindent addig is előre köszi!
(#) dragon0 hozzászólása Nov 28, 2009 /

Helló ! mindenki kéne egy kis segítség
van egy philips LCD tv kővetkezőt produkálja be kapcsolom és lefagy? majd tejesen áramtalanitom és indítom akkor meg javul.
(#) stefan125 hozzászólása Nov 28, 2009 /

xiaxtok tudna valaki unatkozo segiteni :
van egy tesla NR321FW60ST tipusu tvje oreganyamnak kep van de pxe van huzodva homokora alakzatba hianyzik a szeleibol
azt hittem a kondik oxxe xaradtak ki csereltem egy parat de semmi valtpozas ha valakinek volna valami jo oklete kerlek irjatok meg elorre is koxi
(#) garamszegiroland válasza kadarist hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Hello
Köszi az oldal tippet találtam hozzá eeprom tartalmat amivel megy is a tv-m csak néha olyat csinál hogy megy az adás és közben kisebb idökre elmegy a kép.Olyan mint amikor elhangolja magát de utána ha elkapcsolok másik adora majd vissza akkor megy egy darabig tovább. Mitől lehet ez a hiba? Lehet az epromtol? Ja és a euroscart-ok sem mennek
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Az újabb tévékben mindennek köze van a memóriában tárolt adatokhoz. Próbáld meg új, üres eepromba beírni a tartalmat. Próbálkozz többféle, az adott sasszihoz való dumppal. Valamelyik csak jó lesz.
(#) secy hozzászólása Nov 29, 2009 /

üdv mindenkinek. van egy sony 55cm tv-m.
a kép tökéletes és minden funkció működik..
de olyat produkáll,hogy néha el kezd súgni mint egy rádió. amikor súg akkor is hallatszik a szöveg vagy zene stb... de nagyon zavaró néha pár pillanatig néha meg több percig is csinálja.

mi lehet a probléma.?? előre is köszönöm a segítséget
(#) secy hozzászólása Nov 29, 2009 /

üdv mindenkinek. van egy sony 55cm tv-m.
a kép tökéletes és minden funkció működik..
de olyat produkáll,hogy néha el kezd súgni mint egy rádió. amikor súg akkor is hallatszik a szöveg vagy zene stb... de nagyon zavaró néha pár pillanatig néha meg több percig is csinálja.

mi lehet a probléma.?? előre is köszönöm a segítséget
(#) frissadam hozzászólása Nov 30, 2009 /

Hi!

Megmértem a philips tv-m tápját. A bemenő pufferon meg van a fesz. Bekapcsoláskor se készenléti se nagyfesz trafó ne működik. A hálózati trafó jár, mert hallom a nagyfrekis hangját és a primer oldalon is megvan a fesz. A trafó után van egy 200V 63u kondi ott 110v van . De még sincs se készenléti se képcső fűtés se semmi. Viszont van hogy elindul . Jó lenne már megjavítanom....
Valakinek valami ötlete?
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Szia!

Forrasztási hiba lehet a panelon, esetleg kiszáradt kondenzátor lehet a háttérben. A többi szekunder tápfeszültséget is meg kell mérni. Mi a készülék típusa?
(#) frissadam válasza kadarist hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Philips L6 valami ilyesmi. Van hozzá rajzom. De elég bonyolult így elsőre. Nem szoktam tv-ket javítani. Majd teszek fel holnap képet a paneljáról.

(#) ferzoo válasza frissadam hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Bocs de a hálózati tr.nek nincs hangja,illetve amikor zárlat van akkor sípol ciripel.
Ilyenkor zárlat van pl.a sorvégfoknál,ezért nincs fűtés,tehát a táp leszabályozza a frekit 40Khz-röl jóval kisebbre.Pmps.
Tehát szekunder oldalon zárlaton,ezután kiszáradt kondikat keressél.
(#) kadarist válasza ferzoo hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Szia!

Lehet, hogy azt a jellegzetes ciripelést hallja, amikor terheletlenül megy a táp.
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Szia! Sajnos múlt hét óta nem nagyon értem rá, de most van néhány órám. Akkor félbehagytunk egy Panasonic TX-29PM1P tv javítást. Ott tartott a dolog, hogy a main táp nem indul, 30Ohm körüli ellenállás mérhető rajta. Tudsz segíteni?
Következő: »»   178 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem