Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv, oksa holnapra megnézem és a pontos típust is majd!
tnx gondolom aha nem füt akkor nagyobb hiba ill. több hibalehetőség lehet!?
Nem biztos, hogy nagy hibája van. Lehet, hogy csak a fűtés körében szakadt meg egy ellenállás.
Szia kadarist! Ma egy kicsit később jöttem,már nem vagy itt Kicserélgettem a BU-kat,a BD-t dedugom és semmi.. otthonról hoztam egy BU 208-at,belelöktem és megy,talán hibás 508-ast vettem nem tudom... Szóval kiforrasztottam a primer tekercs melletti füstölgő R716-os ellenállást és működik világít a glimm a képcsőpanelon,fűt a cső is szépen és a készülék 24V-os része 22,8V-ról-23,3V-ra áll be.. .még valami a TV teljesen lehalkítva is hangosnak mondható.. A többieknek mondom hogy ez egy Orion Mátra.. kérdésem az hogy hol haladjak tovább
Le van véve a malom,csak az indítótekercs van a vason és ki van forrasztva a primer mellől az a bizonyos füstölgő ellenállás,ami ha benn van a 24V egyből csak 13V
Valami pedig lehúzza a feszkót az ellenálláson keresztül. Szikraköz nem zárlatos a képcsőpanelen?
Ha esetleg nem lenne rajzod hozzá:Bővebben: Link
Szia! Diódavizsgálásra állítva a multimétert,végignézegettem a diódákat és a kondikat is ,de nem találtam rosszat.. de még átmegyek rajta párszor eddig 860FT-omban van a TV készülék ebben 3BU és 1BD
Linkeltem rajzot. Nézd át a képcsőpanelt is!
Végignézegettem ell. méréssel,sehol nem mozdult,de van egy szikraköz ahol 1,6ohm mérhető.. meglenne a hiba?
Meglenne....
Hát nem is olyan egyszerű,az egyik átkötő ellenállás értékét mérem rajta...
mindjárt átküldöm a képet hogy melyik közön mérem
Nézd már meg a rajzot! Kövesd végig a G2 feszültség útját. Elég sok mindennel találkozik útja során.
oké már tanulmányozom is..
szia. csak a végeredményt mutatom koszonom a segítségeket
Hali István!
Voltam megnézni a TV-t de sajna nem tudtam szétkapni mert torz kulcs kell hozzá! De bedugtam a 230ba aztán néztem a képcsőn mintha valami világítana de elég halványan és még mintha valamilyen sercegés hallatszana akkor is ha nincs bekapcsolva a tv! Jah meg a pontos típus amit ígértem: Tv típus üdv
Szia Márton!
Rajzot egyelőre nem találtam hozzá. Szét kell szedni, sassziszámot kell majd keresni a panelen a beazonosításhoz. Az biztos, hogy működik a sorvégfok, mert világít a cső.
Okés!
Ha sikerül holnap ill. ma szereznem készletet akkor meg tudok mondani mindent addig is előre köszi!
Helló ! mindenki kéne egy kis segítség
van egy philips LCD tv kővetkezőt produkálja be kapcsolom és lefagy? majd tejesen áramtalanitom és indítom akkor meg javul.
xiaxtok tudna valaki unatkozo segiteni :
van egy tesla NR321FW60ST tipusu tvje oreganyamnak kep van de pxe van huzodva homokora alakzatba hianyzik a szeleibol azt hittem a kondik oxxe xaradtak ki csereltem egy parat de semmi valtpozas ha valakinek volna valami jo oklete kerlek irjatok meg elorre is koxi
Hello
Köszi az oldal tippet találtam hozzá eeprom tartalmat amivel megy is a tv-m csak néha olyat csinál hogy megy az adás és közben kisebb idökre elmegy a kép.Olyan mint amikor elhangolja magát de utána ha elkapcsolok másik adora majd vissza akkor megy egy darabig tovább. Mitől lehet ez a hiba? Lehet az epromtol? Ja és a euroscart-ok sem mennek
Az újabb tévékben mindennek köze van a memóriában tárolt adatokhoz. Próbáld meg új, üres eepromba beírni a tartalmat. Próbálkozz többféle, az adott sasszihoz való dumppal. Valamelyik csak jó lesz.
üdv mindenkinek. van egy sony 55cm tv-m.
a kép tökéletes és minden funkció működik.. de olyat produkáll,hogy néha el kezd súgni mint egy rádió. amikor súg akkor is hallatszik a szöveg vagy zene stb... de nagyon zavaró néha pár pillanatig néha meg több percig is csinálja. mi lehet a probléma.?? előre is köszönöm a segítséget
üdv mindenkinek. van egy sony 55cm tv-m.
a kép tökéletes és minden funkció működik.. de olyat produkáll,hogy néha el kezd súgni mint egy rádió. amikor súg akkor is hallatszik a szöveg vagy zene stb... de nagyon zavaró néha pár pillanatig néha meg több percig is csinálja. mi lehet a probléma.?? előre is köszönöm a segítséget
Hi!
Megmértem a philips tv-m tápját. A bemenő pufferon meg van a fesz. Bekapcsoláskor se készenléti se nagyfesz trafó ne működik. A hálózati trafó jár, mert hallom a nagyfrekis hangját és a primer oldalon is megvan a fesz. A trafó után van egy 200V 63u kondi ott 110v van . De még sincs se készenléti se képcső fűtés se semmi. Viszont van hogy elindul . Jó lenne már megjavítanom.... Valakinek valami ötlete?
Szia!
Forrasztási hiba lehet a panelon, esetleg kiszáradt kondenzátor lehet a háttérben. A többi szekunder tápfeszültséget is meg kell mérni. Mi a készülék típusa?
Philips L6 valami ilyesmi. Van hozzá rajzom. De elég bonyolult így elsőre. Nem szoktam tv-ket javítani. Majd teszek fel holnap képet a paneljáról.
Bocs de a hálózati tr.nek nincs hangja,illetve amikor zárlat van akkor sípol ciripel.
Ilyenkor zárlat van pl.a sorvégfoknál,ezért nincs fűtés,tehát a táp leszabályozza a frekit 40Khz-röl jóval kisebbre.Pmps. Tehát szekunder oldalon zárlaton,ezután kiszáradt kondikat keressél.
Szia!
Lehet, hogy azt a jellegzetes ciripelést hallja, amikor terheletlenül megy a táp. |
Bejelentkezés
Hirdetés |