Fórum témák
» Több friss téma |
Hali szentem csinálj hozzá egy invertert 9/220v.
Sziasztok!
Segítséget kérnék,kezdő elektronikás vagyok. Vettem 2 DSC LC100pi típusú mozgásérzékelőt, ami C/NC riasztású.Mit tegyek közbe, hogy olyan fogyasztót kapcsoljon, aminek elvileg C/NO működésű lenne jó. Meg egyáltalán valaki tudna nekem rajzolni egy kötést, mert kicsit magas nekem ez a C/NC/NO vagy NA (mert láttam mindkét fajta írást). Igazából annyi a lényeg, hogy melyik vezetéket hova, meg mit iktassak közbe hogy megszólaljon egy csengő, amikor riasztás van. Itt egy leírás a cuccról: http://www.shield.hu/downloads/LC100PIDSC_HUN.pdf Előre is köszi a segítséget.
Az NC azt jelenti, hogy nyugalmi állapotban zárt. Az NO ennek a fordítottja. Az NA azt jelenti nincs bekötve.
Közé legegyszerűbben egy kis relét tehetsz, bár az állandóan bekapcsolva lesz, s csak eseménynél ejt el.
Sziasztok! Van egy mozgásérzékelőm reflektorról, és egy kis segítségre lenne szükségem a bekötéshez! Valami kapcsolási rajz vagy valami magyarázat jól jönne. Az érzékelőről mellékeltem képeket. Köszi előre is a segítséget!
Szia!
Fekete: fázis. Kék:nulla. Piros: kimenet, a feketét kapcsolja.
Szóval ha jól értelmezem akkor így kell ahogy lerajzoltam a mellékletben?
Igen, így kell kötni.
Sziasztok!
Köszi Action2K a választ, de még mindig nem egyértelmű.Tudnál feltenni egy rajzot, hogyan kössem be a relét az érzékelővel, hogy ugye amikor C és NC között nyitás van ( magyarul riasztásnál ) akkor húzzon be a relé, ellenkező esetben nyitott legyen a relé. Vagy esetleg van-e más megoldás relén kívül? Köszi előre is!
Sziasztok!
A napokban vásároltam mozgás érzékelős lámpákat 3 darabot a ház különböző pontjára szeretném tenni de ezeket ugy akarom megoldani ,hogy ha akarom egyszerre fel tudjam őket kapcsolni egy kapcsolóval és ha lekapcsolom akkor ismét a mozgásérzékelő működjön. Ha lehet rajzzal segítsetek mert gyenge a felfogó képességem. Előre is köszönöm..
Rajz nélkül is megérted:
A mozgásérzékelőbe megy a fázis majd a mozgásérzékelő kapcsolja azt. A mozgásérzékelőből meg tovább az izzó foglalatra(kapcsoló szál). Ezt a szálat kikeresed mindhárom egységnél. (A nulla vezető az izzófoglalat külső érintkezője a fázis a fenékérintkező. ) Veszel egy háromfázisú fénycső kapcsolót és azon keresztül a fázist odaadod erre a kapcsolószálra. Ha a kapcsolót felkapcsolod mindhárom izzó direktben (megkerülve a mozgásérzékelőt) megkapja a villanyt. Ha a házban 3 fázisú rendszer van kiépitve vigyázz a fázishelyességre mert nagyot tud durranni ha 2 fázis összetalálkozik valahol, nagyon nem szeretik egymást ! Sok sikert!
Szia!
Először is kösz a gyors választ .Másodszor én rákerestem a háromfázisú fénycső kapcsolóra de sehol nem találok róla képet és semmit mivel igen távol állok a villany szereléstől ezért ezt a segítséget még kérném,hogy betudjam szerezni a szerelés szakemberre bízom természetesen nem akarok meghalni. A villanyszerelőm elég öreg ezért gondoltam körbekérdezek mert ő már beakar velem huzatni egy csomó kábelt a házba
Sziasztok!
Látom itt már nagyon elvan halva a mozgás érzékelő bekötése fórum. Van valaki akitől lehet itt kérdezni? Köszönöm.
Ha kérdezni akarsz ,egyszerűbb lett volna mindjárt a kérdést feltenni.
Sziasztok.
Van egy ZTG 150/BK típusú mozgásérzékelős lámpám. Kérdésem az lenne, hogy mit hova kell kötni, mivel nem nagyon akar működni? Olyanokat csinál, hogy lekapcsol, s utána egyből vissza, ezt többször is. A mellékelt képen, mibe mit kössek? Előre is Köszi.
Szia!
Barna-> fázis Kék -> nulla z/s -> föld (védővezető) több bekötni való nincs. A kapcsolás ideje, a fényerő külső forgatógombokkal állíthatóak. Esetleg süllyesztve vannak a potméterek, akkor viszont csupán egy kiscsavarhúzó kell.
Sziasztok!
Vettem egy TMB-011 típusú mozgásérzékelőt. A problémám az, hogy miután - bekötés után - áram alá helyezem, azonnal érzékel, és sosem kapcsol ki, teljesen mindegy, hogyan állítom be. Találkoztatok már ilyennel, esetleg lehet valami "trükkje"? Köszönöm!
Üdv, átt szeretnék alakítani egy mozgásérzékelőt, 230V ról 12V ra, de sajnos nemlelem mit szedjek ki. Segítenétek? Fotót mellékeltem.
Van egy mozgásérzékelős lámpám, ami azt csinálja, hogy az időzítés lejárta után lekapcsol, és utána egyből vissza, tök mindegy, hogy van-e mozgás előtte, vagy sem.
El tud romlani a mozgásérzékelő-szenzor, vagy inkább valami más a rossz az elektronikájában? Fázis bekötést ellenőriztem, az rendben van.
Hali!
Nekem is ugyanez a problémám.Felkapcsol és kb 2-3 mp elteltével ismét fel.15 mp-ig világít és ismét felkapcsol.Ezek után letakartam.Tegnap estig volt letakarva az érzékelője.Leszedtem a takarást róla és ismét csinálta.Aztán mérgemben elvágtam a vezetékét.Ma szétkaptam és semmi elváltozást nem látok a panelon (füst,égés eldurrant kondi).Szerintetek mi lehet a gond (én az IC-re gondolok)?Vagy teljesen kuka.Illetve lehet ebből valamit hasznosítani?Ha kell fényképet rakok fel a panelről. Üdv!
Amit elfeledtem,hogy nekem mindenképp kell valami ami figyeli a mozgást.Elég gázos környéken lakom.És nem szeretném ha egy reggel arra kelnék hogy üres a műhelyem.Gondolkodom egy infrakapun vagy egy másik topikban írt lézeres megoldáson.Alkatrészeim vannak.Pénzem viszont nincs kész lámpára.
Heló mindenkinek!
Van egy mozgásérzékelőm,ami be szeretnék kötni de nem tudom hogy melyik szálat hova kössem,ebben kérek segítséget,amit előre is köszönök.A mozgásérzékelőt egy autóból bányásztam kint a bontóban(gondolom a riasztóhoz kellett),Van benne 3db tranzisztorszerű kis valami(gondolom ez érzékeli a mozgást),4 kábel jön ki belőle: piros,lila barna és fekete.Szeretnék majd egy lámpát kacsolni vele.itt egy pár kép az egészről. üdv.: Peti
Sziasztok!
Tegnap megpróbálkoztam egy mozgásérzékelő felszerelésével, de nem jártam sikerrel. A leírásában megtaláltam hogyan kell bekötni, hogy a mozgásérzékelő működjön, azt viszont nem, hogy a lámpát hogyan kell hozzá csatlakoztatni. Egyszerűen annyit írtak, hogy "A készülékhez csatlakoztatott lámpa"... semmi bekötés. Ráadásul nem 4x2 bekötési hely van, mint egy "hagyományos" mozgásérzékelő reflektornál, csupán 3: L N LS Azért, hogy még könnyebb legyen a dolgom barna/kék/piros vezetéket használtak. A kérdés a következő: Hogyan kell bekötnöm az áramot a mozgásérzékelőbe, illetve hova kell kötni a lámpát, hogy a mozgásérzékelő működtesse? Nem vagyok műszerész... najó, nem sokat konyítok az elektronikához, bár a másik mozgásérzékelős lámpát könnyen és gyorsan át tudtam kötni. Szóval, ha lehet, akkor kb ilyen szinten kellene elmagyarázni (Az L-be kösb be a betáp-zöldsárgát stb stb) A leírás alapján sajnos nem tudok elboldogulni. Előre is köszönöm a segítséget. Roland
Köszönöm a választ, akkor meg is osztanám a képet.
Azt nem tudom, hogy hol kell két vezetéket bekötnöm 1 helyre, mivel a 6 bekötési helyre nekem összesen 9 vezetékem van.
Sajnos nem tudom szerkeszteni a kérdésemet, ezért így kell kibővítenem.
Tudom, hogy dilettáns vagyok, de szeretném bekötni ezt az érzékelőt úgy, hogy közben ne kelljen állandóan a biztosíték szekrényhez sétálnom, mert állandóan levágja Tehát a kérdésem bővítve: Betáp kék/barna/zöldsárga, lámpa kék/barna/zöldsárga melyik csatlakozási pontra kerül az előző hozzászólásban szereplő kép szerint?
A földelést(zöld sárga) csak a lámpába kell bekötnöd ha mag van a helye, a mozgásérzékelőben nincs kialakitva a bekőtése oda nem is kell. Viszont készitettem egy rajzot ez mindent elárul.
Üdv.
Sziasztok.
Olyan problémával fordulok hozzátok,hogy mozgásérzékelős lámpát szeretnék be kötni, de egy kapcsoló be iktatásával,hogy bármikor fel lehessen azt kapcsolni vagy le. De legyen olyan is hogy a mozgás érzékelő is működjön. Tehát mind a 3 dolgot tudja. Lehet ,hogy egy kicsit túl bonyolítom. Ehhez kellene nekem egy kapcsolási rajt és hogy milyen kapcsolót szerezzek. A lakásban 1 fázis van. Előre is köszönöm a segítséget. Joel.
Vegyél két kapcsolót.Egyikkel a lámpát tudod fixen bekapcsolni,a másikkal a mozgásérzékelőt tudod bekapcsolni.
(mindkét kapcsoló egyik vége fázis az egyik kapcsoló másik vége a lámpa .A másik kapcsoló a mozgásérzékelő fázisa .A mozgásérzékelő kimenete meg az izzó szintén.) Esetleg vegyél olyan mozgásérzékelőt ami tudja hogy egy rövid áramszünetre felkapcsolva marad. Ekkor elég egy sima kapcsoló a mozgásérzékelővel sorba.Ha egy pillanatra lekapcsolod égve marad,ha hosszabban akkor a mozgásérzékelő funkció lesz aktív,ha még hosszabban akkor felkapcsolásig nem ég a lámpa. |
Bejelentkezés
Hirdetés |