Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
3 sor?! az nem gyenge!
A multor láttam egy maszek benzinkútnál 1 sorba voltak a led-ek, kb 5 centinként 1 ... nem is nézett jól ki.
Megkapta végleges formáját a hangfalam,ezt szeretném megosztani veletek,igaz sal szett van benn,de legalább a hangváltó hozzá lett igazítva,így egész halgatható,egy denon 5,1 erősítö hajtja,ez a frontom a házimoziban.
Minek ekkora??8évvel ezelőtt készült el,mikor még ifjonc voltam,és mindig nagyobb kellet... mivel már megvolt felújítottam és így lett a házimozim egy pár tagja,a cinema city elbújhat mellette...a többi hangfal se apróság...Egy előnye van ennek a nagy rendszernek,ha nagyobb hangerőn van van járatva,akkor se megy a terheltsége 35-40% fölé,ergó hosszú élettartalmú,a 70 nm-es előszobát szépen betölti. A magas hangszórót akarom valami komolyabbra cserélni majd ha lesz pénzem rá. 30 mm es fal vastagsága van az oldalaknak,elő hátlap 36 mm,előlapon plussz 12 mm-es dísz tölgyfa lap, kúp alakú esztergált réz lábak,tölgyfa furnér borítás.
Gratulálok nagyon szép igényes munka!
És a többi hangfal milyen?
Nem piskóta! Kell is egy ekkora házba, ha csak az előszoba 70nm-es. Nekünk a mozitermünk sincs ekkora, az csak 30nm-es.
Köszi szépen! A centerben két darab 16 cm mély közép és egy magas hangszóró, neki is egyedi hangváltója van, sajna még nincs megcsinálva a külseje így még csak a csupasz váz, rear-ek meg két 130 mm-es mély közép plussz egy magas és oldalt egy 25 cm-es mélynyomó, szintén egyedi hangváltóval, a mély 400 Hz-en van elvágva,sajna ez is még csak egy váz,de jövőre ezeket is be akarom fejezni, a tervek már megvannak a fejemben csak meg kell valósítani.
A mélynyomó meg két darab 25 cm-es pioneer sub hangszóró sorba kötve egy ládában. Majd ha elkészülnek ezek is, akkor fel teszem a képeket, talán tavasszal.
Gratulálok. Nagyon szép. Mekkora mélyhangszóró van benne?
Köszi szépen! A frontokban 30 cm-es.
Le tudnád írni a hangfal méreteit (bel-méretét), amelyikről először tettél fel képet.
Meg a mélynyomóét is. Esetleg ha megvannak a terv-rajzok, ami alapján építetted, az is jó lenne. Köszi.
Tényleg szép munka elismerésem!
De azért a hangjától ne legyünk elájulva.A hugomnak vettem ballagására egy SAL házimozi hangfal rendszert.(olyan abban a front mint a fent látható rear,arról lett koppintva) Nos nekem történetesen a háttérsugárzóim JAMO STUDIO 180 ,és eléggé elkene a Somogyit.Mint hangerő,érzékenység hang minőség és dimenzionális hangzás.A hangerő amúgy sem a hangfal méretétől függ! Attól hogy 70nm-es a helység nem feltétlen kell ekkora hangfal.
Köszi! Ha elolvastad rendesen a hozzászólást, semmi féle ájulásról nem írtam, a hangváltó és a doboz kialakítása, masszavitása, ami miatt a gyári sal hangfalnál jobb hangzást sikerült elérnem. Amúgy ha koppintás lenne a paraméterei megegyeznének az eredeti sal hangfal méreteivel, de köze nincs hozzá, egyedi méret alapján készült, meg ilyen alapon bármilyen hagyományos kinézetű hangfal koppintás valamelyik cég palettájáról. A választás azért esett az oldalt mélyesre, mivel így esztétikusabb. Két évvel ezelőtt szereltem Studio 180 hangfalat, csőtórés volt a tulajdonosánál és szétázott teljesen a doboza, ha már itt volt ki próbálgattam,tényleg szép teret csinál a közép és a magas finom kompozíciója, a mélyben viszont csalódás volt, szépen szól de többet vártam tőle, és amennyibe került annó egy új belőle nem vettem volna meg, ez a házimozi viszont egy nagyon jó minőségű Denon recvier-ről működik, ami azért korrigálja a sal minőség beli hiányosságait. Az is igaz hogy nem kell ekkora 70 nm-re de mivel írtam hogy már nyolc évvel ezelőtt készült a prototípusa, szóval adott volt, bárgyúság lett volna egy két utas 16 cm mély közép - magassal elkészíteni rear-nek, mert ugyan elegendő lenne,de csökevényes a rendszer többi tagjához képest, és az erősítő sinus 110W-hoz is, hely meg van.
Nincsenek konkrét rajzok,de megmérem neked holnap és megírom ha úgy jó!Bellül ilyen kialakítású.
Ilyen formán a Jamo-tól se kell elájulni. Az se high end, ezzel remélem tisztában vagy.
Ne is törődj vele, nekem nagyon tetszik, százszor többre becsülöm ha valaki a saját munkáját mutatja be. Szerintem kiváló a minőség és az esztétika is szép. Végsősoron meg az a lényeg , hogy neked tetszen a hangja nemigaz?
Üdv.
Na, ez igaz, mindenki döntse el maga, hogy mi tetszik neki!
Lobbooo: Nagyon tetszenek a hangdobozaid, szépek lettek! Ekkorának meg tényleg van hely!
Köszönöm!
Üdv
Régebben elkészült a fény-effektem. Négyzet alakban vannak a ledek elhelyezve, zene ütemére váltja a színeket. Kívülről befelé halad, ha beért, akkor kifelé. A középső ledek kékek. Egy 4017-es lépteti a színeket. Van másik üzemmódja is, LM3915 vezérli, ilyenkor sima kivezérlésjelzőként üzemel, szintén négyzet alakban. Sötét szobában tökéletesen elég ennyi led, "meghozza a hangulatot" Leírni elég nehéz a működését, majd készítek videót róla. Ez egy béta verzió, ezért próba panelre készült, ha végleges lesz, készítek normális panelt.
Az nagyon szép munka!
Nem az számit, hogy miről van koppintva, hanem az, hogy nagyon tökéletes munka Aki kritizálja a munkádat az nemtud ilyet csinálni, csak azért mondja,mert irigykedik Nekem nagyon tetszik és úgy látszik másoknak is
Jól néz ki!
Müködés köben meg lehetne nézi?
"Tényleg szép munka elismerésem!"Még1x jelzem nekem is tetszik a befektetésed, precíz munka.Nincs annál jobb érzés ha a saját munkáját dicsérik valakinek.Arra akartam rávilágítani,hogy a SAl hangszórók nem tudnak versengeni nagyobb külföldi márkákkal.
Kérdem én tisztelt DONCSO Úrtól,hogy ha a Jamo nem high end akkor mi, nézz utánna JAMO R909-esnek és mit írnak róla,hát az egyik legjobb legelismertebb. Tisztában vagyok azzal hogy a Studio 180 nem az ,ha félre értetted fenti mondataim. NEM AKARTAM SENKI MUNKÁJÁT BECSMÉRELNI! R909
Fiúk!
Ez itt a "Ki mit épített" topic, nem pedig az "értékeljük, kinek vájtabb a füle a különféle hangszórótípusokhoz!" című! A hangszóró készítéses topicban is nekem kellett beavatkoznom. Ne kelljen már folyton Rátok szólni, mint az óvodában!
Végre valahára életre kelt a plazma csöves kivezérlésmérőm. IN-13 csövek működnek benne. A csövekhez szükséges +120V-ot a "szokásos" kapcsitáp szolgáltatja a bemenő 12V-ból.
Itt egy kis video a működésről. Bővebben: Link
Huh, ezek nagyon jól néznek ki. Nem nagyon látni ilyeneket.
Gratula!
Nagyon jó! Gratula! Drága ilyet összehozni?
Végül is nem olyan veszélyes az ára. A csöveket egy kedves fórumozó társunktól vettem, itt az apróban hirdette az IN9-es kistesójával együtt. A meghajtó rész alkatrészei párszáz forintból megvan.
Köszönöm a dicséreteket.
Ha nem gond, be tudnád linkelni nekem a dokumentációit?
Szia
Nem gond, de nincs kapcsrajzom készen (csak skiccek) és a nyákterven is gyúrnék még 1 kicsit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |