Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Eagle 3D segítség, POV-Ray
Témaindító: Thomas10100, idő: Jún 5, 2006
Témakörök:
Akit esetleg zavarna, hogy a kép mellett a gördítő sávok is megjelennek és 800x600-asnál nagyobb képernyőfelbontást használ az egy szövegszerkesztővel - mondjuk a Total Commander szerkesztőjével - nyissa meg a 3d41.ulp fájl-t, majd keresse meg " dlgSpacing(700) " értéket. A 700-at állítsa 850-re az alatta lévő 500-at 650-re és mentsen.
Ha valamit esetleg elrontok (pl: nem olyan alk-t raktam fel mint amit akartam, vagy meggondoltam és másik kell), akkor előről kell kezdeni vagy van valami megoldás ?
mármint nem jó képet jelenít meg neki?
ha ez a gond, akkor az eagle/ulp/eagle 3d/3dusrpack.dat fájlban a megfelelő sort ki kell törölni, és akkor annál az alkatrésznél újból rákérdez a párosításra...
Nem, 1 panelt akarok 3d-ben megjeleníteni, csak elnéztem 1-1 alkatrészt és felcseréltem őket, de általában ha csak kis igazításra van szükség meg oldható-e?
gondoltam, hogy 3d-ben akarod megjeleníteni, csak azt nem értem, hogy hol cserélted fel...
Ha az alkatrész ugyan az, csak a tokozásban kell más akkor "Change" (Villáskulcs ikon) és ott a Package parancs, majd a cserélni kívánt alkatrész cseréje (pl DIP tokos IC helyett SOIC vagy ellenállás, kondi tokozásának változtatása) Ha teljesen más alkatrészre kell cserélni, akkor csak az alkatrész törlése és másik kiválasztása működik.
Hello!
Kicsit rossz úton jártok! Nem az alktrészekkel van gondom a panelon , hanem az alkatrész 3d-s képével! Tehát pl 1 csatlakozóhoz hozzá rendeltem 1 3d-s képet , de utólag derül ki hogy az pont 1 másik alktrészhez kellet volna( mert olyan is van rajta, csak nem figyeltem eléggé) A kérdésem csak annyi hogy előről kell-e kezdenem (ami macerás, mert sok alkatrész 3d- képét kell megadni), vagy van valami más megoldás( pl ahogyan az előnézeti képnek a méretét változtattuk meg MPi-c jóvoltából)?
hát ha csak annyi a baj, hogy nem a megfelelő képet rendelted hozzá, és másikat szeretnél, mint pl ahogy én véletlenül a proci kép helyett tantál kodnit rendeltem hozzá, csakor azt kell csinálni amit mondtam, hogy a 3dusrpac.dat-ból kitörlöd az alkatrészhez tartozó sort, mert az ilyen összerendeléseket abba a fájlba menti, és akkor kell újra kreálni a pov fájlt és igy tovább, és akkor rákérdez újra az összerendelésre, de csak azoknál az alkatrészeknél amiket kitöröltél...
Köszönöm a linket. Először nemakart elindulni a letöltés sehogyse, de most már megy (remélem le is jön rendesen).
Ha tudod, hogy melyik alkatrészt hibáztad el, akkor csak azt kell törölni, a többit már nem kell újra megadni -kiválasztani, azokat a már egyszer megadott alkatrésszel azonosítja.
Van másik megoldás is: ekkor a POV-Ray-ben megnyitott xy.pov fáljodat kellene szerkesztened, de ez akár hosszadalmasabb is lehet, ha merőben más alkatrészt akarsz elhelyezni, ugyanis az Eagle 3D pontosan kiszámítja az alkatrész transzformációját (eltolás és forgatás) a kívánt megjelenítéshez. Minden alkatrésznek van egy alappontja (a panelszerkesztőben "Origins" vonalfajta). Erre történik a számítás, akár tízezred milliméteres pontosággal. Ha az alappont a két alkatrészben máshol van, akkor a megfelelő elhelyezkedéshez neked kell számolni. Ha az alappontok ugyanott vannak (pl. kondikban vagy ellenállásokban) akkor általában gond nélkül lehet cserélni. Pl.: ha egy kerámia kondit akarsz kicserélni egy azonos kivezetés szélességű WIMA kondira, azt egyszerűen az alkatrész nevének átírásával megteheted.
Nagyon szépen köszönöm! Most már értem.Csak a "rosszat" törlöm, a többi megmarad és "emlékszik rá". Mikor újra kreálom a pov fájt csak a töröltre kérdez megint, a többi már megy neki. AHHÁáá....
:worship:
Még egy kérdés MPi-c-hez:
Ha van egy alkatrész, aminek nincsen megfelelője az Eagle3D-ben (pl. egy relé), akkor azt hogyan lehet kialakítani? Nagyon bonyolult? Esetleg nincs valahol egy olyan oldal, amin ilyen 3D-s alkatrészek vannak? (Gondolok itt arra az oldalra, ahol egy nagy-nagy csomó tokozás, meg spéci alkatrész lib-je van feltöltve.) Előre is köszi a választ, és még egyszer a magyarítást+előnézetet!
hogyha nem a cadsoftusa.com amire gondolsz, akkor esetleg megírhatnád, hogy melyik az az oldal...
Huh, várj, megpróbálom előkeríteni.
Egyszer valaki feltette ide, a fórumra. Egy ftp-s oldal. Iszonyat sok alkatrésszel. Megkísérlem előkeríteni, és írok!
A választ a kérdés végével kezdve: sajnos nincs tudomásom ilyen oldalról. :no:
Az alkatrészek megalkotása kissé bonyolult (főleg attól függ, hogy mennyire részletes, élethű), elsősorban a POV-Ray modellezőt kell hozzá ismerni. (Rákeresve, biztos találsz róla leírást a neten.) Egy konkrét alkatrész megalkotására az Eagle 3D honlapján található dokumentációban van leírás. Ez a konkrét leírás az elinduláshoz segíthet, én is ebből készítettem az első alaktrészt. Aztán, ha a POV-Ray kicsit már megy a kész alkatrészeket felhasználva lehet sajátot kreálni. Néhány általam készített alkatrész vagy módosítás: Az első alkatrész, amit csináltam a fenti leírás alapján a baloldali 7 szegmens kijelző (a jobb oldali eredeti, csak a szegmensek színét módosítottam) Aztán egy relé, (aminek a szélei le vannak lerekítve ) mellette egy DO34-es dióda, ennek a színén módosítottam, aztán meg egy dugipanel része. Egy elem, teljesen sk., a mellette lévő IC-n a logó megjelenítése és a felirat egy módosítás eredménye. Korábbi hozzászólásomban mutattam már egy LCD-t és a Higginsnek készített panelen is jó pár módosítás és kreálmány van. (Mindegyikre jó pár órám ráment )
Grat.!! Minden elismerésem...!
Nyugottan kinevezhetnénk Eagle3D szakértőnek !!!
semmi gond...
Akkor én is "hátulról" kezdem: Nagyon-nagyon profi munka valamennyi, gratula!
IMi szavaival élve: Idézet: „Nyugottan kinevezhetnénk Eagle3D szakértőnek !!!” Az elejére térve: Köszönöm szépen a linkeket, azt hiszem, el kell mélyednem a témában.
Köszi!
Találtam egy linket a POV-Ray-hez és a 2001-es Linuxvilág-ban leírást.
Köszönöm az elismerést, de nem törekszem ilyen címekre, ráadásul a szakértéstől igen messze állok éppen hogy csak pedzegetem a témát. Aki tud, az már ilyen képeket csinál: (by Marc Jacquier) EZ NEM FÉNYKÉP!
Azanyámlevadászom!!!! :eek2: :eek2: :eek2:
Még most se bírtam becsukni a szám! Na, ha egyszer én is ilyen szinten tudom majd művelni, akkor elégedett leszek magammal... De Te akkor is előttem jársz! Hálás köszönet ezekért a linkekért is!
Hát nem semmi az tény!!
Dobtam 1 hátas tőle.... Én azzal is megelészem ha a minden alktrészt megtudok vele rajzoltatni, szép kényelmes grafikus kezelő felületen !!
csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a háttér színét hogy lehet natúr fehérre állítani, mert nekem hiába állítgatom, a colors fülnél a színt nem változik semmi...
Isten bizony 10 percen keresztül kerestem azt a pici árulkodó részt ami azt bizonyítja hogy ez mégis csak egy fénykép. Nem találtam. Ez csodálatos.
Az Általános (Global) lapon a Környezet (Surrounding) legyen kikapcsolva, majd a Színek (Colors) lapon a Színösszeállítás kiválasztásánál (select color preset) a Saját színösszeállítás (User defined) legyen kiválasztva. Ezután lehet a Saját színösszeállításnál (manual Selection) a Háttér (Background) színét kiválasztani.
A KÉP-hez hozzátartozik, hogy nem a Eagle 3D-vel állítoták össze ( gondolom ez azért mindenkinek feltünt), de a POV-Ray-el kreálták. Van itt még néhány érdekesség, de nekem mégis csak ez tetszett a legjobban
háhh ezaz köszi, mondjuk már megcsináltam a dolgot paint-ben de legközelebb így csinálom...
nagyon durván jók ezek a képek....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |