Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor

Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 148
(#) Moszkvai hozzászólása Dec 4, 2009 /

Idézet:
„köztudott hogy boltban ezt nem árusítják,mert a kínaiak nem építenek magyar terv szerint”

Csssss!!! Nehogy elszóld! Mert a kinajijak mindenre lecsapnak!
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Na! ahhoz lesz a fórumtársaknak és nekem is 1-2 szavam(unk)!
Nem is értem,idáig hogy nem koppintották el?
(#) highand válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Már a HFM1 is koppintás, egy Tektronix szkópból származik a pozitív visszacsatolásos linerizáló kapcsolás benne.
(#) scooby_ válasza highand hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Nem baj az,Huszti haverunknak lehet ebből pattant az ötlet! Szerintem jó lett! Első korrektor amivel normálisan szól a lemezjátszóm!
(#) bgsf válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Idézet:
„mert a kínaiak nem építenek magyar terv szerint”

Dehogy nem... A Csepel teherautót lemásolták!
Amúgy ha jól szól a korrektor akkor ne bántsd! Élvezd a zenét! Lehet sokat kísérletezni, de az már tényleg a
Idézet:
„fanatic”
kategóriába tartozik. Sajnos mostanában nem sok időm van. Még a korrektorommal is csak lassan haladok....
De már elkezdtem!
(#) highand válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Hát még ha az MC-s modját hallanád, az az igazi.
(#) scooby_ válasza highand hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Az MC-s módját? Ahhoz igazi MC hangszedő kell,vagy nem?
Épp most tettem a földelésre valamint a kimenetekre kis kivezetést,Moszkvai tudja mi a neve, a 2x+32V-os tápágra tett 1-1 ilyen fém rudacskát. Én most betettem még 6-ot mind két csatornának a ki és bemenetére valamint 1-1 a GND-re.
Csatoltam képet.
Moszkvai adott egy pofont az esztétikának,ha jól gondolom,elvitte a sav a GND végét egy kicsit... De az a lényeg hogy szól,és nem is kicsit!
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

és hüvelykujjnyi méretűre zsugorítják magukat, benépesítik a Marsot, és kísérleteket végeznek a Föld nehézkedésével !
(#) highand válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Tök jó az a nyák és különben is,:

Ajándék jónak, ne nézd a fokát! hehe
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Idézet:
„Moszkvai adott egy pofont az esztétikának,ha jól gondolom,elvitte a sav a GND végét egy kicsit”
Most te lesegetni akarod vagy használni a RIAA korrektort ? Különben is csak addig lesed a nyák oldalát még benem építed egy szép dobozba , ha már beépítetted akkor csak a dobozt látod ?
(#) bgsf válasza kocos hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Mellesleg! Nem mi magyarok vagyunk a marslakók?
Nanehogymákínailegyenazis!
Megjegyzem... A kínaiak csak a gagyit másolják.... A professzionális dolgot nem, mert a professzionális vásárló annyira h.lye, hogy képes kibontani a cuccot és megnézi mi van benne! Ja! meg nem vesz kínait...
Mint ahogy már én sem.... A cipőn kívűl....
Hál'Istennek még régi cuccokból bontok így nem is kerül kínai gagyi a kezembe... A legjobbak a ruszki alkatrészek! CCCP forever!
Bocs az OFF-ért!
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

A beültetés az szép,úgyhogy lehet hogy olyasmi dobozban lesz,mint a Te TL074-el kivitelezett korrektorod!
(#) scooby_ válasza highand hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Szerintem is jó lett,Pioneer keze munkája!
Én nem a fogát nézem,hanem a beültetést! Ha lehetne ilyennel tapétáznám a falat
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Na megépítettem a HFM1 tápját is,az eredeti kapcsolás alapján,de még mindíg gerjed
Annyi let a változás álkatrészhiány miatt,hogy az 500Ohm helyett 490Ohm lett betéve,ZDP10 helyett ZDP12 került a nyákra,valamint 2K-s trimmer helyett is csak 1K-s trimmerem volt. A trimmer nálam nem állít semmit,legalább is nem hallom.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Mondtam, hoyg hidegítsd a tápot...
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Hidegítem! 1µF-os tantál van betéve hidegítésnek.
Ennyit az Orister erősítőről,még a trimmerei is kontakthibásak! Tudhattam volna...
A többi gerjedés az már a vezeték miatt van,meg gondolom a külső zavarok miatt. De az is csak akkor hallható,ha felhangosítom az erősítőt.
(#) kocos válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Akkor a hálózati trafója már nem is kell Neked igaz ?
(#) DuMatyi válasza kocos hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Az az egyedüli ami ér belőle valamit!
(#) kocos válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

nem egy rossz erősítő az Orister, ha működik
(#) DuMatyi válasza kocos hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Ha működik. A kulcsszó: HA... Az enyémet voltaképp szétmértem, kontakthibás, néha egy pofon segít abban, hogy ne sercegjen. Torz, suhog (hiába terveztem át a bemenetét), az egész konsttrukció hibás (hosszú kábel: zavart szed össze, és a többi) Egyébként a baj forrása annak a bemenőfokozata (ami hol RIAA, hol nem, de egy biztos: zajgenerátor) és érdekes módon NE 5532-vel sem sikerült meggyógyítani.
(#) scooby_ válasza kocos hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Nem hát!
Köldöm a fotót neked majd! Most sikerült akksit csórni a fényképezőgépembe
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

A végfok is gerjed! nekem legalább is iszonyatosan gerjedt,amikor már csak az volt meg
Az elkók szárazak lehetnek rajta,azt mind tutira cserélni kéne rajta,a trimmerek beoxidálódhattak,azt a 3-at sem ártana kicserélni. Ha ez javít rajta,akkor egy egész erős kis végfokod van,mert az még az igazi 15Wattba tartozik!
(#) kocos válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Ok, köszi!
(#) scooby_ hozzászólása Dec 10, 2009 /

Látom 17-en letöltötték a Neoton diszkót!
Kíváncsi vagyok,mit szóltok a HFM1-hez! Stabilizált tápját is megépítettem, Kicsit olyan,mintha eltűntek volna a mélyek,pedig nem szabadna,ott az emitterkövető a kimeneten.(nekem BC550C)

Neoton-Égi vándor

Neoton-Senorita Rita

Neoton-Na-na, nagyfiú!

http://data.hu/get/1963975/Neoton-Hetvegi_motorozas.mp3.html" target="_blank" rel="nofollow" >Neoton-Hétvégi motorozás
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 10, 2009 /

Addig kavartam,míg az utolsó linket nem jól szúrta be.
Remélem megszán az egyik moderátor és kijavítja nekem
(#) lpcollector hozzászólása Dec 11, 2009 /

Én nem akarok senkit sem megbántani, de ezek a hangkártyákkal készített mp3-as bejátszások nem sok mindent árulnak el a korrektorok valódi hangjáról. Ez kb. olyan, mintha egy mobiltelefonnal készített fotó alapján próbálnánk eldönteni egy 46" LCD TV képminőségét.
(#) DuMatyi válasza lpcollector hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Abban az esetben, ha 21 bit 96 kHz waw lenne, hidd el elárulna. Kipróbáltam magamnak, mivel hallható a különbség, ezért nyilvánvaló, hogy a 44100 16 bit-nél jobbnak kell lennie a hanglemeznek. Ha nem lenne így, nem lenne a 2. jobb, hanem közel azonos minőségű, de semmiképpen sem hallható. Azt hiszem ezt nem egy hanglemezpárti topikban kellene bizonygatnom, hanem a kétkedők táborában.
(#) kocos hozzászólása Dec 11, 2009 /

én tudok felvenni 24 bites konverterrel 96 khz mintavételezési frekvenciával 102 dB jel/zaj viszonnyal, de hanglemezt minek? Max, ha digitalizálni akarok, de azt csak nagyon ritka magnókazettákat szoktam
(#) lpcollector válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Digitalizáltam magam is, bár nem hanglemezt, hanem hangszallagokat, kazettákat, megmentve őket a lassú lemágneseződéstől...

De itt MP3-ba konvertált anyagokat hallhatunk, aminél majdnem mindegy mekkora volt a mintavétel eredetileg...
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Így van, hanglemezt minek!
Ezért nem használtam még én sem az Audigy hangkártyámat 24bit/96kHz módban, kizárólag 16bit/44,1kHz mintavételezéssel a régi szallagok, kazetták megmentésénél...
Következő: »»   43 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem