Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Fontos lenne, h a kozepen kek csik milyen iranyu? Fuggoleges vagy vizszintes. Gondolod pozicioszamokat mindenki fejbol ismeri? Jobb lenne ha egy fotot tudnal mellekelni a hozzaszolashoz, de sejtheto h a sorvegfokoddal volt vmi gubanc. Ha csak egy fuggoleges csik van, akkor nincs sorelteritesed, de viszont a sorvegfok reszben muxik, ezert van feny.
Valóban kissé pontatlan volt a leírásom. A csík horizontális és nem mozdul. Nem gondolom hogy mindenki ismeri a pozíciószámokat, csak az aki a típust ismeri. Mellékelek pár képet, az egyiken körülrajzoltam a cserélt alkatrészeket, remélem látszik. (3383-as kép) Az hogy a sorvégfokkal volt/van gond az valós lehet. A C409-es 22u/250V-os ELKO-nak melege volt, ezért levetkőzött, és ezzel párhuzamosan a sorvégtranyóból tokozott drót lett. A sorvégtranzisztor gyárilag egy bizonyos TT2190-es típus volt, jelenleg a NEDIS-es helyettesítője a BU1508DX van benne. Ha van további ötlet vagy észrevétel, tudok további képeket is készíteni Nagyon köszönöm!
Üdv: Zoli
Ha vizszintes a csik, akkor a kepelterites nem muxik. A BU1508 altalanosan hasznalt, bar eloszor meg kell keresnem az eredeti adatlapjat, h inverz diodas-e vagy sem.
Szia!
Keress sassziszámot az alaplapon, mer a címkén lévő felirat a,apján nem sikerült beazonosítani. A függőleges eltérítés nem működik, azért van csík kép helyett. Ezt okozhatja IC-hiba(függőleges erősítő), de tápfeszültség-hiány is. Sőt a vezérlő is tilthatja az eltérítést, ha valamelyik tápfesz nincs meg.
Kadarist jól látja a hiba forrását, és a hozzászólását annyival tudnám kiegészíteni, hogy a képcső védelme érdekében a fényerőt szabályozd le éppen hogy láthatóra, hogy a foszfor bevonat ne károsodjon, mert az egész képcső területére eső elektron mennyisége arra a kis fényes területre esik és kiégeti.
Szia!
Remélem ezen adatok közül valamelyikkel be tudod azonosítani ezt a hulladékot. MAIN REV.6 1100017161 VG 306 vagy PCB VG 306 REV 1.1 DT:26/06/2006 Köszi!
Szia! Itt az adatlapja mindkettő tranyónak RAR-ban.
Bocsi hogy csak most írok, de az adatlapban többféle tipus van... "M24C16, M24C08, M24C04, M24C02, M24C01" gondolom az utolsó számjegy a Kbit-et jelöli... Akkor ebből fizikailag többféle van? Mert pl. HQ-nál 24C08WBN6 néven van fönt (meg az IC-re is ez van ráírva). Holnap megnézem Békéscsabán az egyik boltba, hátha van nekik vagy tudnak rendelni és azért kérdem.
Előre is köszönöm.
Szia!
A 24C08 kell a tévédbe. A "08" valóban a kapacitását jelöli kilobitben.
Szia!
Az olasz nyelvtudásom szinte az angollal vetekszik, gyakorlatilag a 0-val egyenlő. Amit a fórumon láttam ellenállást (r431) megnéztem, nem szakadt. A sortrafó körül a diódákat átnéztem, a d404 számú ebben a készülékben RGP10D típusú dióda, mindkettő irányban rövidzárt mutat. Mellékelem a dióda pdf-jét, hátha valaki meg tudja fejteni milyen dióda is lenne ez elvileg. BY133 éppen talán van itthon ha az jó lenne helyette. Köszi!
Kiforrasztva nézted? Ez jó helyette:Bővebben: Link Az olasz oldalt csak illusztráció miatt linkeltem.
Természetesen kiforrasztva néztem. Szép kis tokozott drót. Reméltem hogy nem kell rohangálnom dióda után, hát nem jött össze. Szerencsére Szegeden van dióda (RGP10G), csak oda kell olcsón eljutni hogy még meg is érje. Gyárilag csak 200V-os volt benne (RGP10D), ez ami van az 400V-os. Remélem más baja már nincsen. Esetleg van valami alkatrész ötleted mit nézzek meg? Köszi!
Sztem a by tul lassu,mert egy normal nagyfeszultsegu csak, mig az rpg lenyege, hogy az egy gyors dioda.
sziasztok énmég kezdö vagyok segitséget szeretnék kérni egy olyanban hogy holtudnám beszerezni elektronikai tankönyveket mert gépen tanulás zavarja a szemem kinyomtatni meg sok papir lenne. ha valaki tud segitsen nekem elöre szeretnék tanulni mielött vizsgáznék nagyon köszönöm elöre a segitségeteket udv mindenkinek tibr
Postán keresztül elküldik a cuccot, nem kell rohangálnod sehová sem. Rendelj még mellé anyagot, hogy megérje a postaköltség.
Nézd meg a rossz dióda által táplált vonalat, nincs-e rajta zárlat. Túl nagy áramfelvételtől szoktak tönkremenni ezek a tápdiódák.
Szia!
Antikváriumból kedvező áron vásárolhatsz szakkönyveket. Például innen:Bővebben: Link, de ez nem a könyves topic.
HAli!
Van egy Samsung t200hd TV(monitor)-m. A benne lévő dtv szoftver mpeg2-es. A hang jön(PCM) a kép nem (HD not supported). Firmware: T-EMMA2DEUB-0106 sorftware: T-TMDEUC-1004 Tud valaki frissítést mpeg4-re? Vagy másik topikot? Kösz Minden jót
Szia!
Az MPEG dekóder hardveres szokott lenni. Nincs lehetőség MPEG4-re frissíteni. Ugyanaz a helyzet, mint a DVD-lejátszóknál. Ha alapból nem tudja a divx-et, akkor felejtős.
Hello, szétszedtem az Oriont is, a korábbi LCD sikereken felbuzdulva, nos az a helyzet, hogy megint igazad volt, sorkimenő kiment egy pettyet, igaz nem a rajz szerinti volt benne, már cserélték, ez ujra kicseréltem, elindult a TV, frankón, viszont iszonyatosan homályos. Nem látni szinte semmit, mit csináljak vele? Van ötleted? Minden jól működik, színek megvannak, stb, nem cakkog, semmi, csak baromira homályos.
Üdv: Doncso
Jólvan, rájöttem mi a baj, a sortrafóból kijövő vezeték nem volt bedugva a képcső nyakán lévő csatlakozóba, ezt pótolva , mekapcsolás, majd nyüszítés hang, majd ujra tönkre ment valami, mert megint hallom, hogy csak indulgatna a táp, valszeg megint sor tranyó. Azt hiszem itt komolyabb gondok vannak.
A kollektorban lévő kondenzátorokat mérés nélkül cseréld! Nameg a sortranzisztort, ha újra tönkrement.
Mi típusa?
Szia, a kondikat első körbe kicseréltem, gondolván, hogy valamitől csak tönkre ment az a tranyó, így ezek kizárva, a tranyó tipusa, a rajz szerint BU2508. Ami benne volt, és cseréltem, az 2sc5148.
Amit beletettem, az 2sc5207, szintén egy sorkimenő tranzisztor. Addig üzemelt, csak homályos volt, amig a sortrafóból kijóvő fekete kábel lógott, majd kikapcsoltam, visszatettem a helyére, majd ujra be és puff. Mi lehet a baj. Elképzelhető, hogy sortrafó lesz a gond? Van egy pár használt/új csak nem tudom jó lenne e ide. Van ötleted? Üdv.
Mármint a tévének mi a típusa. Nem mindegy, hogy milyen tranyót teszel bele. Én BU4522AX-et szoktam 508 helytt betenni. Jobban bírja a strapát ilyen problémás helyzetben. Esetleg D-s típussal is lehet próbálkozni. A sortápba egy 75 vagy 100W-os izzót köss be és úgy indíts. Így nem fut meg a tranzisztorod (legtöbbször).
Tévétípust ne felejt el! Rajz alapján többet mondhatok.
Szia, a tipusa szerint nem is, de sasszi szám alapján megvan az elektrotanyán a rajz. De várj, felteszem ide.
Csak belevaló trafóval próbálkozz. Igazán a rajzból sem derül ki sok okosság, vagy újdonság. Próbáld áramkorlátozással indítani. Hátha elárulja magát.
Nemrég jöttem Hans Jani barátomtól, ő azt mondja, lehet a képcső végén a kis panelon is zárlat, mert amikor nem volt bedugva a helyére a focus vezetés ami a sortafóból jön, addig jól ment csak homályos volt, amint visszatettem, puff
Igaz ott csak egyetlen IC van ha jól láttam. Mit gondolsz.
Ha gondolod szedd szét a fókusz bevezetőjét. Talán szerencséd lesz.
Igazság szerint áthúzások is okozhatnak hirtelen tranzisztorhalált. Ilyen szempontból előnyösebbek a belső visszafutás-diódával rendelkező tranzisztorok. Fontold meg az korábban leírt tanácsokat is.
No , kicsit rápihenek, ülepítem, aztán nekilátok, úgy tünik ez komolyabb menet lesz mint az LCD, sajnos már volt 4 szer szervízben, az előző gazdája jóvoltából, lehet nem véletlen kaptam meg. Talán nem is érdemes küzdeni vele. Nem tudom. Mindenesetre köszi az eddigieket.
Üdv. D. |
Bejelentkezés
Hirdetés |