Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Igazad van, elvitt a "hév" egy kicsit. Ha sikerül olyan áron szereznem 6c33c-t, mint ami a legutóbbi nagybörzén volt, én is építek vele egy SE-t.
Viszont a nagyobb fogyasztás mellett nagyobb teljesítmény is a jutalom. Nem tudom ez a 6C33C engem is megrémít mert embertelen nagy kimenő kell hozzá, a másik, meg mivel egyenirányítok 310mA-t a félvezetőn kívül? Két párhuzamosan kapcsolt diódájú AZ4-el? Az elektroncső.hu-n láttam ilyen kimenőt, de az EI150-es vason van, és 1,25k-s impedanciával, nem 600 Ohmmal. A 6AS7G is trióda, és kis impedanciás cső, ennél sem kell sok menet a kimenőre nem?
Milyen árban volt a 6C33C?
Cirok Laci nekem azt mondta, hogy 800Ft volt Ha ennyi lesz, ha én mégegyszer eljutok, akkor veszek 6-ot, vagy 8-at.
800 Ft az jó ár, csak kérdés hogy újak voltak vagy valamilyen használtak.
Idézet: A 6H13C sikerült annyira lealkudni az ezerből ! De ugyrémlik a 6C33C - is annyi körül volt a nagybörzén. „Cirok Laci nekem azt mondta”
Már megint a lehúzgálós téma. Nem egyszer leírtam már: ne ilyen netes szemeteket húzzatok le hanem MAGYAR oldalakon is vannak normális rajzok amik még működnek is . Itt pl a fele rajz hiányzik.
Valamennyire használtak, de akkor is megéri, még használtat se kapni ennyiért..
Ezt én rajzoltam csak így tettem fel, mert ide nem engedi a BMP-t. A táp, a bemenet meg a kimenő hiányzik róla. Egyébként működhet?
Elvileg igen csak azt nem értem, hogy miért kell ilyen kapcsolásokhoz ragaszkodni ahol most speciel egyenáramú csatolás van.Ha az előcsö besz.... viszi magával a véget is. Kettő közvetlen fűtésű csövet én akkor se alkalmaznák ha fizetnék érte.
Én azért így rajzoltam, mert az adatlap is így adja meg a karakterisztikát. Egyébként szükség van a pentódára (szerintem) mert egy csővel akarom kivezérelni a végcsövet. Az egyik rácsot nem rajzoltam be amúgy pentódára gondoltam.
Az előfokcső biztos, hogy közvetlen fűtésű? Azért gondolkodtam DC csatoltban mert egyrészt egy alkatrésszel kevesebb kell, másrészt ez már nem változtatna a hangon, de ha tényleg "magával viheti" a végcsövet akkor nem kockáztatok. Ezt nem fogom megépíteni (van már jó csatolókondi amit erre szánok).
No, azért halovány eredmények csak vannak ezzel a 6P15P-vel. Most 260V-al egész alacsony (35mA körüli) anódárammal nem mutat egyoldalú határolást.
Próbáld meg a katódellenállást elfelejteni és helyette egy változtatható előfeszültséggel belőni, a cső munkapontját. Az adatlapokon levő értékek nem mindig fedik a valóságot. Létezik csúszó munkapontos A-osztály is csak ezt nem olyan egyszerű megcsinálni mert kell hozzá visszacsatolás ami nélkül nem megy Itt viszont cső üresjáratban alig fogyaszt valamit.
Meghajtócsőnek Te is kipróbálhatnád a 6E5P-t.
Nagyjából jó lesz ez így már. A PCL trafójával bőven tud 3,5W-ot, ennél többre nemigen lehet számítani. Ez lesz az én Picollóm.
Egyszer tesztképpen meghajtottam vele a néhai 6c33c SE-met jó is lett volna csak a ház már kész volt, és nem tudtam volna mit csinálni a megmaradó 2 csőfoglalattal.
Macskaszemet meg nem akartam bele tenni.
A macskaszem a kerékpáron van! Amit te mondasz az VARÁZSSZEM...
Tudom ...... csak meg akartam viccezni a manyusokat
Hol vetted ezeket a csöveket és kb. mennyiért? Nézek adatlapot még nem biztos, hogy nem ezzel lesz.
Én egy mohai sráctól vettem azt hiszem 500 Ft/db itt is szokott hirdetni HAxxxx valamilyen rádiós nick neve van.
de más is árul ilyet itt http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_12700.html
Nézem a 6Zs2P adatlapját, de nem találom, hogy mi a "tokozása". Milyen foglalt kell ennek, mi a neve? (Ez az a 7 lábú kis cső.)
Mini-szeptár
Sejtem kire gondolsz egyszer felvettem vele a kapcsolatot, de nem volt olyan csöve amilyen nekem kellett volna. Ennyiért nem volt sok, még utánanézek jobban ennek a csőnek. Nem túl elterjedt vagy lehet valamilyen ismertebb megfelelője?
Most neked fejből meg nem mondom,hogy trióda vagy pentóda stb. D e egy biztos un. miniatűr foglalat kell hozzá..
Hát szerintem ez egy orosz specialitás. Nem olyan mint GU50 amit ha jól rémlik a wermacht-os LS50-esről koppintottak.
Itt az apróban is árult valaki ilyet még a horogkereszt is rajta volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |