Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 282
(#) Multiplex válasza kadarist hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Köszi mindenkinek!
Szóval BGA (Ball Grid Array).
Így legalább tudom mit keressek.
Azért ez a technika egy kicsit erősss nekem.
Egy régi videokártyán kipróbálom talán.

Találtam egy céget a Szentendrei úton aki 10e-20e között vállal javítást, azt hiszem inkább rájuk bízom.
(#) tete01 válasza Multiplex hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

yutubon..találsz ezzel kapcsolatba videókat még...ja..

végülis meglehet próbálni...csak eleve a cucc hozzá drága...ragasztó ami melegítve ón lesz...180 fokon...hőmérséklet szabályozható légfúvó....na ha érdekel nézzél szét a neten,yutubon..ja a másik gáz a kapcsolási rajz..anélkül nem megy....spec folyasztószer..
link./alaplapjavitas.hu/
(#) tete01 válasza felho24 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

milyen bios van benne? award..ami..phoneix?mert nem mindegy..ja
(#) tete01 válasza tete01 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

na tanuljatok..én is azt teszem...mint a pap..

Bővebben: Link
(#) felho24 válasza tete01 hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

phonix
(#) Multiplex válasza patexati hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Hosszabb idő után most újra próbáltam a Toshibát: XP bejött 2perc múlva újraindult, csökkentett üzemmód - forgatom, rázom, nyomogatom - stabil. Újraindítom XP bejön - stabil. Elindítottam egy HDD ellenőrzést - kék halál. Újraindítás után XP bejön de a kurzor nem mozgatható. Újraindítás csökkentett üzemmód - stabil.
(#) Multiplex válasza tete01 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Ez az alaplap az én laptopomhoz való, vagy csak gyakorolni kínálod?
(#) tete01 válasza Multiplex hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

multiplex...vedd ki a HDD-t...indítsd be..menj be a bios...állítsd a cd-re bootot..majd a lant...és usb bootot tiltsd le és mentsd el..majd újra bekapcs..nézd meg ír e ki hibajelzést..
(#) tete01 válasza felho24 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

felhő...ha phonix akko...vid kártya sztem...ha nem integrált, ha az akko BGA..de 1 pici segítség..a laptop is olyan mint az asztali..elemekből épül össze..cserélgetni kell a hardvert benne..így kiszűröd mi a gáz..csak 1 fontos ..akksit ki mindíg ...

nem ..5520-as az alaplap..nem integrált vga...8400m vid..kari való bele..

Csak a boot sorrendet tudom beállítani: FDD-HDD-CD-LAN.
Csinált egy tesztet:
MICROCODE CHECK OK
CMOS CHECK OK
APIC CHECK OK
1024MB MEMORY CHECK 1 OK (2,3,4)
DMAC CHECK OK
CLOCK GENERATOR CHECK OK
RTC CHECK OK
Select Bay CHECK OK

CD-HDD-FDD.. / LANt lekéne tiltani..ez azt jelenti...wifi..vagy hálókártyárol butolna...de azt lekéne tiltani...ja és szerintem lehet kikéne próbálni 1 másik vinyóval---...de a te dolgod...te pénztárcáddd...ez csak tanács ami ingyen volt...

A BIOS-ban én nem találok ilyen lehetőséget.
Amúgy is elég szűkszavú a BIOS-a.
A winyót májusban cseréltettem, azután ment 2 hónapot és újra bekrepált, elvileg garis.
(#) Multiplex válasza tete01 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

HDD Sentinel azt írja, hogy van 17 bad sector (39órai működés után!) úgyhogy holnap visszaviszem.
(Érdekes módon ettöl függetlenül azt írja a Sentinel, hogy: "a HDD állapota jó". )
Bár csak ez lenne, hogy egyik rossz HDD után kifogtam egy gyári rosszat.
(#) vermelho hozzászólása Dec 20, 2009 /

Helo

Van egy kis problémám a Toshiba laptopommal.
Tápkábel megtört közvetlenül a csatlakozónál.
A bátyámét láttam(kábel) elfüstölni, és szerintem az enyémet is csak a lélek tartja. Még tudom tölteni a laptopomat. Az egész táp+kábel kicserélése 8000 Ft körül van.
viszont egy SN csatlakozó 50-70 Ft. A baj az hogy az eredeti csatlakozó kicsit másképpen néz ki. A belsejében nem egy "henger" van hanem más(képet nézd meg)...
Googleön nem találtam semmit infot ezekről a csatikról
eredeti csatlakozót nem is láttam sehol

Van nalam itthon sn csatlakozó ami 5,5x2,5 és az belemegy/beleillik a lukba, de helyettesíthető az eredetivel?
én úgy gondolom igen.

előre is köszönöm
üdv
AKooos

csat.jpg

(#) bbalazs_ válasza vermelho hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

A tapcsatit ELLENORZOD, hogy a kozepso szal-e a pozitiv.
Tapot kihuzod.
A csatlakozot levagod.
Magat a csatit elkezded faragni egy eles kessel (pl tapetazokes), amig elo nem bukkan a forraszthato resz.
A kabelbol levagsz kb 2-3cm-t, lenyeg, hogy a tores alatt legyunk, blankolod a kabelt.
Odaforrasztod az uj vegeket.
ELLENORIZD, hogy a polaritasa jo-e.
Ha jo, akkor ketkomponensuvel burkolod vagy ragasztopisztollyal.
(#) vermelho válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Ok köszönöm, akkor lényeg a polaritas...
(#) bbalazs_ válasza vermelho hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Miota egyszr eldurrantottam valamit amiatt, hogy a hulye gyarto a pozitivot tette kivulre - en meg csak megszokasbol csinaltam, mindig ellenorzom.
(#) Multiplex válasza tete01 hozzászólására (») Dec 20, 2009 /

Aki javította a gépet azt mondja, hogy az alaplap vagy a vezérlő kontakt hibája (BGA?) is okozhatja a HDD meghibásodását???
(#) tete01 válasza Multiplex hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

szia..na azért nem egyszerú javítani...
(#) didyman válasza Multiplex hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Hétszentség, hogy vezérlő miatt nem lesz SMART-ban fizikai hibás a lemez. BGA KH-ja rendszerint eltűnő, nem felismert merevlemezben manifesztálódik, de ha ilyen ütemű hibás szektor-gyarapodás van, akkor ott lehet akármilyen mellékhatás is, ami a lemez inicializását meghiúsítja, illetve adatterületét elérhetetlenné teszi.
BGA rework nem olyan nagy dolog mamár, persze azt is hozzáértőre kell bízni,nem az első kókánypistire a hőlégfúvóval.
(#) didyman válasza tete01 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Ez egy leég hentes megoldás, marha nagy gyakorlat kell hozzá, könnyű elszúrni, hiszen hőtérképünk sincs, egy BGA alatt meg lehet adott esetben 12 réteg,ami lábról lábra eltérő módon vezeti el, nyeli el a hőt. Ilyesmit ezért ezzel a módszerrel nem is szívesen vállaltunk. Eleve a hőmérésnek a melegített felületen kell történnie és nem a forrólevegőben, hogy biztosak legyünk benne, hogy elég meleg már és nem megy tönkre az áramkör a folyamat során. A pasztát sem sík felületről toljuk rá a kiálló golyókra, hanem van hozzá sablon, azzal golyózunk újra, így pontosan oda jut, ahova kell. A hevítés szerencsésebb infrával, mint forrólevegővel. Ezek mind-mind csökkentik az elbaltázás lehetőségét, növelik a siker esélyét hosszútávon. mert sajnos a hibás BGA forrasz rendszerint nem azonnal bukik le.
(#) Multiplex válasza didyman hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Most minden esetre beadtam a HDD-t gar.cserére.
Csak januárra igérik, hogy visszajeleznek.,
Megpróbáltam visszarakni a korábbi HDD-t (Úgy kaptam vissza, hogy külső egységnek még jó lesz), de nem lehet újra formatálni, rögtön "kék halál" képernyő jön elő.
(#) didyman válasza Multiplex hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Mit ír a kékhalál?
(#) Multiplex válasza didyman hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Gondolom nem a duma részre, hogy "-Ha most látja először ezt a képernyőt..." vagy kíváncsi, valami kódot ír ki, de most odáig sem akar bemenni.
(#) patexati válasza didyman hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szia! Golyózósablont hol lehetne beszerezni?? Én régóta ki akarom próbálni és gyakorolgatni régi cuccokon de nincs sablonom!
(#) djgaby hozzászólása Dec 23, 2009 /

Sziasztok.
Adott egy FS Amlio Pro v3505 laptop.
A kijelzőnek az alja egy pár napja már erősebben világít..
annyira nem zavaró, csak elgondolkodtat, hogy mi lehet vele, esetleg tönkremehet ?
Előre is köszönöm a választ
(#) koga2 hozzászólása Dec 24, 2009 /

Üdv adott egy TOSHIBA laptop.
Olyan problémában szeretnék segítséget kérni, hogy a VGA kimeneten akármilyen drivert vagy OS. t telepítettem nem volt kép de a gép felismerte a monitort.
Mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm és kellemes ünnepeket mindenkinek.
(#) kadarist válasza koga2 hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szia!

Valami gombkombinációt is kell alkalmazni a kimenet bekapcsolásához.Bővebben: Link
(#) koga2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Minden létező és lehetséges kombináció megvolt amúgy nálam az FN+F5 billentyű állítja a külső VGA portot de hiába nyomom semmi de a monitort mégis felismeri még a driver jét is felrakja.
Következő: »»   23 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem