Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Hegesztéstechnikai szaküzletben kapható. 160A-ig a kisebb méret is megfelel.
Köszönöm, ott tudom, hogy előferdül. Azért kérdeztem Tubi56 kollégát, mert városombéli (na jó, nem az én városom), és hátha tud helyi beszerzési forrást. Neten rendelés szép és jó, de amikor az árú értéke a szállítással felér (kábel és fogó perpill. még nem kell), inkább megvenném helyben, még ha pár forinttal az anyagár így drágább.
Úgyis mindjárt futnom kell a városban egy kört, körülnézegetek, hátha lesz olyan hely, ahol nem néznek rám furcsán... A kisebbik a 25-ös, ha jól tudom. Akkor az elég, mert nem akarom a 160 Ampert megcélozni.
[OFF]Bocsánat, megint előbb írtam, mint gondolkodtam. Rögvest találtam a Fankel Leó utcai hegesztéstechnikai szaküzletben. Nem is volt drága, nem fizettem 800Ft-ot a két aljzatért. Volt csatlakozó is, de mivel azt mondták, hogy mindig van, azt nem vettem. Az is olyan 4xxFt per darab. Biztos nem top minőség, de ha nem válik be, majd veszek jobbat.
Akkor már nem is kell nagyon válaszolnom!
Egyébként miért nem tudtam, hogy ajkai vagy? Azon kívül, hogy csak most néztem meg az adatlapod és a képed! Akár találkozhattunk is volna már személyesen egy kis megbeszélésre inverter ügyben!? Na mindegy ami késik nem múlik!
Én tudtam,hogy "falubéliek " vagytok azon viszont csodálkozom,hogy csak most derült ki számodra. Bezzeg nekem senki nincs a közelben,irigy is vagyok,mpisti is vagy 40-50 km van tőlem sajnos,bár nekünk meg a gyermekeink jártak egy osztályba.Bocsánat az off-ért,de had kérdezzem meg,zalaegerszegi vagy környékéről nincs itt valaki?
Itt vagyok! Én Zalaegerszeg környéki vagyok! Bocsi!
Imádom a tanítómat bár az a környék kicsit közelebb lenne,annyit járnék a nyakadra,minden borodat meginnám,hogy meg is unnál.
Kicsit kisebb sugarú körben gondoltam.
Azért nem tudtad, mert nem vertem nagydobra. (meg nem olvastad eddig az adatlapom)
Inverter ügyben meg még igenis lehet alkalom, hogy összefussunk. Mindig örülök az alkalomnak, hogy tanulhassak nálam tapasztaltabb kollégáktól. Bár van géplakatos végzettségem is, de pálcával maximum a jobbminőségű "gányolásig" jutottam el. Ez az egész inverter építés is inkább villamos építés ügyileg keltette fel a fantáziámat. Ha az ember fia jópár év kihagyás után épít valami komolyabbat, akkor az legalább érdekelje és hasznos is legyen a ház körül. (de jó, hogy mostanság készülök visszaköltözni a panelrengetegbe.. )
Valószinűleg ez a cucc akár elég is lenne alapjaiban nekem. (bár egy kicsit rövidellem a vezetékhosszokat)
De szerintem ez maximum 10mm2-es kábellel van szerelve, és ha minden igaz tudok elég jófajta 16mm2-es kábelt szerezni. Pajzsom meg effélém meg már van.
Ez elég jó ár érte, mert 1db 3m-es 5 ezer körül van.
Az bisztos, ha legalább 3m lenne az is sokat számit, de ez nem egy 50kg gép, hogy nehéz odébvinni egy kicsit.
Itt is találltam vezetéket hegesztőhöz, csak most azt nem értem, hogy 1m hosszú és 16mm vastag,
vagy hogy akarják ezt most kifejezni? Bővebben: Link
Amit belinkeltél készletet az nem igazán kafa a test csipesze nagyon gyenge, a kábel meg rövid ( talán 2m)
legalább 3m kell! 16mm"-es kábelt lehet kapni heg. tech. boltokban 6-700ft között/m !Egy jó testcsipesz 1 ezres, egy hozzá való fogó 200A-250Amperes 1500-2000ft körül van! Csak ne alumínium legyen a belseje, hanem széles pofájú réz!
Na ott meg még olcsóbb a kábel! Méterre vonatkozik az ára és 16mm"-es!
A Trakis hetránál is körbe nézhetsz! Amit én ott érdeklődtem, akkoriban teljesen szerelt garnitúra rajta a dinse csatlakozó is kb. 10000 ft volt! De ha van nálatok heg. tech. bolt ott is rendelhetsz, talán olcsóbb.
És csatlakozót holl lehet kapni?
Mert nézegettem és nem nagyon találltam. Vagy lehet roszul keresem.
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek és Családotoknak!
Én anno a trakis tól rendeltem aljzatot és hozzá való dugót! 2pár 1900 ft volt!
De a helybéli heg. boltokban is van vagy kérésre hozatnak!
Tegnap este- ma délelőtt megcsináltam az IGBT panelt. Az ónozás, fúrás és beültetés majd karácsonyra marad. Kis finomítások után maradtam az erdgab által ihletett tervnél. Gábor, a végleges tervet csatolom, amint vége a karácsony előtti rohanásnak.
guliver83 Bár a mi városunk nem egy metropolisz, de elég könnyen találtam hegesztéstechnikai szaküzletet, ahol volt minden csatlakozó és aljzat. És nem is volt drága. Ezúton Kívánok Minden Fórumtársamnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepet!
Én is Békés Boldog Karácsonyt Kívánok a topik lelkének és a fórum összes lakójának!
Csatlakoznék az elöttem szólókhoz és Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Én is Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden fórumozónak és családjaitoknak!
Sajnos a karácsonyi szünetben nem haladok úgy, mint terveztem. Sajnos a 0,8-as furatokat nem tudom megcsinálni itthon, mert a kis minidrilllben elment a kellő befogó patron, a nagy kéziben meg üt. És a keményfém fúrók ezt nem igazán tolerálják. (lehet, hogy mégis meg kellett volna vetetnem az o*is akciós dremelt?) Mindegy, holnap valahogy megoldom. Ma akkor nekiállok "tervezni a meghajtó panelt, hogy haladjak már valamit. Itthol van a pc-s szkóp és majd a végén nem is jutok el a mérésekig.
Erdgab! Azért linkelem az IGBT-s panel végleges legyártásra került tervét. Remélem, hogy működni fog.
Még egyszer nézd át a fólia rajzot,hogy minden oké e aztán mehet gyártásra.Úgy nézem,amit linkeltél,az a beültetési oldal ! A rajz jobb oldalán kellenek egyáltalán a diódák volt helyei és a vezetősávok? A bal alsó sarokban kicsit közel van a rögzítő furat a vezetősávhoz,az egészet kicsit jobbra kellene tolni,vagy a vezetősávot ott a kanyarban vékonyítani kellene,most kb. 3,5mm ,másfél mm is elég lenne kis huzal darabbal megerősítve.
Átsasolom a tervet még egypárszor. Beültetés alatt és még utána is. (előfordult anno, hogy beültetéskor is találtam hibát, bár az még a kézzel rajzolós korszak volt)
A jobb oldali diódahelyek az esetlegesen beépítésre kerülő hőmérő diódák helyei (ha jól emlékezem nyáron még te veteted fel itt a teljesítménydiódást kapcsolást.) Lehet, hogy nem úgy lesz megoldva, ez még nincs teljesen kiforrva. De hely volt, úgyhogy ráterveztem. A vantól nem kell félni. A rögzítő furatok nem valószínű, hogy fel lesznek használva, csak biztos ami biztos alapon lett odatervezve. Én nem szeretem a vékony vezetősávokkal való tervezést. (voltak régen negatív tapasztalataim) Nem akartam telifóliás megvalósítást, de igyekeztem a lehető legvastagabb fóliacsíkokkal dolgozni. Így is még vastagon be lesz futtatva forrasztóónnal, és a kellő helyeken huzalráforrasztást is fogok alkalmazni. A panelon lakkozással, a teljesítmény félvezetőknél még szigetelő műanyaggal fogom a szennyeződés elleni védelmet kialakítani. (legalább is ez a terv.)
Szia látom keresel hegesztőkábelt csatlakozóval.
Ha nem késő holnapra megnézem van-e nekem ithol 16-os vagy 25-ös vanni biztos van csak nemtudom milyen hosszú.Mennyi kellene? Apa csati tutira van.
Természetesen megint nem volt elég a már bevált terveket "lekoppintanom", beletettem a kis eszemet a vezérlő panel tervébe. Ez nem valószínű, hogy a végleges, még biztos van rajta hiba. A terveknél természetesen "felhasználtam" a nagy elődök hagyatékát is.
Hogy mentegessem magam, a talált tervek nem fértek volna be rendesen a rendelkezésre álló helyre...
Elfeledtem,hogy a főpanelon (jobboldalt,fent-lent) azokat a vezetősávokat a majdani hővédelem megoldására tervezted.
Vezérlőpanel:Nem rossz elképzelés! Én a helyedben az UC hetedik lábán lévő kondit megosztanám,ide csak 100n tennék,a másik felét,szintén 100n kondit közvetlen mellé tenném a + - 12V betápon lévő 220µF kondinak. Az UC 2 lábához,oda a 33k csomópontba,tennék egy egyes dugaszolható csatlakozót,hogy könnyebb legyen hozzáférni,ha lesz leragadás védelem is. Tudom,nem veszed zokon,hogy megint bele vau-vau a paneltervedbe.
Hmm.. A 220u-t(rajzon 100u) lehet, hogy közelebb kellene vinnem az UC3845 tápbevezetéseihez. A jobb tápfesszűrés miatt is növeltem meg a 100nF-ot is 220nF-ra. Amúgy terveztem fóliaoldalra még néhány 100nF-os SMD kondenzátort felapplikálni.
? Bocsánat, én úgy látom, hogy a leragadásvédelem az UC3845 1-es lábára (comp) csatlakozik, és oda én applikáltam pár alkatrésszigetet e célból. (remélem, hogy jó verziót küldtem), de sasolom. (természetesen szeretnék leragadás védelmet beépíteni. csak nem akartam ide felintegrálni. Dehogy is veszem zokon a "kritikákat"! Nagyon is köszönöm a segítségedet. sasoltam, a szigetek az újabb módosításon vannak csak fenn... sorry |
Bejelentkezés
Hirdetés |