Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   190 / 1273
(#) kadarist válasza Hiroshi hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Sok sikert a javításhoz! Ha fennakadás van keress!
(#) Hiroshi válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Köszönöm még egyszer a segítséget
(#) sanzii hozzászólása Dec 23, 2009 /

a sorkimenö huz át egy kis tekercsbe ott szikrázik,hogy szigeteljem el?
(#) kadarist válasza sanzii hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

A sorkimenő oldalára (ott,ahol a szikra kicsap) kenj vastagon akril szigetelőpasztát. Olyan mint a sziloplaszt, kartusos (kinyomós) kiszerelésben lehet kapni.
Ezzel az anyaggal többször sikerült masszív áthúzást, repedt trafót kiszigetelni. A szigetelés előtt alaposan tiszítsd meg a trafó érintett részét. Ha ez nem válik be, akkor trafócsere!
Ilyet keress:Bővebben: Link
(#) marciart hozzászólása Dec 23, 2009 /

sziasztok

Samsung sp43t8he tipusu tv ben hogy kell belépni a szervice menübe?
(#) kadarist válasza marciart hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

Kapcsold be a készüléket, majd válaszd a "standard" képbeállítást a kép-beállítás menüben.
Kapcsold a készüléket készenlétbe, majd nyomd meg egymás után az info, menu,mute,power on gombokat a távirányítón. Ha elsőre nem lép be a szervízmenübe, ismételd meg a lépéseket.
Az Alignment & Adjustment doksiban találod a beállítási lépéseket.Bővebben: Link

létezne hogy ettöl megy el a kép?

Igen létezik. De láttad a szikrát, igaz? Abban a pillanatban elment a kép?
Egyszer volt egy ilyen csattogós tévé nálam, és bizony sötét lett az áthúzás után.

igen láttam ,pont a txt volt és el is ment

Akkor szigetelés ezerrel!
(#) koga2 hozzászólása Dec 23, 2009 /

Üdv az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy amikor bekapcsolom az LCD tv met bejön a kék képernyő a nincs jel felirattal amikor nincs bedugba antenna amikor bedugom csak a hang jön be kép nincs még a kékség is elmegy csak fekete kép lessz és hang a scart csatlakozónál is ezt csinálja és a digi tv tunernél is mert van az is benne hdmi nél nem próbáltam mi lehet a baja mert a VGA bemeneten van kép és a kompozit bemenetnél is mi lehet a kond?
(#) koga2 hozzászólása Dec 23, 2009 /

Üdv az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy amikor bekapcsolom az LCD tv met bejön a kék képernyő a nincs jel felirattal amikor nincs bedugba antenna amikor bedugom csak a hang jön be kép nincs még a kékség is elmegy csak fekete kép lessz és hang a scart csatlakozónál is ezt csinálja és a digi tv tunernél is mert van az is benne hdmi nél nem próbáltam mi lehet a baja mert a VGA bemeneten van kép és a kompozit bemenetnél is mi lehet a kond?
(#) kadarist válasza koga2 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Szia!

Egyik pillanatról a másikra ment el a kép, vagy valaminek a hatására (menüben kotorászás)? És kérlek használj pontot, vesszőt is az írásodban.
(#) koga2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Bocsi siettem az írással. Ugy volt, hogy egyszer bekapcsoltam akkor még volt kép de nem tudtam semmit csinálni, nem reagált semmire. Kikapcsoltam és utána nem volt már kép.
(#) kadarist válasza koga2 hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Processzorhiba, vagy EEPROM- törlődés történhetett. Szervízkörülmények között lehet javítani.
(#) koga2 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Oké köszi a segítséget remélem ténleg csak ez lessz mindenkinek kellemes ünnepeket. :yes: :yes: :yes:
(#) tnorbika hozzászólása Dec 23, 2009 /

SZIASZTOK SEGÍTSETEK LÉGYSZI.ITT A KARÁCSONY A TV-M MEG BE DÖGLÖTT.MEGY A TV DE A KÉT OLDALOFURCSÁN BE GÖRBÜLT A KÉP ÉS T HOME BELTÉRIM VAN AJELEK ILL AZ OSD MINDEN TISZTA GÖRBE SZÉTHUZODOTT.JA A TV GRUNDIG 72 CM VALAKI MONGYON RÁ VALAMIT KONDIKAT RÁNÉZÉSBÖL ÁT NÉZTM NEM PUPOSAKK NEM DURANTAK KI.MI LEHET A PROBLÉMA VAGY MERE KERESSEM?
(#) prst14 válasza tnorbika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Ne ordíts kérlek...azt senki sem szereti a fórumozók közt...választ sem kapsz hamarabb és a Moderátorok is harapnak érte! :yes: Erős mágnes nem került a TV környékére?
(#) Moderátor hozzászólása tnorbika hozzászólására (») Dec 23, 2009

Márpedig hiába sürgős a problémád, senki nem fogja emiatt eldobni az aktuális foglalatosságait...

Csak azért, mert nagy betűkkel írsz, illetve kapkodva, összeszedetlenül, senki nem fog neked előbb segíteni.

De már mindegy, ezt már jól elbaltáztad... így közel sem fognak annyian segíteni, mint azt szeretted volna. És így a TV-d sem lesz előbb jól működő...

Lehet az egészre magasról tenni, de lehet tanulni is az elkövetett hibákból. Szabad a választás!
(#) kadarist válasza tnorbika hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szia!

Írj egy pontos típusszámot! CUC...? Úgy látszik, mostanában sűrűn elszállnak a raszterkorrekciós áramkörök...
(#) 6C4C hozzászólása Dec 24, 2009 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a TVPO 2065-A41 IC-nek lehetne-e P+ és P- utasítást adni a hozzávaló SAA1250 IR adóról... Ha igen, melyik kódokat kellene hozzá kiküldeni?

Köszönettel:
6C4C
(#) kadarist válasza 6C4C hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szia!

Milyen típusú készülékben van ez a vezérlő?
(#) nagyimre10 hozzászólása Dec 24, 2009 /

Hello.Szeretném a segitségeteket kérni a következőben.Van egy medion tv 11ak19 el szerelve,és a kép méretezésen szeretnék állitani,de sajna a szervizmenübe nem tudok belépni.Ha valaki tudna sekiteni megköszönném.Boldog karácsonyt mindenkinek.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szia!

A szervízmenübe való belépéshez nyomd meg a menü gombot, majd egymás után a 4,7,2,5 gombokat a távirányítón.
"11AK19 SERVICE MODE,FROM INSTALL MENU,PRESS 4,7,2,5 REMOTE"
Ha ez nem jönne be, akkor a készülék hangerő gombjait nyomd le egyszerre legalább 10 másodpercig.
Ebben a doksiban hasznos infók vannak többek között a szervízmenüvel kapcsolatban.Bővebben: Link
(#) 6C4C válasza kadarist hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

ORION CTV 025M...

Próbáltam a szóbanforgó prociról adatlapot letölteni, de csak a 2066-ról sikerült, és valahogy abból sem sikerült kihámoznom a szükséges információt...

Köszönettel:
6C4C

A 2065 és a 2066 közt csak a digitális kimenetek feszültségszintjeiben van (12V/5V). Egyébként egyezik a kettő IC.Bővebben: Link
A programozásáról semmit sem találtam.
Bővebben: Link
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Köszi a segitséget,sikerült beállitani.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Szívesen!
(#) 6C4C válasza kadarist hozzászólására (») Dec 24, 2009 /

Köszönöm szépen a segítséget, köszönöm hogy utánanéztél!

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!
Következő: »»   190 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem