Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   337 / 1386
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Persze simán felragad a másik oldalra, de ahhoz drága, hogy ebből csináljak panelrajzot akkor már inkább vasalás. Egyébként én a kéket raktam fel alkatrészoldalra, de már beültettem a nyákot.
(#) Zsika válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Szia. A fólia az nem karcos hanem maga a nyák az nem volt itthon normális csiszoló vásznam, ezért egy kopott korongot használtam(lustaság fél eg. meg úgy is csak próba aztán kuka). A maszkot meg tegnap csináltam negatívot majd ma próbálom, ha majd felkelek.
(#) Zsika válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Szia. Az ár függ a deviza árfolyamtól. Én múlthét szombaton vettem, kedden jött az e-mail hogy feladták, és szombaton megjött(hát persze hogy aznap kellett menni nagy bevásárlásra). Az árak a löt fólia(5db) kb: 10 euro, a negatív fólia(10db) kb: 9 euro, szállítás: kb:5,8 euro(elég baráti)+kártya tranzakciós költség + fa. Majd rendelek még, de pontosan nem tudom hogy mikor.
(#) gulasoft válasza Zsika hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
Össze kell állni és akkor a szállítási költség olcsóbb.
A fóliák egyébként nagyobbak mint egy a4. Csak olyan rendeljen akinek van hőfokállítós laminálója, vagy számolja bele hogy venni kell egy olyat is.
(#) lidi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 22, 2009 /
 
fúrókat, ne tőlem vedd, mert nekem is csak kb 20db van itthon.

Vedd tőlük: http://www.hart.hu/hun/main.php


De kérdezz rá az árakra, mert csak emlekezetbol irtam, de tuti hogy olcsó, mert en is meglepodtem mikor meglattam hogy mennyi.
(#) Zsika hozzászólása Dec 23, 2009 /
 
Sziasztok. Ma sikerült nyákot csinálnom a fólia segítségével. A tapasztalatok(az a kevés amit szereztem vele) alapján elmondhatom, hogy nagyon jó dolog. Könnyű vele dolgozni, ha véletlenül nem sikerül akkor gyorsan javítható, nem kell szárítani, nem kell hozzá sok idő. Viszont kell hozzá nagyon jó minőségű maszk. Ha minden időt beleveszünk akkor is megvan 10 perc alatt(2 perc felmelegszik a laminátor+3,5-4 perc levilágítás+3-4 perc előhívás de ezek az idők egyedileg változóak!!). Most már majd a lötstop fólia kísérletezés következik. Sőt van egy ötletem a pozíció feliratra is.
(#) gulasoft válasza Zsika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Tele van csíkkal a fóliád. Ez így nem lesz jó.
(#) Zsika válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Kimarattam jó lett, de múltkor írtam hogy ez csak próba és utána kuka. A fólia most sem karcos hanem a nyák.
(#) gulasoft válasza Zsika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Hát a kimaratottat berakhatnád, mert azok az alsó csíkok amik hosszában átvágják a vezetéket nagyon mélynek tűnnek.
(#) Zsika válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Ezen a nyákon próbáltam ki a pozíció felírat készítését a negatív fólia segítségével. Persze minden festékes lett, de kezdetnek jó, igaz nem sok minden látszik rajta de működőkepés a dolog( a festék sem száradt meg teljesen, meg az sem biztos hogy ezt a fajtát fogom használni).
(#) sprofan válasza Zsika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
A pozíciórajzot hogy csináltad?

Más:
Ha lefújom a nyák alkatrész oldalát fotólakkal, levilágítom a pozíciórajzot negatív mintával és előhívom (tehát nem lesz lakk a rajz helyén), lefestem valami festékkel aztán ha belerakom tömény lúgba, leoldódna a festék alatt lévő lakk? Gondolom nem, de nagyon jó lenne ha igen. A normál rajzot, vagyis a pozitív minta beégetését szoktam csinálni, ez így igaz bonyolultabb, de én örülnék neki ha lehetne.
(#) Zsika válasza sprofan hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Mint ahogy írtam a fólia segítségével, majd előhívtam, bevontam festékkel. De kell majd vennem gumis lehuzót(nem jut eszembe a neve), azzal szépen le lehet majd huzni a felesleget.
(#) sprofan válasza Zsika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Lehet hogy írtad hogy a fólia segítségével, de lássuk be ez azért elég tárt fogalom. Továbbra is fennál a kérdésem hogy hogyan csináltad, mert bevonod festékkel azután?
(#) lidi válasza sprofan hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Szerintem az előhívott fólia réseibe marad meg a festék.
Bekeni az egészet, majd a felesleget lehúzza.

Talán fotolakkal is működhet. Bár az vékonyabb mint a fólia.
(#) sprofan válasza lidi hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Tehát úgy ahogy fent írtam csak fotólakk helyett a fóliával?
(#) Zsika válasza sprofan hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Igen úgy ahogy lidi írja. Holnap megcsinálom rendesen, majd rakok fel képet. Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok!
(#) emmzolee válasza Zsika hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Na és mi van, ha 2 oldalas panelt akarsz feliratozni? arra ugyan fölteheted a fóliát, ésa festéket is, de arról hogy húzod le a fölösleget? főleg, ha a feliratod egy szélesebb valami, ahova a gumi lehúzó bemegy lehúzáskor, és leszedi a festéket, onnan is ahol kellene.
Ez a fólia nem olcsó dolog, tehát én úgy gondolom, hogy egy bombabiztos megoldásnak lenne értelme. Ha ezzel a drága fóliával még játszani is kell, hogy jó legyen, akkor megette a fene.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
A bombabiztos megoldás az, hogy nem a réseket hagyod meg hanem a feliratot! Tehát csinálsz egy hót fekete maszkot ahol csak a felirat szövege marad átlátszó, levilágítod jó alaposan, utána előhívod és láss csodát, ahol átlátszó volt (lásd a pozíciórajz dolgai), ott ottmarad a kék fólia. Persze ezt a lödstopp után kell megcsinálni, mert a lötstop előhívója esetleg megtámadja a fóliát. Lehet hogy azt is be lehet égetni, de még nem próbáltam.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 23, 2009 /
 
Így van. Nem kell azzal szórakozni még egy kört.
(#) radocziandras hozzászólása Dec 23, 2009 /
 
Én a Cromwelltől rendeltem igazi keményfém volfrámacél vastagított szárú fúrókat, 1500 drarabja, de énnekem protekcióm van, így megkaptam 700 ért darabját.Élesek, mint az állat, nem sorjázzák meg a rézfóliát.Rengeteg méret van, a 0,45 östől a 2-esig, tizedmilliméteres különbségekkel.
Én régóta ilyet használok,eléggé jók.
(#) Alkotó válasza lidi hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Elmentem az ajánlott helyre, de 1mm alatt nem találok semmit. Egy cikkszámmal segíthetnél.
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
De ha a honlapot megnézed, akkor találhatsz árlistát, sőt webáruházat is, ahol online megrendelheted azt a fúrót. 35Ft +Áfa 10db a 0,8mm-es fúrónak.
A 8000-es sorszám környékén fogod megtalálni vagy valahogy a 8000-8500 között. Így emlékszem.
A webáruházat meg értelemszerűen kezeld és megtalálod a keresett fúrót.
(#) Alkotó válasza lidi hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Megtaláltam. 35+áfa/db. Tehát nem 40Ft/10-es csomag. Természetesen így is nagyon olcsó, de azért egy nagyságrendet tévedtél, ami már elég kínos.
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Nem darabja annyi, hanem a 10db! Én már rendeltem tőlük. Most ez esetben te tévedtél.
(#) emmzolee válasza hapro hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
:buck: :awink:
(#) Zsika válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Sziasztok. Ma megint kísérleteztem, egy két dolog már elég jól megy, de van hova még fejlődni. Ma kipróbáltam a lötstop fóliát, nagyából úgy csináltam ahogy kell, nem lett valami szép, de hát gyakorlat teszi a "mestert". Az ónozást azt elb..tam. Először kémiai ónozóval csináltam, de azt nem találtam elégnek úgyhogy adtam neki forrasztó pasztát(meg is lett az eredménye az a szép égés ).
(#) lidi válasza Zsika hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Hát érdekes ötlet volt fellaminálni arra a ragyára a fóliát, de úgy látszik még azon is működik. Mitől lett olyan zizis a lötsop felülete ?
(#) Zsika válasza lidi hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Most kipróbáltam hogy a kaparás látszik-e rajta. Elég nehéz a felületet megsérteni/megkarcolni. A páka hegyével sikerült lyukat égetni bele(még a nyákba is).
(#) Zsika válasza lidi hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Igazából gőzöm sincs. Talán hideg volt az előhívó, nem vártam meg hogy megszáradjon, hanem egyből raktam a sütőbe. Ezt is még ki kell tapasztalni.
(#) Ricsi89 válasza Zsika hozzászólására (») Dec 24, 2009 /
 
Szerintem nem kellett volna felónozni előtte...
Következő: »»   337 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem