Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Wand Clock
Szia!
Igagzad van, a 0.3-as huzallal készült tekercseknek kisebb a belső ellenállásuk. Soros Ohm -os ellenállással tudod csökkenteni az áramot. 15-33 Ohm körül már jó lehet a beállítás. 200-240mA-nél és kb.5-6V-nál, már meg kell lenni a kellő amplitudónak, (45 fok), és csak langyosak a BD-k. Ennél nagyobb áramra nincs is szükség. A trimmerekkel keresd a legnagyobb kitérés mellett az áram legkisebb értékét, és mindig induljon el a rezgés kikaocsolás után is stabilan. Itt tartok, a rezgésvezérlő már be van ültetve, egy képet erről is. Szia.
Ugye a kondik sima elkók 1µF 100V Mert ha kiveszem egyiket sokkal jobban megy meg kevesebb az áram is és csak egy pár melegszik!
Szia!
Igen, 1mikró/50V elektrolitok vannak az astabil multiban. A H-hid kimenetén megforditottad a tekercsek kivezetését egy próba erejéig, hátha sokkal jobban berezegne a kar. Tanulmányozom az áramkört. minden egyezik-e kapcsolással. Ha itt kiveszek egy kondit a vezérlőböl, (régebbiböl), azonnal leáll a rezgés. Szia.
Olyan mintha a másik oldal lerontaná a rezgést
Megtörtént mitől féltem! Kijött a füst A BD-k elsőre jónak tünnek valamelyik meghajtó lehet az van bőven szerencsére!
Szia!
A multivibrátoros H-hid áramkörében találtam hibát.a nyákon. Ezért működik hibásan a vezérlő. Most azt vízsgálom, hogyan lehetne ott kijavítani az elkötést. Pontosabban a P2-es és Q24-nél van a hiba, de így ez átterjed a Q17-Q19-re is. Tovább vízsgálom a bekötési rajz szerint. Szia,
A szemem kiesik de nem találom mit írsz nálam jónak tűnik légyszi fejtsd ki jobban mi mivel van elkötve
A C16 fordítva van,és a nyákon az egyenirányító híd is de ezeket a legelején javítottam! Továbbra sem találom a hibát! Nem lehet,hogy a hall szenzor a ludas? Ez közvetlenül hajtja a ventit nem csak vezérli mint a kis 3 lábú
Ha a C18 (az átszámozott rajról beszélek) nincs bent megy mint a golyó 300mA körül elég jól megy de csak egyik fele viszi mert ilyenkor csak két BD melegszik! Ami füstölt nem tudom mi lehetett mert nem találtam semmit bekapcsoltam megint megy talán az elko füstölt el azt nam mértem csak vagy valami kosz égett le a tranyóról! (már jártam így mikor még dicoztam,füstölt az egyik erősítő kihúztam hazahoztam megnézni és semmi baja pedíg elég rendesen jött ki belőle és nem tekercs égett! Van iyen )
Egyik BD 139 nem olyan mint a többi (szürke) de ugyan az a száma BD139 esetleg ez is lehet baj valami bóvli hamis tranyó Sajnos így kaptam a HQ-ból bosszantott is mert vastagabb a lába így lejött a forrszem annyira ki kellett fúrni ennek az egynek a furatait! Nekiállok guberálni hátha találok egy másikat valamiben Nem tudom. Megpróbáltam az órát is elindítani rajt de az nem ment (külön táp) elindul a műveleti erősítő és a fetek nékül? Persze elötte csekkoltam a kontroller ki/ bemeneteit és jónak tűnnek!
Bocs,hogy ennyit írok de mindent leírok mi lehet a hiba oka! A diódák Ilyenek bent ezek jók?
Szia!
Megy fetek és műveleti erősítők nélkül. A fényerő állítás és a áram mérés nem fog működni, de attól még kellene kijeleznie, ha a ledek fetjén D-S átkötést csinálsz. A soros vonaltól kezdve haladj, ahogy írtam. Ha válaszol, akkor a programmal sok mindent be lehet állítani. Szia
Szia! Ok azt is megcsinálom,csekkolom de a rezgetőt rendbe kell tenni addig nem mehetek tovább! janocsi írta,hogy van valami hiba de én többször megnéztem a tervben de csak egy kondi volt fordítva más jónak tűnik,de lehet elsiklok felette annyit néztem már
Szia Patexati!
Egy átkötést rossz helyre tettem, ezért találtam hibát a bekötésben. Helyretéve a hosszú átkötést, teljesen rendben találtam a vezérlő kapcsolását. Nics elkötve sehol a nyákon, a rajz szerint is egyezik mindenben. Nemsokára be tudom indítani, és meglátjuk hogyan dolgozik. Elnézésed kérem, de tegnap késő estig csak forrasztgattam, kicsit bele is keveredtem az áramkör tanulmányozásába. Most "nagyban" kinyomtatva is ott van előttem a nyákterv. - A 4 lábú Hall IC-vel nincs semmi gond, tökéletesen megy a másik f886 Wand órámban. Szia.
Szia! Nem baj a terv tuti jó mert megnéztem jópárszor! Indítsd el ha tudod légyszíves nézd meg neked jó e! Ha van 4 lábú hall azzal próbáld meg! Most el kell mennem de délután jövök haza és folytatom! Jó lenne ma,holnap elindítanom
Szia!
Az a kondenzátor a billenéskor negatív feszültségre viszi a Hall ic kimenetét. Más fajta Hall ic-t használsz, abból lehet baj. (A füst nem onnan jött?) A Hall kimenete és a kártya közé tegyél be egy diódát, hogy a Hall kimenetébe csak akkor tudjon áram folyni, ha a bázis pont pozitív feszültségen van. Szia
Megvárom janocsi mire jut! A füst az nem tudom de megy minden rendesen! Csak a rezgetőből jöhetett mert mástól függetlenül van és csak az kapott tápot! Jó minden többször is mértem! van egy sima hall megnézem majd azzal is! Megleptem magamat egy usb/soros nullmodem átalakítóval Ha feléleszem akkor azzal mehet a laposról is
Lehet a hall a baj mert ha gondolkodik rajt az ember a négylábú teljesítményt kapcsol (nem csak vezérel) és ezt lehúzni nem igen lehet mert nagy az áram! Kéne a vezérlőre egy ellenállás talán valószínű a kijelzés is ez miatt nem ment csak egy darab 3 lábú van de ha minedn szakad kiveszem a rotorból!
Szia Patexati!
A 4 lábú Hall IC is Open, (nyitott) kollektoros kimenettel rendelkezik. Azt teszi a GND-re amilyen pozitiv szintet rákötünk. Itt nálam működik hibátlanul, és nem csinál semmiféle zárlatot. A vezérlőt még nem sikerült elidítani, nem rezeg be a multi része. (Ez független a Hall-tól, nincs is rákapcsolva még). Ha a Hall nélkül járatod, akkor is kell a vezérlőnek működtetni a rezgést, csak úgy szabadonfutó, nem lesz stabil a kar rezgése hosszabb ideig. Hamarosan elindítom ezt a részét a panelnek. Szia.
Sziasztok!
Elindult a "szabadonfutó" astabil multis H-hid. Egy kondi, 1mikroF hibásnak bizonyult. Nagyon nehéz volt megtalálni, de sehogyan sem akart a multi berezegni. 220mA-nél egy deszkamodellben tesztelve 45 fok az amplitudó. Ezen az eszközön csak optikai kapuk vannak szerelve, (nem is akarom ezt átépíteni), de azzal is ugyanúgy lehet szinkronizálni a rezgést. Később csinálok 4 kivezetéses Hall IC-vel is teszteléseket. Pár fotót feltöltök, és egy pici avit is. Sziasztok.
Én a mai nap nem teszteltem semmit mert meghülyítenek a karácsonyi ajándék (üres ) laptopokkal! Karácsony 1 napján dolgozok (ott leszek békében) az új soros átalakítóval holnap becsekkolom az áramkört és akkor lesz egy teljes napom szórakozni az élesztéssel! Amúgy a hall szenzorra gyanakszom de van egy sima azzal fogom tesztelni!
Szia!
Azt javasolnám, Hall IC nélkül próbáld először a vezérlőt működtetni. Ha így működik tökéletesen, berezeg, és van normális kitérés is, (így mindegy a tekercs polarizációja, úgy is rezegnie kell), akkor semmi köze a hibának a Hall szenzorhoz. (Ez esetben a trimmerekkel hangold be a rezonanciához). Szia.
Szia! Holnap a kondik kimérésével kezdem azokat nem méregettem! Ha nem egyforma nagy az eltérés akkor persze nem jó! Én a C18-at melegnek ítéltem meg tapintással és cseréltem is egy újra de ugyanaz szerintem a hallnak lesz hozzá köze de majd kiderül!
Szia Patexati!
Beültettem a panelt, csak a FET-ek vannak hátra. Később tudom majd folytatni hasonló okok miatt(!) Arra gondoltam, a Hall IC kimeneteti sérültek lehetnek ha a problémát mégis az okozná. A (majdnem) kész nyákról két képet töltök fel. Szia.
Sziasztok!
Csak nézem, hogyan haladtok... A készülődés miatt hozzá sem tudtam kezdeni... Boldog Karácsonyt mindenkinek... Sziasztok
Sziasztok!
Köszönjük, és viszont kivánjuk a jövőben is programokban gazdag ünnepeket. - Egy 4 lábú Hall IC-t beépitettem az egyik mechanikába, és kiválóan működik a rezgetési áramkörben. Erröl még felteszek egy képet és egy kis videót is. Sziasztok!
Sziasztok! Boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek! Megcsináltam a kommunikációt és tökéletesen működik is az átalakítóval! Már RTC is üzemel! Most jön a rezgető ki kell derítenem a hiba okát!
Megtörténedett a csoda! Elindítottam az órát! Igaz csak PIC meg RTC van bent de megy! A rezgető külön van hajtva labortápról egyik kondi nélkül nem jöttem rá a hiba okára a hallok jók! A külső led villog akármit állítok nem tudom mi az oka
Szia Patexati!
Ez igazán remek munka, gratulálok. Nagyon spéci a kijelzés is. (Elindult ahogyan tervezted az időzitését). Ha időt állítassz, a külső keret ki/be kapcsolásával, villog utánna is? Vagy ha ezt követően kikapcsolod és be, akkor is tovább villog a keret? Megőrzi-e a beállított időt, vagy áramtalanitás után elfelejti? Ha így van, az RTC nem tárolja el az adatokat. - Hány Hz-en rezeg? Szia.
Szia! A rezgés 15Hz de nem foglalkoztam vele! Sikerült ki bekapcsolás után nem villog RTC tárolja az időt! Az epromot is bele kéne tennem meg beleírni amit kell csak az még nem világos hogy is kell azt tudom,hogy a kezelőfelületről kell!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |