Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   191 / 1273
(#) belfike hozzászólása Dec 25, 2009 /

Sziasztok!
Először is Boldog Békés Karácsonyt minden fórumozónak és nem fórumozónak!!!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Imperial nevű televízióm .A hiba jellege a következő.Nemrég vásároltam egy Millennium típusú snassz DVD lejátszót,és a legnagyobb meglepetésemre fekete fehér a képe. A setup-ban minden jól bevan állítva tehát video PAL.A helyzeten csak ront hogy nem mindig csinálja de ha bejön színesbe akkor ha átkapcsolok másik adóra és vissza akkor megint fekete fehér. Nem változik akkor sem ha közvetlenül scart vagy rca video kábelt használok sem RGB sem komposit jellel hajtva. Sőt videón keresztül sem .Ezt produkálja a számítógéppel is de minden más tökéletesen működik (DIGI ,Video ,sima antenna)A készülékek más tv-re kapcsolva szintén hibátlanul színesben dolgoznak. Mi lehet a baja. Ha valaki tud akár tanáccsal, kapcsolási rajzzal segíteni, nagyon megköszönném.
Üdv belfike!
(#) belfike válasza belfike hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Sajna már nem tudtam szerkeszteni mert VIHAR volt (van)a készülék pontos tipusa: Dallas 28 DX 89
(#) patexati válasza belfike hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Szia! Volt ilyen problémám egyszer és csak scart RGB vezérléssel sikerült! De a DVD játékoson át kell állítani RGB-re csak úgy ment nekem is! Esetleg egy firmware frissítés is segíthet Végső megoldás egy videorecordert közbeiktatni
(#) Lacika válasza belfike hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

A TV színcsatornáját PAL-ról kapcsold automatikusra. Ez néha szokott segíteni.
Meg kell nézni továbbá azt, hogy a DVD kimenete tényleg PAL-e, és nem QAZIPAL.
(#) belfike válasza patexati hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Szia már mind ezt elkövettem de semmi eredmény.

Lacika: Sajna nem lehet csak PAL rendszerü

köszönet a jó szándékért

Ez a bosszantó az egészben mert az az elosztóm( Video )tehát mig az egyik tv szines a másikon feketefehér ugyan az a DVDjel
(#) nagyimre10 hozzászólása Dec 26, 2009 /

Hello mindenkinek.Van egy multitech tv 11AK19-8A sasszival van szerelve.Kérdésem,4:3 ban sincs teljes kép,és a kép alját összehúzza.16:9 ben egyenes a kép,de nincs meg e teljes képméret,a raktam fel fotót,igy egyszerübb megérteni.Ha tudtok segitsetek,köszönöm.imi
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Szia!

A szervízmenüben lehet állítani a képgeometrián állítani Figyelmedbe ajánlom ezt a hozzászólást:Bővebben: Link
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Sajnos itt nemtudom behozni a szerviz menüt,ez lett volna az ötletem, az ami az előbbinél ment itt sajna nem.
(#) kadarist válasza belfike hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Szia!

A TDA3562 mellett lévő C439-en állíts. Ez állítja be a kvarc pontos frekvenciáját. Rajz:Bővebben: Link
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Pedig a menü vagy install 4725 a nyerő.
(#) Busz hozzászólása Dec 26, 2009 /

Phoneix CE3748 tipusú tévé IRICO képcsővel (jelenleg még működik) mennyire strapabíró tartós tévé?

Ismeri valaki a tipust, könnyen javítható vagy ha elromlik dobjam ki?
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Szia!

Sassziszámot írj! Ez alapján többet lehet mondani róla.
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

Kezdjük azzal hogy mi az a Sassziszám?

Bár több szám nincs is rajta szóval azzal sajnos nem tudok szolgálni.
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Le kell venni a hátulját, és az alaplapon keresni kell egy betűkből, számokból álló karaktersort. Manapság a márkanév, típusszám nem ad túl sok információt a készülék belvilágát illetően.
(#) tibr05 hozzászólása Dec 27, 2009 /

sziasztok énmég kezdö vagyok egykis segitséget szeretnék kérni.vanegy régi videom ellszált benne egy kondi és ezek a paraméterek 0,33uf 40/085/21 x2 és 250v os milyen paramétereknek kell megfelelni a cserénél?köszööm a segitségetek elöreis udv tbr
(#) kadarist válasza tibr05 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Szia!

330nF (nanofarád) 250V feszültségtűrésű kondenzátorról van szó.
(#) ferzoo válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Ha primer oldalon van tégy be 330nf/400V jó minőségű kondit és nem fog elszállni.Valószínűleg zavarszűrő szerepe van.
(#) jtom83 hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: Adott 1 Toshiba projektoros tv. A hiba a következő. Amikor bekapcsolom a tv-t, működik rendesen, aztán gondol 1et és átvált a kép zöldre. Miután kikapcsolom és bekapcsolom újra, megint működik rendesen. Nem tudom h mi is lehet a probléma,érdemes-e vele foglalkozni. Légyszi segítsetek
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Minden ok,a távirányitón nem ment a 2-es gomb.Köszönöm kadarist!

DSCF0159.JPG

(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Örülök, hogy végül sikerült!
(#) kadarist válasza jtom83 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Szia!

Megint a szokásos: forrasztásokat kellene átnézni. Lehet, hogy melegedés hatására egy melegedő alkatrész kiszakítja magát a forrasztási furatból. De természetesen lehet még más is...szakadozó ellenállás, képcső.
Mi a készülék típusa?
(#) jtom83 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Az a helyzet h én Angliában élek és az egyik barátom szeretné megvenni az ebayrol,de ott nincs feltüntetve a típus.Csak a problémák amiket előzőleg leírtam.Ha mégis ugy dönt h megveszi akkor mindeképpen visszajövök a fórumba,addig is várom az ötleteket.
Köszönöm a gyors választ
(#) jtom83 hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: Adott 1 Toshiba projektoros tv. A hiba a következő. Amikor bekapcsolom a tv-t, működik rendesen, aztán gondol 1et és átvált a kép zöldre. Miután kikapcsolom és bekapcsolom újra, megint működik rendesen. Nem tudom h mi is lehet a probléma,érdemes-e vele foglalkozni. Légyszi segítsetek
Előre is köszönöm a válaszokat

Ezt a kérdést ma már egyszer feltetted.
(#) jtom83 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Igen tudom, csak másik forumban.szükségem van minél több infora minél hamarabb...
Bocsi

Többen nem olvassák így sem, mert az ez egy ugyanilyen témájú topic.
(#) bubuc17 hozzászólása Dec 27, 2009 /

heló mindenki
fránya tv nem akar bekapcsolni.
elején a kék csík világít de nem indul el.
tápegység jónak tűnik 5v ,12v,22v, 120v okat mértem.
5v-12v on kis brum de nem vész. többi egyenes.
grundig elegance 55 flat mf55-2503/8 pl/top van a hátulján.
mitől nem indul?? a proci lenne a rossz???vagy hol kezdjem a hiba keresését??
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szia!

Milyen kék csík? A képernyőn, vagy hol? Olyan felirat van a hátulján, hogy CUC... ?

Ha jól kerestem, akkor ez a rajza:

Bővebben: Link
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Phoneix CE3748 tipusú tévé IRICO képcsővel (jelenleg még működik) mennyire strapabíró tartós tévé?

Ismeri valaki a tipust, könnyen javítható vagy ha elromlik dobjam ki?

Szétszedtem de csak ezt a számot találtam benne, egy papírcetlin ami az egyik hűtőlemezre volt ragasztva. Más számot nem találtam a NYÁK-on.

SN: 87005307 0000584670

Amúgy ezen lenne RCA kimenet is? Mert a helye a hátlapon be van szakítva de belül nincsenek sehol a csatlakozók.
Amúgy ha átkapcsolom AV-ra mikor nincs rákötve semmi akkor csíkos lesz a kép felső része. A csíkok néha változnak illetve van amikor el is tűnik. Az mitől lehet?

(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szia!

A csíkok a sugáráramfigyelés mintavételezési csíkjai. Nem kell velük foglalkozni. Ha adásra kapcsolsz, akkor a képernyőn kívülre kerülnek, így nem lesznek láthatóak.
A kínai sassziknál kondenzátorkiszáradás, trafóhibák, memória-felejtés szokott lenni. De cserébe olcsó. Ehhez a modellhez nem jár RCA, csak Scart. Általában utólag sem lehet egyszerűen beleépíteni, mert a szervízmenüben is le szokott tiltva lenni a második AV kapcsolás.
Következő: »»   191 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem