Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudtommal ubinak vagy ecet kell, vagy kovász. Ki-ki válasszon ízlése szerint.
No és nyersen? Egy kis vajas kenyérre, vékonyan szeletelve? Esetleg megbolondítva pici füstölt sajttal? Hm?
Ja tényleg, az a kígyóubi, azt hiszem az a tópusokon őshonos.
Ott őshonos, de importálják, úgy mint a banánt. Van csíkos uborka, van pöttyös uborka, van afrikai csörgő, meg tojásevő uborka...
Tojásevő? Az, ami a férfiaknál meddőséget okoz, úgyhogy fogyasztása kerülendő?
Dolgozni, illetve írni csak pontosan, szépen...
Szép kis dolog, bolondítja a nőket, pedig neki már van egy... Amelyik belé bolondul, lepasszolja nekem.
Mit egy, három. Igaz, hogy ebből kettő sajátgyártású
Bocs a számszaki tévedésért !
Szerencsére kevesebbet mondtam, mi lett volna ha felfelé tévedtem volna, Mit szólt volna az asszony mögötted?
Rá is van írva hogy made in china, biztos csúcsminőség lehet. Egy év nem is rendszeres netezés közben betropált a fekete színű stick, és kaptak egy fehéret.
Egy érdekes cikk. Biztos olyanok irányítják a vállalatokat, akik értenek is hozzá? klikk Érdemes elolvasni... Somindent megmagyaráz, például a méd in csájna szemléletet. Attól függeltenül érdekes a cikk, hogy az internetes "újságokat" mindig kétkedéssel kell fogadni, hisz senki nem lektorálja, azok igazságtartalmára nincs visszacsatolás, többszörös ellenőrzés, bárki bármit megtehet, illetve feltehet, lásd fénykapu, ingyen energia és társai.
Ez okozta a magyar ipar összeomlását is csak itt pártszakemberek voltak. Egy gyárkomplexum (kisváros méretű! fél megyét foglalkoztató) ma is állna ha a 80 es évekbeli gyártmányújítást véghezviszik. Igaz fél évet veszteséget termelt volna mert a gépeket át kellett volna állítani/újakat beszerezni de most is egy fél megyét felszívna. De az akkori vezér persze nem az érdekeink szerint cselekedett, így egy színvonalas gyár a hanyatlás útjára lépett.
A baj ott volt, hogy a politikát összekeverték a munkahellyel. Mindenki függ. szakszervezeti titkár KISZ titkár és párttitkár volt akinek nagyon beszólása volt a termelésbe mint aki értett hozzá.Egy élő pl. de megtörtént a 80-as években nálunk a kohászatban . Az UHP kemence (aki nem tudná elekrokemence) trafója berobbant. Ugye a termelés nem állhat le jeligére gyorsan beraktak egy MAGYAR GYÁRTMÁNYÚ trafót. Csakhogy volt egy értelmes ÚRIEMBER aki kinyomozta, hogy ilyen japán trafókkal már több helyen súlyos gondok voltak. A japánokat megkötbérezték miközben ugye a termelés nem állt le. Az ÚRIEMBERT pedig kirúgták az állásából..Ennyit a pártállami vezetésről..
Itt még az is elképzelhető a vezetőket a konkurencia lefizette. Mindegy a lényeg a magyar hűtőgépgyártást egy az egybe megölték.
Idézet: „Mindegy a lényeg a magyar hűtőgépgyártást egy az egybe megölték.” És ebben az országban mit nem? Sajnos ezt tették - mert kellet a külföldi tőkéseknek a piac!
Szia!
Magát a nyomtatót felismeri (canon mp110, még Doncso-tól vettem! ), de az adatbázisában nicsen benne ez a típus. Fórumokon is utánaolvastam, de másoknak is ilyesmi a problémájuk. Azt írják, h egy másik típusú nyomtatóbeállítással megy, de nekem nem ment. Ez az egyetlen ok, ami miatt lényegében winows-t használok. Sprint Layout-ot lekezeli a wine, AVR Studiót még nem próbáltam, mást nem igazán használok...
AVR-hez van stúdióhoz hasonló program Kontrollerlab néven.
Én ma szedtem le a 64 bites 9.10-es verziót, holnap kiírom és megnézem, hogy megy-e minden rendesen. Nem lenne rossz ha működne és még gyorsabb is lenne, mint a 32 bites verzió.
Van itt valaki, aki komoly mélységekbe van elmerülve videó-konvertálás témakörében?
Van egy tömörítetlen, nyers AVI fájlom, amit méretcsökkentés céljából átkonvertálnék. Mi a manapság legmodernebb és legjobbnak mondható konvertálási mód? Illetve milyen kódolással célszerű foglalkoznom? Az AVI fájl hangja PCM formátumú, azt valószínűleg MP3-má kellene konvertálnom, illetve a videókonvertáló programban majd valószínűleg ezt fogom választani, talán 192 kbps-et, mivel viszonylag jó minőségű a felvétel alatt a hang, és 192 az a határ, ahol még élvezhető és jól hallható az egész anyag. Videókódolás tekintetében viszont nem vagyok túlzottan képben sajnos. Xvid, DivX, h.264, stb, stb? Melyik célszerű a mai világban?
Szia!
Átnéztem a fejlesztős listát, de még nem próbáltam egyiket sem... Te esetleg nem tudsz mondani valamit a nyomtatóra, mivel lehetne próbálkozni?
Amennyit találtam, az az, hogy az IP1500-as driverével mennie kellene. Itt egy leírás, amiben le van írva a driver telepítése. Egy próbát szerintem megér.
Jaja, ezt én is megtaláltam, de nem hozott eredményt... De azért még egyszer megpróbálom, ha nálam lesz a nyomtató is! Azért köszönöm a fáradozásod! :yes:
Úgy néz ki, hogy áprilistól 3 nő fog körül venni engem itthon. Eddig 2 van, azt gondoltam fiú lesz de ma elmondták, hogy valószínű lány.
Pedig teljesen úgy éreztem fiú. És abból kiindulva, hogy az előző gyereknél az orvosokkal szemben azt éreztem lányom lesz, szerintük meg fiú, és mikor kibújt, hát nem lány lett...? És most is ugyanígy, illetve csak hasonlóan éreztem, nem annyira erősen mint akkor. Valójában tök mindegy nekem és az anyjának is. Viszont a neve mikor elmondta az anyjuk mit mondott az orvos egyszerre ugyanaz ugrott be mindkettőnknek, pedig még csak nem is beszéltünk róla előzőleg. Úgy fogják hívni, hogy Panna. Még mielőtt...április, igen az mindjárt itt van. Teljesen más érzések vannak bennem mint az első gyerek előtt. Ott volt bennem izgulás, most már tudom, hogy valójában arról szólt, hogy ajjaj..tele a gatya...de miért is? Mert meg szűnök létezni ezután abban a minőségemben ahogy eddig léteztem, és valószínű éreztem, hogy vége az arany életnek. Elkezdődik, elkezdődött akkor egy másik aranyabb élet, csak ezt akkor még nem tudtam. Azt hiszem akkor féltem, attól, hogy mi is lesz velem, csupa önző dolgok miatt. Mással nem is foglalkoztam, csak magammal. Most teljesen más érzések vannak bennem. Izgalom, azt hiszem ez a legkifejezőbb. Izgatott vagyok, és csak egy kérdése van bennem, hogy milyen lesz? Hogy fog kinézni, és milyen lesz, miben lesz más mint a Sára? Furcsa dolog ez nekem. De nem visz magával az érzés. Most is erőltetnem kell a leírását, és nagyon koncentrálni rá, hogy tudnám jól megfogalmazni. Szerintem mindenki máshogy éli meg mindegyik gyerekének jövetelét. Talán az is ide illik még, hogy most már felfogom mi is történik velem. Az elsőnél szó szerint csak tátott szájjal figyeltem az eseményeket, és hónapokba telet mire fel tudtam dolgozni magamban, és mire azt az önző énemet le tudtam rakni, és a gyerekre figyelni, utánna elfogadni, majd kezdeni is vele valamit, és ez után meg nevelni. Talán ez jól sikerült, mondjuk nem én vagyok ennek elbírálásában a kompetens, csak így gondolom. Lehet, hogy sok más szülő is hasonlókon megy át. Engem mindenesetre jól megnevelt már ez a két év alatt is, gyökerestül változtam, de talán kénytelen is voltam a szükséges változásra. Most elgondolkodok miért írok erről...? De nem tudok rá választ adni, csak úgy jött, és szerettem volna megosztani ezt veletek.
Először is szívből gratulálok Mindkettőtöknek, és kívánom, hogy nagyon sok örömötök legyen az életben Nektek is, meg a kicsi lánynak is!
Azt pedig tudod, hogy a "Panna" olaszul "tejszín"-t jelent? Amúgy pedig majd rá fogsz jönni, hogy igaz a mondás, miszerint kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... Én már tudom... Jövő éve májusában érettségizik a lányom... Hajaj...
Szia!
Előre is gratulálok a kis jövevényhez! :emptybottle: Nekem még nincsenek ilyen irányú tapasztalataim, így ezzel kapcsolatban nem tudok semmit írni, csak a gratulációmat! :yes: Idézet: „Most elgondolkodok miért írok erről...?” Minden rossz indulat nélkül írom: Valahol mélyen, legbelül, azért félted a következő AZ-t...
Szívből gratulálok! Apa és anya fürdik a boldogságban! Láttam és látom rajtatok, igazán jó szülők vagytok!
Gratulálok!
Nagyon szép volt amit írtál, nem is tudok rá semmi mást mondani egyszerűen. Átéreztem az egészet, ahogy olvastam az irományt, és ez egy olyan érzés, amit nem tudok egyszerűen karakterekbe foglalni, ha értesz.
Fogadd örömteli jókívánságaimat Zolikám! :integet2:
Nekünk a második gyerekkel, sokkal könnyebb lett! Ugyanis a második figyelmét lekötötte az első, és egy idő után már ő is lekötötte a másodikat, így mi szülők egy picit fellélegeztünk, és végre már vannak olyan pillanatok, amikor abba hagyhattuk a bábozást, vonatozást, és kiülhetünk a konyhába beszélgetni, amíg ők csendben összefirkálják a tapétát a szobában. Persze ők fiúk, de közöttük is kb. két év a korkülönbség. Egy szó mint száz, két gyerek az sokkal természetesebb közeg mint az egykesors, és nagyon sokat tanulnak egymástól, nem tudom jól leírni, de mindenképpen egy másik családmodell megvalósítása áll a küszöbön nálatok ami nagyszerű!
Attól meg nem kell félni, hogy melyiket fogod jobban szeretni(Tudom ilyet nem is írtál.), mert ez egy-két év múlva már nem is lesz kérdés.
Tudod én már ezt készen kaptam mivel a nejem özvegy volt. De egy új jövevény a családban az egy igazán nagy dolog. Nálunk van három gyerek felnőttkorú de ha van egy egy új jövevény az egy nagyon nagy dolog. Négy unokát örököltem a nejemtől de nem bántam meg ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |