Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   194 / 1273
(#) bubuc17 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

jahh az ic606 ic607 az
2 stab ic.
és mind kettő terhelt.
van 1 olyan gyanúm hogy ez a feszültség csak a procinak kell. és az terheli be a tápot is.
de gondolom nem olcsó így kezdőként nem merek belekockáztatni egy cserébe.
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Persze, hogy terhelt, hisz készenlétben onnan kapja a proci a tápot. Ha leveszed ezeket a tápokat, akkor a vezérlő (processzor) nem kap tápot. Egy 3,3V-nak és egy 1,8V nak kell az IC-k kimenetén lenni.
A sortranzisztor kollektoráig elmegy a táp?

igen a c513 középső lábán ott van. a másik 2 semmi.
de kiszedtem az l113 induktivitást és máris csökent a terhelés. mármint az a 2v os brum.
(#) kadarist válasza bubuc17 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

A műszerzsinórodat hova földeled? A tuner fémházához?

igen az oldalára forrasztottam egy kis madzagot arra a mérőfej csipesze és azzal a multi negatívát is odacsíptem.
háát nem fadobozos orion az tuti
az ic tápja van leterhelve és st-by lábnál sincs változás pedig ir jel van.
tehát a proci nem dolgozik csak eszi a villanyt vagy a proci terhelve van.
vagy roszul gondolkodok?mert ha máshol lenne hiba akkor legalább egy kis inpúlzus lenne hogy elindúl csak le is tilt.
(#) tsanyesz válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szia ismét! Bekötöttem az izzót és lemértem. Az izzó előtt megvan a 140V utána 34,1V és így nem tilt le a tápegység.
(#) kadarist válasza tsanyesz hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Trafócsere! Annyit még próbálj ki, hogy húzd ki az eltérítőtekercsek csatlakozóját az alaplapból, és úgy indíts, lámpa nélkül, direktben.

Szóval akkor csak megnyúvadt a sorkimenő. Ettől féltem. Ezek alapján akkor ez biztos? Utánanézek mennyibe kerül, de attól félek nem lesz olcsó.

Ugyanúgy nem indul lehúzott eltérítőkkel sem. Akkor tuti sorkimenő? Mert akkor szerzek egyet. Közben néztem, 6000Ft körül van. Lehetne rosszabb is.
(#) kadarist válasza tsanyesz hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szerezz egy sorkimenőt, és cseréld ki. Szerintem tuti az a rossz.

Rendben. Kipróbálom. Köszönöm a segítséget, jelenkezek ha meglesz a sorkimenő!
(#) bihari laci hozzászólása Dec 29, 2009 /

sziasztok van 1, orion p2135mt model tv es a st by tol nem kapcsol tovabb lemertem nagyabol de semmi segitcseg kellene, sassi 02ta062c.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Szia!

A tápfeszültségek kimérésével kezdd a hibakaresést.
A sasszi PT90. Rajz:Bővebben: Link
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

szia koszonom a gyors segitcseget epp enis ezt kerestem de semmit nemkaptamde latom neked sikerult holnap atnezem arajzot koszi
(#) dragon0 hozzászólása Dec 29, 2009 /

Helló ! kis segitséget szeretnék kérni van egy sony
kv25re10k tipusu tv következö a hiba be indul a táp a hálozati led vilog 5 ször majd kikapcsol

következöt csináltam vele kicseréltem sorkimenő melletti tranyot egy helyetesitőre de ügy éreztem hogy nagyon melekszik de működött de úgy döntöttem hogy kicserélem egy gyárira a tranyot de ez után fent említett hiba jött elő fogalmam nincs hogy most mi van
(#) bubuc17 válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

heló én most kezdek belecsöppenni csak a tv világába.
de nekem akkor csinált ilyet egyszet egy tv mikor túlterheltem a tápegységet és letiltott. lehet valami félvezető vagy tekercs lett záárlatos.
(#) mapi65 válasza bubuc17 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Sziasztok. Nekem is van 1 Sony Kv25x5k, az is hasonló hibakódot villogott. Bekapcsolt állapotban, kis üzemidő múlva hámat villant a ledje, majd kikapcsolt. Próbáltam a NETen hibaleírást keresni, de nem igazán találtam. Volt viszont egy javaslat miszerint a forrasztásokat (majd mindet, de főképp a sorkimenő, és a táp környékén a melegebb helyeken) a nyákon újra kell forrasztani. Én megpróbáltam, nálam ez bevált. Lehet hogy legközelebb nem úszom meg ennyivel. Azóta hibamentes. Nem tudom segítettem-e ezzel a leírással.
(#) zoz11 hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok
Van nekem egy GRUNDIG tv-m, aminek a képen látszik a problémája. Pár rossz forma elkot cseréltem, de a panelon nem látszik semmi hiba, a kép nem változott semmit. Maga a kép tű éles csak egy kicsit görbe az oldala.
Beléptem a szerviz menüjébe is 8500 kóddal, de ott se lehetett állítani rajta.

A panel száma CUC1836, hátha segít valamit.

Segítségetek előre is köszönöm.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Adatlap: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Szia!

A E/W korrekciós áramkörrel lesz baj. Ez a z áramkör a IC55010 pozíciószámú IC-re alapul(TDA8145). Az IC 5-ös lábáról induló vonalra kapcsolódó alkatrészeket ellenőrizd. A Z-diódát, a R55014 ellenállást, csatolókondikat, feszültségosztó kondipárt (kiforrasztva kapacitásméréssel), diódákst, stb.
(#) sanzii hozzászólása Dec 30, 2009 /

nem jo igy se,le van szigetelve
(#) kadarist válasza sanzii hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Nekem írtad? Pattog még a szikra? Vastag gumót nyomj az áthúzós részhez. Vékony réteg nem jó!

nincs szikra ,megszünt

Ugyan úgy elmegy a kép, mint azelőtt?

igen sajnos

Ezek szerint mégsem a szikra okozta az elsötétülést.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok gondoltam lekapom a VTGY "régi" Kékes Tv-t üzem közben.. ECH 81-es cseréje utáni állapot
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Szia!

Viszonylag jó, de egy kicsit gerjed.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Szia! Mit lehetne vele még próbálgatni? A képeltérités csöve a PCL 82.. nekem csak 85 van,álitólag bele lehet tenni csak más a bekötése.. vagy a környéken lévő potikkal lehetne kicsit "csalni"?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Az antenna a kábel tv,amely egy szimetrizálón keresztül megy be.. igaz a szimetrizáló mindenféle árnyékolás nélkül lóg a levegőben
Következő: »»   194 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem