Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   53 / 316
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Az a 29 év a műanygiparben a fröccsöntő és 1000 Tonnás prések között zajlott, semmi köze nem volt a zenéhez, de már gyerek korom óta építgetem az erősítőket, gitározgatok is. Éppen most fejeztem be egy 2204 clónt, egyik gitáros havernak csináltam, nagyon tetszik neki a hangja.Kb 3 éve csövezek, 51 éves fejjel idejutottam. Mikor csöves erősítőm volt fiatal koromban, mindenáron tranzitorost akartam. Megfordult a világ.
A trafókat is én magam csinálom, ezek egyenlőre nyákra készültek, de most indítok egy légszerelt projektet, ez csak egy 20 Wattos kombó lesz, El84 PP
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Meseszépek ezek a cuccok!

Az a kártyás logó üt akkorát, mint egy kamazkerék, állati jó Egyedül a forgatógombok nem tetszenek, de nagyon profi munka, remélem én is eljutok egyszer idáig. A 29 évet úgy értettem, ha annyi ideje dolgozol, mint amennyi idős én nem is vagyok ,akkor ha csak 10ed annyit foglalkoztál is a dologgal, már jócskán előrébb jársz
Az első fejem nekem is nyákra készült, amolyan 1987/2204 csatorna váltással meg elé még egy külön jacken egy csöves boost kicsit visszafogva, amolyan 1959RR...De már bánom, hogy ennyire elbonyolítottam, szeretnék most én is valami visszafogottabbat, vintage- ebbet. Légszerelésben gondolkozok én is, meg még pár turpisságon

További sok sikert a munkához!

Zsolti
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Forgatógombok gagyik, marshallt szoktam feltenni, legtöbször, de ezek az erősítőkön sem maradtak meg, mindég kicserélték.
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

hello!

Enyémen is marshall tekerők vannak, de egyik másik érdekes módon mindig kilazul, pedig nagyon odatépem mindnig. Régi marshallokon is látni, hogy már már elveszett a fele tekerőgomb készlet és mindenfélével van kipótolva.
Feljebb írtam már az új tervemről, meg egy hangmintát is nyomtam a készülő hibrid elejéről, erre jön rá a végfokozat, az nem színez már semmit, csak ezt tolmácsolja a ládára. Főleg a master nélküli marshallok kitekert hangja fogott meg, arra akar hajazni a dolog. Most lecseréltem a wimákat axiális stirókra, Mákos mondta, hogy neki voltak tapasztalatai a remixekkel, hát most én is bepróbáltam. Gitár- Előfokozat - PC (guitar rig 3, 4X12 greenback, minimális reverb, mikrofonozás ugyanúgy beállítva mint az előzőnél). Gain negyednél, főleg a '68 as hangja inspirált, pár moddal, hogy annyira ne legyen vékony a hang, így is eléggé az Még egy presence-t tennem kell rá, mert talán túl sok is a magasa, az utolsó fokozatban van némi presence boost. A héten remélem ki tudom próbálni valódi 4X12-n is, az ad majd hozzá némi mély lökést szerintem, de majd elválik...

Bővebben: Link

Mi a hozzászólásotok? Játékért megint bocsi, inkább a gitár elektronika a szenvedélyem, mint a gitár

Zsolti
(#) Jihad Joe hozzászólása Dec 29, 2009 /

szevasztok
550mH-s tekercset hol lehet venni?(wah pedálba kellene a boltokban ahol voltam nincs ekkora)
légyszi ha tudja valaki írjon
(#) ZSozsóó válasza Jihad Joe hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Hali!

nagyon nehéz ilyet szerezni, max venni az E-tronic-parts tól. Ha olcsóbban kell , és persze nem olyan minőségben,akkor kukázz valami zsebrádiót, amiben kis japán tranyós végfokozat van, annak a kimenő trafója kb 470-500mH is(a primer), ha jól emlékszem. Más alternatívát nem tudok mondani Vagy veszel ferrit fazékmagot, azt azért lehet kapni boltokban és tekercselsz rá vékony huzalból. Ha ezt választod, neten nézz utána, hogy mennyi menetszám kell egy adott vashoz, nagyon egyszerű kiszámolni, de segítünk is szerintem.vezetéket meg régi TV-k sorkimenőjéről nyerhetsz.

Zsolti
(#) Jihad Joe válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

szeva
vasmagok vannak valahol a hátul a műhelybe de azok szerintem vastagok. huzal meg van .02 .03 elég sok akkor úgyhogy akkor megpróbálok csinálni egyet
köszi az ötletet
(#) magitor hozzászólása Dec 29, 2009 /

Krieggger kollega kérdezte privátba, hogy oldottam meg hogy a csövet világítom, hát eme nagy titok nyitja a novál foglalatban van!
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Noigen! Csak kreatívan!
(#) krieggger válasza magitor hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Ennek a kis lyuknak van valami célja eredetileg? Valamit olvastam hogy ha ezt a középső fémrészét a földre kötöm akkor csökkenti a zajt. Kerestem 3mm-es ledet majd én is teszek bele hadd világítson
(#) magitor válasza krieggger hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Csőtől függ, ha van oda kivezetése, illetve van olyan sapka amit oda is lehetne kötni, de gyakorlatban ez torzítónál fölösleges.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Hali!

fejlesztettem én is a torzítómat/előfokomat, bekerült egy hi-gain kapcsoló is Az amúgy is torz előfokozat egy bestiává képes alakulni így.

Bővebben: Link

Húrjaim kopottak nagyon, szárazak,mint a legjobb martini!
ma kipróbálom IC-s véggel valódi 4x12-n is, egy g12 75 -ösön, meg v30-ason is remélhetőleg

hali
Zsolti
(#) fleta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Gratula szépen szól a torzítód,csöves végfokon és egy Marshall 1936-os ládán hallgattam, élőben biztosan ütősebben szólna, mert ugye az a baj ezekkel a hangmintákkal hogy nem adja vissza a az eredetei hangzást. A gitárjátékod elég jó!
(#) ZSozsóó válasza fleta hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Köfi!

Élőben valahogy tényleg több benne az élet. Igazából előfokozatnak szánom, nem egészen ilyen száraz élőben, kicsit likvidebb, bár a gain potin a 4,7nF kicsit agresszívvá teszi, már 1-2 állásnál is torzul, csak az alja marad tiszta. Lehet ezen a kondin még hangolok. Élőben ma hallgatom meg, hát eléggé érdekel mi jön ki belőle. Ha jó lesz az eredmény fejet csinálok belőle, igazából szobahengerőre szánom,úgyhogy félvezetős lesz a vége, clip indikátorral, hogy semmiképpen ne szóljon bele, csak tolmácsolja ezt nekem egy ládára. Most csak egy próbasaszin van, azért van némi zaj a nagy génen, de lehet ebbe is beleteszem a fejnél már bevált LDR-es zajgátat. Majd kiderül a vallatásnál.

hali
Zsolti

Ez az LDR-es zajgát hogy néz ki? Tudnál róla kapcsolást mellékelni?

Hello!

Igazából a terveim nagyrésze elúszott a múltkor, trójai...format... Ezután külön archiválom őket, az biztos. Úgy nézett ki, hogy volt egy erősítés, ezt tapasztalati úton egy trimmerrel lőttem be( kis túlvezérlés nem árt, nekem olyan 100-1000 között van valahol, meg nem mondom hol), aztán jött egy precíziós kétutas egyenirányító opamppal, aztán RC kör 10-30msec es időállandóval, de úgy, hogy volt egy dióda az R -en párhuzamban, hogy felfutásnál egyből feltöltse a kondit. Magyarán felfutásra ( belecsapsz) úgy csúcsegyenirányító, lefutásra meg effektív érték képző( kicsit kisimítja a burkoló hullámosságát). Ezután egy egyszerű mezei komparátor, ami az LDR-t hajtja. Ha túl agresszívnak érzed a ki- be kapcsolást, akkor lehet még RC körökkel + bufferekkel játszani, de az LDR -eknek amúgy is van egy kis időállandójuk, néhány 10- néhány 100msec, így leúsztatja a jelet magában is, nem egyszerűen levágja. Nálam még annyi van, hogy az LDR led-je be van téve egy opamp visszacsatoló ágába, hogy ezzel linearizáljam a dolgot, így nincs meg az a "holttér" feszültség, ami a led nyitófeszültségéből adódik. Magyarán ha egy nagyon kis jelet kap, akkor már billen is, bár a komparátor úgyis tápfeszültséget ad, de szeretem kihozni a maximumot. Ez akár el is hagyható.
Ezt az egész elektronikát még elláttam egy osztóval a bemeneten, nehogy szétverje az IC-t a nagy jelfeszültség, diódás védelem és ezt az egészet ráakasztottam az első gén poti melegpontjára. Az LDR meg a lehető leghátul, vagy a master poti fölé, vagy a tone stackhoz, lehetőleg minél jobban a lánc végére. ha játszol, az LDR ellenállása kicsi, ha csönd van ,illetve csak zaj, akkor meg az LDR ellenállása 10-20Mohm fölé megy simán, multi már nem is tudja mérni. Egyszerűen egy feszosztó vezérlés.
A billenési küszöbje a vezérlő elektrónyikának a komparálási szint(ide is trimmert tettem) osztva az első fokozat erősítése. A treshold poti pedig az egész lánc elején helyezkedik el, valahol az osztó után(pontosan az osztó alsó ellenállásán), de betehető pl az erősítőfokozatba is, stbstb.
Komplett kapcsolást azért sem teszek fel(mert nincs egyelőre, elvitte a format... ), mert amennyi rendszer, annyiféleképpen kell belőni, szóval hangolni kell.
De szerintem ennyiből össze tudod rakni.
Remélem tudtam segíteni, ötletet adni.

Zsolti

Akkor tulajdonképpen egy ez zajzár, itt az a baj hogy levágja a lecsengést is, A pedálomon van is nem nagyon szeretem.
Azért köszi hogy leírtad a működését.
(#) kefe13 hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok, egyre több itt a minta, gondoltam zsibbasztalak benneteket a boogival Kukáztam egy mikrofont, az be XFI be, sound forge 9, mp3 ba mentve. A hang : Bővebben: Link itt, a felvétel körülményei a képen

001.JPG

Hello, igen, de nem túl agresszív, én csak touch- gate nak hívom. Ráteszem kezem a húrokra és igazából akkor hallgat el, mintha letekerném a volt a gityón. De RC tagokkal lehet a lecsengést lassítni, kipróbáltam, működik. De egy szint után ugyanúgy lenémít persze. Csak nagyon nagy gainnél alkalmazom, alacsonyabb gain -nél ez velejáró szerintem
Persze a komparátort módosítva, egy nem is egészen komparátorra...nézd meg a marshall Kerry King kapcsolást, ott a kis THAT IC vezérlésében van egy okos diódás visszacsatolásos dolog, tulajdonképpen van egy szinted, ahonnan a burkoló természetes lecsengésével halkít, majd egy szint után meg némít. Persze ezt behangolni, hogy az LDR -led karakterisztika lineáris szakaszán mozogj, lehetőleg audió halkítással! Na az szép feladat. De annyit azért hozzátennék, hogy a jelútban csak egy ldr lesz így, színezni nagyon minimálisat színez, ha színez egyáltalán, én nem igazán hallom, pedig sokat nyüstöltem.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Fasza!

Így mikvel jóval nagyobb a dinamika, én sajna csak software- el tudom csinálni
Fasza! Tényleg jó, látom az orange még megvan!

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Köszi, igen megvan és meg is marad , Dinamikán javított még a híd piköp singli méretű hambira cserélése, pontosan egy shadow sh 661

A dinamikáról még annyit hogy az mp3 tömörítés is rettentő sokat ront, wav ba 24 bit 96 Khz en elég vadul szól

Köszi lesz egy kis időm kisérletezek vele. Most is kisérletezek, torod trafót tekerek kimenőnek, EL84 PP-hez.

hello!

Nem túl jó a toroidok megítélése a kimenők témájában, ha jól tudom, bár fogalmam nincs miért. Hangmesetren azt sugallják az okosok, hogy "hallgathatatlan", de láttam én már falon pókot! Kíváncsi leszek az eredményre, majd írj pár sort, milyen lett!

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Hai!

Tedd fel wav -ban, hadd szóljon a rokkenró

Zsolti
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Fincsi, ennek érdekelne. a kapcsrajza ha elérhető lesz, ezzel lehet már keményen építkezni!

Igen hallottam én is már sok véleményt, de kipróbálom. Be fogok számolni. Először szkóppal és hanggenerátorral leellenőrzöm a freki átvitelt. holnapra lesz eredmény
(#) 187BodyGuard hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok!

(valami szerverhibából adódóan nem a teljes címet írja ki a Hobbielektronika: BOSS MT2 METALZONE "MODDOLÁSA")

Azért hoztam létre ezt a topicot, mert minap keresgéltem a YouTube-on, és találtam egy BOSS MT2 videót. Ez nem akármilyen METALZONE ez keményen MODDOLT. Nekem is Metalzone-om van és szeretném én is így megmoddolni, ahogy a videón van. Várom a segítségeteket.

MODDED BOSS Metalzone

Örülnék, ha sikerülne, mert egy pedállal meg lehetne oldani a sokféle torzítást anélkül hogy másikat kelljen venni sok pénzekért.
(#) Ronin válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Lehet jobban jársz ha veszel multit hozzá.
Ez pl elég olcsónak tűnik a combóval együtt :Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Hai!

Kipróbáltam mesternél IC-s véggel. Így csinált a mester Jól szól, tényleg. Most lett kész a V30 as 4X12 ese, hát az egy más világ, mint a g12- 75 ösök Kegyetlen...A kis szar végfokozattal, pár W-al, bontani lehetett. Érdekes módon kipróbáltuk egy loop- on keresztül is, de valahogy az IC-s jobb volt, van pár tippem, hogy miért, meg van mindennek a magyarázata! Mindenesetre készül hozzá a doboz, sasszi, trafó, lesz belőle végleges verzió, akkor mondok róla többet.

Zsolti

Hello!

Oki, kíváncsi leszek az eredményre, mindig érdekelnek az ilyen dolgok, amikor a sokak szerint rossznak tartott dolog mégiscsak jó lesz..
Egyébként jó nagy macera lehet a toroid tekercselés, pláne házilag! Minden elismerés már most!

Zsolti
Következő: »»   53 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem