Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Minden csöves és csövetlen kollégának, nagyon boldog új évet kivánok.
Fiúk, hazajöttem a villanygyárból, sajnos mégsem vittem el a gépet, de még a mobilnetet sem. Engedjétek meg, hogy a 2010-es évben én szóljak hozzátok először, és ez alkalommal Boldog 2010-es esztendőt kívánjak mindenkinek.
BÚÉK!
Mindenkinek és persze magamnak is kívánom, hogy minél több csöves erősítőt hozzon össze idén is.
Igaz, lemaradtunk rola, de Nalatok egy oraval elobb volt pukkantas.
[OFF]Kicsit megkésve.
Jobb lett volna távolabb lenni attól a ronda vörös mezőtől...
Elektroncsövekben és kimenőtrafókban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek.
Hol voltál eddig, Te szélkálmán? Szabad ennyi időre magára hagyni a fórumot?
Egyébként Neked is, minden jókat.
Szia Imi,
Mikorra terevezitek a legközelebbi köbzoli túrát? Azért kérdezem, mert ha személyesen nem is biztos hogy ott lehetek, általatok juttatnék el Zoli bácsinak egy papírmembrános gerjesztett hangszórót amit kért tőlem üdv
Szia, és BUÉK!
Te kerstél múltkor telón? Aludtam vissza meg még csörgetni sem tudok
BUjjÉK mindenkinek ( a csöves kisördög a valagába )
Ma 3 kimenőtervet szeretnékbetenni ide, és nagyon örülnék, ha "lektorálnák" a tapasztaltabb kollégák. Egy 6L6 PP, egy El84 PP,és egy El84 SE . Előre is köszönöm !
Szia Barna, most Jani a "főnök", Ő fuvaroz minket. Te csak ne tervezz kimaradást, annyira nem vészes a hozzájárulás !
Itt vannak a cikkek, újév alkalmából mindenkinek szeretettel.
RT Évkönyv 1969-erősítők RT Évkönyv 1968-gitárerősítők
Király! a 68-ast megette a kutya , vagy valami ilyesmi Köszi ! BUÉK!
lesz még hiperszil? valamikor februárban megyek Fehérvárra Zolkowhoz - mondjuk ő még nem tudja )
Ebben oszt van regiszter rendesen ! Selmer, Gibson "megirigyelte" volna annak idején
(én láttam saját két szememmel Selmer regisztert élőben, hát azért kicsit bonyolultabb LC körös megoldások voltak )
B.Ú.É.K. mindenkinek egy hangyányit megkésve, de csak most másztam ki az ágyból. :gumicsirke:
Üdvözöllek benneteket az új évben.Már megint gondjaim vannak,az el 84 se-vel ha rákötöm a visszacsatolást a hangyzóró pozitiv felére nagyon lehalkul mi okozza ezt?Mindent a rajz szerint csináltam csak a visszacsatolás lett utánnaépitve.A fűtésem nincs kiközepelve csak egyik fele le van földelve ez okozhat-e gondot?
Maga a visszacsatolás. Ez teljesen természetes jelenség, ezen nincs mit csodálkozni. Ha nem lesz elég érzékeny (nem tudod kihajtani) , lazíts rajta. Vagyis az ellenállást növeld meg.
Szia kocos, igen én kerestelek. Nem a crybaby-vel kapcsolatban (az már úgyis áttolódik január 4-e utánra ha dolgozom és ha etleg neked is jó), hanem hog van-e affinitásod megtervezni nekem egy kimenőtrafót mindössze két primer és egy szekunder tekercsel a RENS1374d csövemhez. Fleta megtekeri nekem egy 8 ncs-es EI-re, aztán meggondoltam magam és úgy döntöttem legyen egy primer - egy szekunder mert úgy autentikusabb ha már a kis pentóda a 30-as évek végén született!
Apropó, azt találtam ki, hogy nem a katódellenállásával fogok játszani hanem kap egy változtatható negatív előfeszt. Ez esetben mindíg galvanikusan a földre kell tenni a katódot vagy kell / lehet nx10 ohm ellenálláson keresztül? Még valami, csak annyit sikerült kiderítenem még hogy Ua=Ug2=150-250V. Mekkora ellenállást tegyek be az anód és a G2 közé, valami általános 100-470 ohm-ot, vagy huzalpotit és hallgatózzak? üdv, barna
Szia, rendben amúgy is Janihoz vinném az árút, vele már kitaposot ösvényen közlekedünk a munkahelyeink között! Majd faggatom Jani az időpont miatt, bárminemű hozzájárulás nem játszik szerepet a döntésemben
Bocs, hogy "hívatlanul", egy két dologban véleményem megosztanám...
Az én katalógusom szerint Za=16kOhm, szerintem meg 10 kOhm az optimális... (pentódánál körülbelül Ua/Ia) -Előfeszültséggel elvben minden cső munkapontba állítható, de figyelembe kell venni, hogy ez esetben a maximális Rg értéke mindig sokkal kisebb, mint ha RkCk-t használnánk... Én nem vagyok oda az RkCk-ért hangban sem, meg sehogyan sem, de egy ilyen ritka gyöngyszemre, amivel Te rendelkezel, biztosan vigyáznék... Az RkCk-n eső feszültség kicsit utána tud állni a csőnek, nem tud olyan könnyen "megfutni"... Üdv: 6C4C
Szia,
köszönöm a véleményezést, ezek szerint beletrafáltam, mert pontosan 10Kohm-ra tekertetem a primert. Tehát akkor legyen előfeszel. Még egészen biztos hogy nyaggatni foglak Egyébként a teljes monoproject egy hálóanódos AZ1-el, egy EF6-al és egy EM4-el fog még kiegészülni a RENS1374d-n kivül csak hogy nagyjából korhű maradjak Ja, és megkapja a Philips 648A gerjesztett hangszóróját Idézet: „"Tehát akkor legyen előfeszel"” Általában minden csőnek szüksége van előfeszültségre normális működéséhez, inkább én az RkCk-val történő előfeszültség előállítás mellett tettem le ebben az esetben a voksomat. Én egyszer 6F6-al szeretnék egy hasonló végfokot alkotni, ott is írta a doksi, hogy kis Rg vagy még inkább rácsfojtó/interstage trafó ajánlott, ha -Ug-vel hajtjuk a csövet... Sok sikert! 6C4C
Eddig úgy néz ki, hogy DuMatyi a negyedik (előbb szólt), tehát még egy hely van. Akkor jönnél ötödiknek? Csak találjunk majd olyan időpontot ami mindenkinek jó lesz Zoli majd megijed ha ennyien megrohanjuk
Üdv mégegyszer mindenkinek 2010-ben. Találtam itthon egy EM80-at, tényleg lehet belöle kivezérlés jelzőt csinálni, és érdemes próbálkozni ilyennel? Vagy van hasznosabb célja is egy erösitőbe? (pl.CHZ féle)
Közben megtaláltam az oldalon Müszi irását
|
Bejelentkezés
Hirdetés |