Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   854 / 2208
(#) Doncso hozzászólása Dec 31, 2009
Minden csöves és csövetlen kollégának, nagyon boldog új évet kivánok.
(#) l48 hozzászólása Dec 31, 2009
Boldog Újévet szerte e világban minden hazánkfiának
(#) Imi65 hozzászólása Jan 1, 2010
Fiúk, hazajöttem a villanygyárból, sajnos mégsem vittem el a gépet, de még a mobilnetet sem. Engedjétek meg, hogy a 2010-es évben én szóljak hozzátok először, és ez alkalommal Boldog 2010-es esztendőt kívánjak mindenkinek.
(#) PetAd hozzászólása Jan 1, 2010
BÚÉK!
Mindenkinek és persze magamnak is kívánom, hogy minél több csöves erősítőt hozzon össze idén is.
(#) Saggitarius válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 1, 2010
Igaz, lemaradtunk rola, de Nalatok egy oraval elobb volt pukkantas.
(#) biji hozzászólása Jan 1, 2010
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek !
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 1, 2010
[OFF]Kicsit megkésve.
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 1, 2010
Jobb lett volna távolabb lenni attól a ronda vörös mezőtől...
(#) Ricsi1992 hozzászólása Jan 1, 2010
Elektroncsövekben és kimenőtrafókban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Jan 2, 2010
Hol voltál eddig, Te szélkálmán? Szabad ennyi időre magára hagyni a fórumot?
Egyébként Neked is, minden jókat.
(#) MrBrown hozzászólása Jan 2, 2010
Szia Imi,
Mikorra terevezitek a legközelebbi köbzoli túrát?
Azért kérdezem, mert ha személyesen nem is biztos hogy ott lehetek, általatok juttatnék el Zoli bácsinak egy papírmembrános gerjesztett hangszórót amit kért tőlem
üdv
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 2, 2010
Szia, és BUÉK!
Te kerstél múltkor telón? Aludtam vissza meg még csörgetni sem tudok
(#) kocos hozzászólása Jan 2, 2010
BUjjÉK mindenkinek ( a csöves kisördög a valagába )
Ma 3 kimenőtervet szeretnékbetenni ide, és nagyon örülnék, ha "lektorálnák" a tapasztaltabb kollégák.
Egy 6L6 PP, egy El84 PP,és egy El84 SE . Előre is köszönöm !
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 2, 2010
Szia Barna, most Jani a "főnök", Ő fuvaroz minket. Te csak ne tervezz kimaradást, annyira nem vészes a hozzájárulás !
(#) Cavalier válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 2, 2010
Itt vannak a cikkek, újév alkalmából mindenkinek szeretettel.

RT Évkönyv 1969-erősítők

RT Évkönyv 1968-gitárerősítők
(#) kocos válasza Cavalier hozzászólására (») Jan 2, 2010
Király! a 68-ast megette a kutya , vagy valami ilyesmi Köszi ! BUÉK!
lesz még hiperszil? valamikor februárban megyek Fehérvárra Zolkowhoz - mondjuk ő még nem tudja )
(#) kocos válasza Cavalier hozzászólására (») Jan 2, 2010
Ebben oszt van regiszter rendesen ! Selmer, Gibson "megirigyelte" volna annak idején
(én láttam saját két szememmel Selmer regisztert élőben, hát azért kicsit bonyolultabb LC körös megoldások voltak )
(#) ticseboy hozzászólása Jan 2, 2010
B.Ú.É.K. mindenkinek egy hangyányit megkésve, de csak most másztam ki az ágyból. :gumicsirke:
(#) Imi65 válasza ticseboy hozzászólására (») Jan 2, 2010
[OFF] Hát igen, qva dolog az alkohol.
(#) s.sanyi hozzászólása Jan 2, 2010
Üdvözöllek benneteket az új évben.Már megint gondjaim vannak,az el 84 se-vel ha rákötöm a visszacsatolást a hangyzóró pozitiv felére nagyon lehalkul mi okozza ezt?Mindent a rajz szerint csináltam csak a visszacsatolás lett utánnaépitve.A fűtésem nincs kiközepelve csak egyik fele le van földelve ez okozhat-e gondot?
(#) Imi65 válasza s.sanyi hozzászólására (») Jan 2, 2010
Maga a visszacsatolás. Ez teljesen természetes jelenség, ezen nincs mit csodálkozni. Ha nem lesz elég érzékeny (nem tudod kihajtani) , lazíts rajta. Vagyis az ellenállást növeld meg.
(#) s.sanyi válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 2, 2010
köszi majd próbálkozok.
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Jan 2, 2010
Szia kocos, igen én kerestelek. Nem a crybaby-vel kapcsolatban (az már úgyis áttolódik január 4-e utánra ha dolgozom és ha etleg neked is jó), hanem hog van-e affinitásod megtervezni nekem egy kimenőtrafót mindössze két primer és egy szekunder tekercsel a RENS1374d csövemhez. Fleta megtekeri nekem egy 8 ncs-es EI-re, aztán meggondoltam magam és úgy döntöttem legyen egy primer - egy szekunder mert úgy autentikusabb ha már a kis pentóda a 30-as évek végén született!
Apropó, azt találtam ki, hogy nem a katódellenállásával fogok játszani hanem kap egy változtatható negatív előfeszt. Ez esetben mindíg galvanikusan a földre kell tenni a katódot vagy kell / lehet nx10 ohm ellenálláson keresztül?
Még valami, csak annyit sikerült kiderítenem még hogy Ua=Ug2=150-250V. Mekkora ellenállást tegyek be az anód és a G2 közé, valami általános 100-470 ohm-ot, vagy huzalpotit és hallgatózzak?
üdv, barna
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 2, 2010
Szia, rendben amúgy is Janihoz vinném az árút, vele már kitaposot ösvényen közlekedünk a munkahelyeink között! Majd faggatom Jani az időpont miatt, bárminemű hozzájárulás nem játszik szerepet a döntésemben
(#) 6C4C válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 2, 2010
Bocs, hogy "hívatlanul", egy két dologban véleményem megosztanám...

Az én katalógusom szerint Za=16kOhm, szerintem meg 10 kOhm az optimális... (pentódánál körülbelül Ua/Ia)

-Előfeszültséggel elvben minden cső munkapontba állítható, de figyelembe kell venni, hogy ez esetben a maximális Rg értéke mindig sokkal kisebb, mint ha RkCk-t használnánk... Én nem vagyok oda az RkCk-ért hangban sem, meg sehogyan sem, de egy ilyen ritka gyöngyszemre, amivel Te rendelkezel, biztosan vigyáznék...
Az RkCk-n eső feszültség kicsit utána tud állni a csőnek, nem tud olyan könnyen "megfutni"...

Üdv: 6C4C
(#) MrBrown válasza 6C4C hozzászólására (») Jan 2, 2010
Szia,
köszönöm a véleményezést, ezek szerint beletrafáltam, mert pontosan 10Kohm-ra tekertetem a primert. Tehát akkor legyen előfeszel. Még egészen biztos hogy nyaggatni foglak
Egyébként a teljes monoproject egy hálóanódos AZ1-el, egy EF6-al és egy EM4-el fog még kiegészülni a RENS1374d-n kivül csak hogy nagyjából korhű maradjak
Ja, és megkapja a Philips 648A gerjesztett hangszóróját
(#) 6C4C válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 2, 2010
Idézet:
„"Tehát akkor legyen előfeszel"”

Általában minden csőnek szüksége van előfeszültségre normális működéséhez, inkább én az RkCk-val történő előfeszültség előállítás mellett tettem le ebben az esetben a voksomat.

Én egyszer 6F6-al szeretnék egy hasonló végfokot alkotni, ott is írta a doksi, hogy kis Rg vagy még inkább rácsfojtó/interstage trafó ajánlott, ha -Ug-vel hajtjuk a csövet...

Sok sikert!
6C4C
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 2, 2010
Eddig úgy néz ki, hogy DuMatyi a negyedik (előbb szólt), tehát még egy hely van. Akkor jönnél ötödiknek? Csak találjunk majd olyan időpontot ami mindenkinek jó lesz Zoli majd megijed ha ennyien megrohanjuk
(#) ticseboy hozzászólása Jan 2, 2010
Üdv mégegyszer mindenkinek 2010-ben. Találtam itthon egy EM80-at, tényleg lehet belöle kivezérlés jelzőt csinálni, és érdemes próbálkozni ilyennel? Vagy van hasznosabb célja is egy erösitőbe? (pl.CHZ féle)
(#) ticseboy válasza ticseboy hozzászólására (») Jan 2, 2010
Közben megtaláltam az oldalon Müszi irását
Következő: »»   854 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem