Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   51 / 123
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Akkor meg dombon a tanya! Hát ezt még az általánosban is tanítják!
(#) kosaro válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Üdv!

Tudom, már kijártam vagy 3 éve lassan .
(#) kosaro válasza kosaro hozzászólására (») Dec 30, 2009 /

Csak bekavart most ez a váltóáramos gyökkettős variálás elektróból, és inkább kérdezek, mint rosszat csináljak.
(#) dörmi hozzászólása Dec 30, 2009 /

Sziasztok! Köszönöm a segítséget! Meg oldódott a problémám. Elkapkodtam a dolgot kissé, meg néztem a trafó másik kivezetését és ott 17,5V AC így meg van DC 24,5V. Nagyon szépen dolgozik a páka.
(#) kosaro hozzászólása Jan 2, 2010 /

Üdv!

Lenne egy kérdésem:
Menne-e a forrasztóállomás egyenáramról?
Tudom hogy váltakozóval megy, de megy-e egyenről, mert szeretnék egy hordozható verziót csinálni, és 24V-os akkumulátorról működtetném.
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Válasz nem, meg minek is, és azt sem írtad melyik! Arra vannak direkt 12V-os akksiról használható mezei pákák!
(#) vzoole válasza kosaro hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Hát ha kiveszed az optotriakot és a triakot, és helyére beteszel egy FET-et akkor az Attila és az én állomásom is elmegy egyenáramról.
(#) san398 válasza kosaro hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

A szilva által készített PIC-es vezérlő megy egyenfeszültségről Bővebben: Link nekem már régóta üzemel, megbízható.
(#) (Felhasználó 5823) válasza vzoole hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Az Attilájé - Kijelzés nélkül! Ha csak nem teszel egy DC/DC konverter a -5V-nak
(#) kosaro válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Gondoltam a topic címéből egyértelműen kiderül .
(#) kosaro hozzászólása Jan 2, 2010 /

Egyébként kösz a válaszért mindenkinek.
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Ez a topik nagyrészt 6-7 féle klónról szól és nem az eredeti állomásról! Vzoole tegyél fel légyszi akkor egy rajzot róla!
(#) kosaro válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Idézet:
„Ez a topik nagyrészt 6-7 féle klónról szól és nem az eredeti állomásról!”

Tudom, hogy több klón van megemlítve, de Én erre gondoltam.
(#) kosaro válasza vzoole hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Sejtem hogy érted, de egy kapcsolási rajz jólesne, mint ahogy azt már lhanzi is kérte.
(#) vzoole válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Megcsináltam egyenáramra is a kapcsolást és a panelt is. Bármilyen N csatornás teljesítmény FET megfelel.

Kipróbálva még nincs... !!! Megépítés csak saját felelőségre !!!
(#) (Felhasználó 5823) válasza vzoole hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Köszi mindannyiunk nevében! Nem tudom lesz-e holnap időm, ha lesz összedobom! Üdv lhanzi
(#) kosaro válasza vzoole hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Kösz mindenki nevében. Holnap megépíteném, de egy kérdésem van:
JFET vagy MOSFET az mindegy? (mert a rajzjel az MOSFET-é)
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

STRIPFET POWER MOSFET ez a megnevezése és itt az adatlapja!

BUZ10.pdf

De ha felmész a HEStore-ra akkor találsz 20 félét helyette, N csatornás teljesítmény Mosfet! Akár még 130+Fa.

Sejtem a problémát, feltettem a fet adatlapját, abból és a beültetési rajzból kiderithető, hogy a rajzon melyik milyen elektróda!
(#) kosaro hozzászólása Jan 4, 2010 /

Kösz a választ!
Csak azért kérdeztem, mert azt írta, vzoole hogy:
Idézet:
„Bármilyen N csatornás teljesítmény FET megfelel.”

FET-ből meg van 6 féle ha jól tudom (2 JFET, 4 MOSFET)
A rajzjelét ismerem, most tanultam .
Holnap, vagy legkésőbb péntekig megépítem, és beszámolok a fejleményekről.

Én még ma, 4Fok van a műhelyben, valaki elzárta a fűtést! De majd jól felöltözöm és dugdososon összerakom kivétel a teljesítmény részt! Aztán labotápról uccu neki! És holnap mesélek!

(#) kosaro hozzászólása Jan 4, 2010 /

Sok sikert hozzá!
Idézet:
„... 4Fok van a műhelyben...”

Nálam kevesebb, nincs fűtve a műhelyben, azért is csinálom a suliban
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Na kész lett! Jól működik, csak kattogós Weller filigje van! Az egyetlen hiba a rajzon a 12V meglétét jelző led előtétellenállásának értéke, ami 1,2K. Én IRF640-et tettem bele ami nulla hűtéssel sem melegedett, bár a műhelyben 6C fok volt. A fetet nem kellett sokáig keresni (kép). Csináltam róla egy videót csatoltam! Szépen működik, de váltóról más egy kicsit!Videó a működésről

P1150167.JPG

(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Egy kis összegzés! Az áramkör tökéletes, letisztult! Hiányoznak belöle a feleslege sallangok. Az alkatrészek is jobban eltaláltak (7812, 10k trimmerek). Én kiváncsiságból visszaraktam a MOC3061-et és a BT137-et váltóáramú táplálással és szépen dolgozott. Amit változtattam a műveleti erősítő és a MOC közötti ellenállás 680 Ohm-ra (magasabb tápfeszültség). Ami hiányosság, mivel a váltóáramú beültetési rajza lett gyorsan átgyurva a betáp sorkapcsok felíratai hibásak, 24V - és jelölni kellene a polaritást! Ugyanez igaz a rajzra is, bár lehet mondani, hogy aki ezt nem éri fel minek kezd hozzá, de tudjuk pont a kezdők építik előszeretettel! Jelőlném még a FET elektródáit is (GDS)Bátran ajánlom megépítésre akinek egyenáramról működő forrasztó állomásra van szüksége! Gratulálok Vzoole!
(#) kosaro válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Jó, hogy valaki megépítette, így bátran nekiállok panelt maratni.
Ma megterveztem a NYÁK-ot, holnap foto-zok + maratok, pénteken pedig beültetés, és mehet a forrasztás .
Idézet:
„Hiányoznak belöle a feleslege sallangok”

Erre mondják felénk, hogy nem hiányzik, csak nincs benne .
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Van nyák, mit kell tervezni?
(#) kosaro válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Idézet:
„Van nyák, mit kell tervezni?”

Szeretek a saját NYÁK-ommal dolgozni. Mert egyedi méretre, alkatrészekre stb tudom tervezni, és gyakorlásnak se utolsó...
(#) (Felhasználó 5823) válasza kosaro hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

És sokkal könyebb egy működésképtelen alkatrész temetőt csinálni! Kiváncsi leszek, jővő héten látunk-e működő verziót! Nem értem miért akár mindenki új nyákot csinálni, amikor rengeteg hibát lehet benne kreálni, pláne úgy, hogy megkérdezted milyen FET!
Hát te tudod, én a Vzoole féle nyákot ajánlom utánépítésre!
(#) Alkotó válasza kosaro hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Nem rossz gondolat.
Csak azt kell mérlegelni, érdemes-e újra kitalálni valamit. Sokszor elég pocsék az "eredeti" nyák, szinte csak jobbat lehet tervezni. Viszont vannak elég okosan kitalált nyákok is, amiken szinte csak rontani lehet. Már csak kell valaki, aki besorolja őket valamelyik csoportba.
Következő: »»   51 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem