Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Lehet, hogy összeragadt a reléje. Ellenőrizd a működését!
Szia!
Tipikus elektrolitkondenzátor kapacitásvesztés szokott ilyenkor lenni (kiszáradás) a tápegységben. Esetleg még forrasztáshiba lehet.
szia
a forasztásokat már átnéztem ot nem találtam semi hibát most már be se kapcsol kijelzi a stand bi üzemodot bekapcsolom egy katanás és semit se csinál aztán visza kapcsol szandbi üzenmodba
lg model no:re29fb51rq
szerial no : 506maxs24482
Rajz: Bővebben: Link
A T802 "SMPS TRANS" 135V-os ágára kötött elkókat ellenőrizd (cseréld). De szinte akármelyik tápkondi (elektrolit) okozhat ilyen hibajelenséget.
Szia,
Forraszd át a sor meghajtás és a sorvég kört, illetve érdemes lenne megnézni és átforrasztani a 100Hz-es panelt. Általábban ezek megoldják. péter
Szia,
Ez egy cp330-as panel aminél a relé, az öt meghajtó Q805,Q806 -os tranzisztor lehet a rossz általábban. A Q806 bázisán bekapcsolt esetben 0,7V kell, hogy mérj illetve 0-át standby-nál. Még meg lehet nézni a proci (IV01) 53-as lábát. Remélem tudtam segíteni.
Szia,
Ez a Sony-nak egy igen elbaszott terméke. Először ellenőrizd az R618 (270K), Q602, D504-es alkatrészeket illetve ennél elég sokszor a proci(IC001) is elszáll, amit úgy tudsz ellenőrizni, hogy az 54-es láb és a gnd közt ellenállást mérsz. Ha 50K akkor jó, ha viszont kisebb akkor a proci is kuka (ekkor tényleg nem érdemes javítani). Ha viszont csak ellenállás(R618) baja van akkor gyorsan alakítsd át a sorvégfokot a sony ajánlás szerint, mert ez gyári hiba.
Sziasztok !
Loewe Calida bekapcsoláskor standby zöldre vált majd 10 mp múlva pirosra sorvégtranzisztor kollektorára izzót kötöttem addig világít amig a led zöld a tranzisztor mérésre jönak látszik hol keressem a hibát köszönöm !
Sziasztok.Van egy Philips tv-m 29pt825b/00 a probléma az,hogy nem kapcsol be.Készenléti van csak egyszerüen nem tudom elínnditani nem reagál semmire ha valaki tudna segíteni megköszönném.
Sziasztok!
Vestel CTV 5131 TV-met sikerült megjavítanom, a sorkimenő trafót kellett kicserélnem. Köszönöm a segítséget! Pár apró gond sajna mégis akad amit nehezen bírok felfogni. Az eredeti sorkimenőn lévő szám: 30002051 Helyére egy JET gyártmányú HR7950 került. A trafók nem egyeztek, kettővel több lába volt. Az egyik a 10V feliratnál, aminek megvolt a helye, és nem vezetett sehová. A másik a képfény/fókusz potik alatt volt. Az eredeti trafón gyárilag a GND feliratú lábra csatlakoztatták(csak kimérni tudtam). A panelen is megvolt a helye, sajnos kb. 2mm-rel odébb, és szerencsére az is a GND-re volt kötve. Bekapcsoláskor ugyanaz a sípolás fogadott mint azelőtt, szerintem kicsit hangosabb mint kéne. Fel kell tolni a hangerőt hogy elnyomja valamennyire. Ha a SCREEN-t magasra állítom be, a kép először rózsaszínes lesz, majd elborítja az egészet a ciánkék, és csak utána jelentek meg a visszafutási csíkok. Szinte teljesen minimumra kellett állítani hogy jó legyen. A fókuszt meg olyan pontosan állítottam be hogy már-már pixeles a kép... Olyan gondok vannak, hogy néha a kép egy pillanatra elsötétül, illetve vízszintes csíkok szaladgálnak fel/le a képen, a kép tartalmának megfelelő színben. Az OSD menü erőteljesen remeg föl/le, de a teletext nem. A kép is kicsit el van nyújtva, a jobb széle nem is látszik. A kép szélessége egy-egy területen a világosságától függően változik, azaz menet közben nyúlik a kép. Ez utóbbit más TV-ken is megfigyeltem már. Lehet valamit tenni ezek ellen?
Szia!
Hát igen, a Jet a legolcsóbb kategória, nem a legpontosabban van megtekerve. A Eldor jobb márka. Szervízmenüben lehet állítani a képgeometrián.
Szia,
Kellene egy pontos típus, mert így igen nehéz pontosan segíteni.
Szia,
Elsőként átnézném a forrasztásokat és a hibásakat javítanám. Utána lepróbálnám a tápot a sorvég nélkül egy izzóval. Ha a táp nem jó akkor a javító kittel újra építeném. Ha a táp jó akkor ellenőrizném a C2523-as kondit illetve a 7506-os tranyót és még a sorkimenőt is. Ha ezek jók akkor talán kikötném a védelmet(7384-es tranyó bázis-emiter) és megnézném, hogy akkor mit csinál a készülék.
Szia,
Köszi, de inkább csak egy műkedvelő, régebben sokat javítottam ma már közel sem annyit,de ez a forum nagyon jó egy kis agy karbantatásra. Viszont úgy láttom Te is eléggé benne vagy. péter
Csak hobbista vagyok. Mindig hoznak valami roncsot...
Szerintem mindenki így kezdi és utána nincs megállás.
Mindig jön a következő hulladék és így tovább, a végén meg már megvan a rutin.
Köszönöm a segítséget de sajnos még nem volt időm megnézni, de holnap sort kerítek rá. Az érdekes, hogy készenlétből bekapcsolható a távirányítóval, kikapcsolni viszont már nem. Nincs esetleg kapcsolási rajzod hozzá, az megkönnyítené a keresgélést!
Helló ! sony kv25re10k tv
azt szeretném megtudni hogy eldor márkájú sorkimenö milyen minöség és hogy egyáltalán jó e ehez a tv hez mert úgy látom eltér a gyáritól mellékelek egy képet köszönöm az edigi segítséget neki futok még egyszer
Szia!
Persze, hogy jó az Eldor. A HQ-nál is ilyen van ehhez a típushoz.Bővebben: Link
szia
Ugyan ez a tvé. Ki kapcsoltuk és miután vissza akartam kapcsoni beindult azt egy 5 másodperc mulva kikapcsol. Lehet hogy a szervíz menüben állitottam el valamit?
Köszönöm ez nagy segítség lesz! Az eredményről majd beszámolok!
Akár még az is lehet. A képcső típusát nem állítottad el a menüben?
A procit mindenféleképpen ellenőrizd mert ha rossz, akkor elég drága lesz a javítás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |