Fórum témák
» Több friss téma |
Mi az hogy semmiresem jó? A CD olvasó nem jó semmiresem, a DVD olvasó meg szép pirosan világít! Kisérletezésnek első osztályú.
Lehet éppen szerencséd van, és nem infralézert találtál abban az olvasóban. De általában infralézerrel szerelik az olvasókat.
Mar ne is haragudj de DVD olvasokban piros lezerdioda van! CD olvasokban/egetokben van infra lezer!
Mostmár végképp össze vagyok zavarodva, eddig a szupepe féle meghajtó 3 lézeremet vitte el(vörös), de van egy zöld, az azóta is szépen dolgozik.
Valaki elárulná hogy a a dvd olvasó lézerét mekkora árammal hajtsam? Mennyi milliamperrel? Csak egy számadat kellene. Azt is tudom hogy kb 5mW teljesítményű egy ilyen. 5 mA-rel hajtom, feljebb mehetek?
Ha nem tudod a meghajtó áramot, akkor a diódán eső feszültséget kell figyelni. Infráknál 2V vöröseknél (általában!) 3V a max feszültség. Így próbáld ki, hogy mekkora áramnál alakul ki 3V feszültség. Persze, ha jóval kisebb feszültség mellett is elkezd világítani, akkor nem biztos, hogy bírni fogja.
Azért olvasd is a kommenteket, ne csak a képeket nézd
3x leírtam, hogy ez egy olyan mérési eredmény, amiből nem kell levonni semmilyen következtetést az áramgenerátorokra nézve egyelőre.
Nem haragszom! Bábáskodtam anno combo fejek gyártásában, és ott mindkét dióda, a dvd is infra volt, ahogy előfordult olyan 2x cd olvasó is, amiben gyönyörűen világított a vörös lézer.
Sziasztok.
Ahhoz, hogy a nyákról a rézfóliát le tudjam "égetni" hány vattos lézer kellene?
Mondjuk 10W, és nem ezen van a hangsúly, hanem az optikán.
Úhhh....10W Gondolom ez már 20ezer felüli tétel lehet.
Egy nagyságrendet tévedsz, 200 ezren is felül van. Mondjuk én kihoztam 35W-os rendszert 100k alatt, de ahhoz még hozzájött az optika, ami +100k (és ez csak a bemérés volt, hogy milyen optikák kellenek majd, tehát ebben maga az optikai rendszer benne sem volt).
Üdv!
Íme a legújabb effektem, egy jelgenerátor progival, két vinyóval és egy 16x DVD lézerrel!Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy LG DVD íróból kiszedtem a diódát csak az a baj hogy a kominálás folyamán nem tudom pontra összehúzni hanem egy vonalra sok lencsével próbálkoztam már. Véletlenül nem tudjátok mitől lehet ez a jelenség? A választ előre is köszönöm
Mi az a kominálás?
A jelenség attól van, hogy csak egyforma irányú lencséket használsz, azaz csak kör keresztmetszetűt. Mivel a diódában a félvezető is egy téglalap, ezért sima lencsékkel sosem fogod tudni pontba összehozni, kell hozzá axiális lencse is, ami a horizontális irányban fókuszálja erősebben a fényt.
Üdv mindenkinek,
Szétberheltem egy 50mw-os zöld pointert, mert az áramkörével gondok voltak. Megvan a modul és ezt a szupepe áramgenerátorával meg tudnám hajtani? A 16X DVD lézer áramgenerátora az kevés volt hozzá, épphogy pislákolt egy kicsit az infra dióda, még a kristály sem indult be tőle. Ezt használom:
Ez az áramgenerátorom van, csak 4ohm helyett 22ohm-os az ellenállásomBővebben: Link
A táp pedig 10v!
Üdv!
Ha LM317-et használsz akkor szerintem sok az az ellenállás meg a poti is fölösleges ha rámhalgatol berakol 3-4 Ohm-s ellenállást és akkor fixen adol a diódának áramot.
Hát érdekes amit DVD olvasóból berheltem ki dióda azt össze tudtam húzni egy pontá akár piaci lézer fókuszlencsével is
Igen azt használok, szerinted a milliamper a kevés az infradiódának?
Az nem kominálás, hanem kollimálás, azaz sugár párhuzamosítás.
Ponttá semmiképp, legfeljebb egy nagyon keskeny csíkká, amit a nagy intenzitás miatt pontnak látsz.
Igen, tisztában vagyok vele, a helyesírás miatt kérdeztem vissza rá.
Sziasztok
Sikerült bemérni egy LG 22X író diódáját. adatok 440 ma hajtva nagyon jó hűtéssel 225mw! és ez tény! 650-660nm közt van a dióda hullámhossza. Nekem így üzemel hónapok óta, én nem egy bulit túlélt már ahol kikapcsolás nélkül ment 6-7 órákat folyamatosan.
Nekem is 22x-es LG lézerem van, 250mA-nál többel még nem mertem hajtani. Azt meg tudnád nézni, hogy 250mA és 440mA között mekkora fényerő különbség van? Akkor ezekszerint én is növelhetem még az áramot...
Ha tényleg Lg22X iród van akkor nyugodtan!!!
De csak ha nagyon jó a hűtésed! Diódát hővezető pasztával szereld be de vigyázz hogy csak a peremén legyen! Nekem a dióda egy réz befogóban van,és a réztömb is be van kenve pasztával és egy alu bordában van. venti nem kell fölösleges annyit nem melegszik. lényeg hogy közvetlen a diódárol vezesd el a hőt tehát ott jó legyen az illesztés. utána nyugodtan növeld az áramot kb olyan 460ma környékén van egy átmenet hogy picit gyengül a fény akkor tekerd lejjeb mondom kb 400-440ma az az üzemi
Fényerő különbséget maga a sugáron is észre lehet venni! DE nemigazán jól!
Scannerben viszont igen látványosan látszik hogy mennyivel van hajtva mivel ott mozog a sugár és az átmeneteken látszik a teljesítmény. |
Bejelentkezés
Hirdetés |