Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   923 / 3611
(#) tatabike válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Ha érdekelnek ilyen perverz dolgok, ott a hsz-ben említenek egy őrűlt csávót, nézd meg a "munkáit". Hozzá képest gyenge kezdő mindenki, a legjobban az a cikke tetszik, mikor csinált egy tesztet, hogy melyik zöldséggel milyen jól/rosszul lehet processzort hűteni. Nagyon beteg a csávó, de jó fej...
(#) KTobi válasza tatabike hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Ezek csak rövid áramkimaradások. Tudod Te mi az az áramszünet? Mikor egy hétig nincs áram. A csirkék alig férnek már el a ketrecekbe de nem meri senki levágni őket. Este gyertyafénynél szorzótábla. De nem kívánom vissza.
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Igen, 1,2kW-os, é q.va nehéz.
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Náluk is 2 hónapja lett az új, sodrott légvezetékes, de a szél se rebben most, csak az eső esdegél. Épp az udvaron voltam, mikor próbálták visszakapcsolni, persze le is vágta rögtön, s szépet dörrent a trafó a kertünk mellett.
Amúgy egyre gyakoribb felénk ez a kiesegetés.
(#) tatabike válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Rosz szót használtam, megesik. Én sem vagyok már fiatal, és 20 éve emlékszem 10 napig nem volt áram, mert az utcánkban csak nekünk nem volt ipari áramunk, és csak az a fázis ment ki, amin mi voltunk. Mindenki meg tudta oldani mert használták a másik két fázist, mi meg hozzá voltunk "hosszabbítózva" a szomszédhoz....
(#) Action2K válasza tatabike hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Na én is épp erre a rokoni dologra gondoltam, csak nem írtam meg. Amúgy nem az a csoda, hogy az áramkieséseket mi kibírjuk, hanem az elektromos cuccaink. Bár két router táp már elszállt pár év alatt.
(#) zolee1209 hozzászólása Jan 9, 2010 /

A 600000-ik hozzászóló kap valami jutalmat?
(#) Georgee válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Warn én a 666 666.-ik hozzászólásra leszek kiváncsi
(#) zolee1209 válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Egy warn miatt még szabotálnám is a dolgokat! Reggel környékén lesz meg szerintem a 600000, még 70 hiányzik durván, de reggel addigra már nem leszek itt!
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Hát az már a sátán2 lesz. Itt a 666-ik: Link
(#) Szetya válasza Action2K hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

És a 666.-ban pont a volt melóhelyem egyik részlege szerepel.
(#) nagy hoho válasza tungsram hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Bocs megfeledkeztem Rólad. Küldök száraz vöröset egy meg kezdett kannával ezt oszd be a hétvégére.Pince hideg kb 13-14 C°-os.Asszony már alszik.
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

A bor meg lemaradt:
(#) nagy hoho válasza tatabike hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Mindenki elismerően nyilatkozott, nagy tetszést arattál az írásoddal!
(#) Szetya válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Nem nem, száraz fehér (1.29-től)...
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Akkor viszont ami a helybeli áramszolgátatót illeti annak kéne a s@ggébe rúgni. Itt Miskolcon jó tíz éve akkor láttam életemben először trafózárlatatot 120KV-on. Egy barátomnál voltam a STADION mellett és egyszer a villany fel utána le és egy hatalmas fény megfelelő hanghatás mellett akkor láttam egy trafót sz@rrá menni..Több órán keresztül nem volt villany, de már reggel ott volt a tartalék trafó.. :hide: :gumicsirke:
(#) tungsram válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Pedig erre vártam ..
(#) llaci56 hozzászólása Jan 9, 2010 /

Na, indulunk a börzére... Aki bújt, aki nem...
(#) radocziandras válasza Action2K hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Én megmérném a feszültséget is, nehogy alacsony legyen és valami készülék kieregetné az éltető füstöt. A sűrű ki-be kapcsolást a winchesterek utálják a legjobban.
(#) Action2K válasza radocziandras hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Jelen pillanatban 232V (analóggal mérve). Mint említettem, a trafó a házunk mellett áll. A wincsik védve, mert mint ezt is írtam, van szünetmentes is, de az sem bírja örökké. Most is volt egy kicsi kimaradás. Épp csak annyi, hogy be-ki kapcsoljon a szünetmentes.
(#) radocziandras válasza Action2K hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Én már biztos kivertem volna a biztosítékot az eonnál, az áramkimaradások miatt. Ez valami kontakthiba lehet szerintem.Nálunk a démász nyomja a villanyt, de ezidáig nem volt ilyen probléma.de ha valaki hegeszt, azt észre lehet venni a villanyégőn.
(#) Georgee válasza radocziandras hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

ha valaki hegeszt, azt észre lehet venni a villanyégőn. Mi van ha villamos szék? Akkor is ilyesmi az effekt. Amugy szerintem nyissunk egy témát, hörcsög és mókuskerés címszóval, a hörcsög termelne ilyenkor áramot. Na innen már haszonállat lenne.
(#) mark.budai válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Egy LED-et, vagy számológépet talán meghajtana, vagy pedig annyira lefékezné a kereket a generátor, hogy a hörcsög tömege se tudná megpörgetni. Vagy pont annyira, hogy még tudjon menni, de szerintem az aktív elem (jelen esetben hörcsög) üzemideje jelentősen csökkenne.
(#) Rober_4 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Egy hörcsögerőművet több hörcsögre kell építeni!
Kell több 100 mókuskerék generátor, amelyik visszatáplál a hálózatba. Megfelelő táplálékellátás mellett, (pl alma) a testmozgás csak növeli a generátor élettartamát.
(#) mark.budai válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Akkor keresni kell egy jó boltot, ahol kapható párszáz hörcsög.. Talán akkor már egy számítógépet is el tudnának látni "villannyal". Csak nehogy megálljanak, mert akkor baj van. Vagy legalább 50Hz-et kell csinálniuk, vagy kell egy szünetmentes táp. Ja, pár kertnyi almafát is kellene ültetni, 20 év múlva talán teremne rajt elég alma az erőműnek, addig meg irány a piac. Csak nagyon jó hatásfokú generátorok kellenek..
(#) Rober_4 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Szerintem jó nekik a bioalma is ami megmarad a fa alatt.
Nomeg ha nincs elég áramtermelés, valami macskás 3d-s filmet kell vetíteni nekik, arra majd beindulnak. Bővebben: Link
(#) Georgee válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Anno 2 hörcsögöm volt, a mókuskerékbe persze, hogy mind a kettőellenkező irányba indult el, de a legszebb amikor átpördült
(#) tungsram válasza Georgee hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Tegnap voltál Miskolcon? A feleségem pedig ott dolgozik nálatok a DEBIL-nél. Most is reggel 1/2 4- kor már indult a szerencsétlen..
(#) hapro hozzászólása Jan 9, 2010 /

Nagyon jó képek vannak ezen az oldalon: Bővebben: Link
(#) tungsram válasza hapro hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Oroszul tanultam ugye mert kötelező volt de már lassan a betűket elfelejtem.. Igaz náluk nem dolgoztam..
Következő: »»   923 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem