Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha érdekelnek ilyen perverz dolgok, ott a hsz-ben említenek egy őrűlt csávót, nézd meg a "munkáit". Hozzá képest gyenge kezdő mindenki, a legjobban az a cikke tetszik, mikor csinált egy tesztet, hogy melyik zöldséggel milyen jól/rosszul lehet processzort hűteni. Nagyon beteg a csávó, de jó fej...
![]()
Ezek csak rövid áramkimaradások. Tudod Te mi az az áramszünet? Mikor egy hétig nincs áram. A csirkék alig férnek már el a ketrecekbe de nem meri senki levágni őket. Este gyertyafénynél szorzótábla. De nem kívánom vissza.
![]()
Náluk is 2 hónapja lett az új, sodrott légvezetékes, de a szél se rebben most, csak az eső esdegél. Épp az udvaron voltam, mikor próbálták visszakapcsolni, persze le is vágta rögtön, s szépet dörrent a trafó a kertünk mellett.
Amúgy egyre gyakoribb felénk ez a kiesegetés.
Rosz szót használtam, megesik. Én sem vagyok már fiatal, és 20 éve emlékszem 10 napig nem volt áram, mert az utcánkban csak nekünk nem volt ipari áramunk, és csak az a fázis ment ki, amin mi voltunk. Mindenki meg tudta oldani mert használták a másik két fázist, mi meg hozzá voltunk "hosszabbítózva" a szomszédhoz....
Na én is épp erre a rokoni dologra gondoltam, csak nem írtam meg.
![]()
Warn
![]() ![]()
Egy warn miatt még szabotálnám is a dolgokat!
![]() ![]() ![]()
Hát az már a sátán2 lesz. Itt a 666-ik: Link
És a 666.-ban pont a volt melóhelyem egyik részlege szerepel.
![]()
Bocs megfeledkeztem Rólad. Küldök száraz vöröset egy meg kezdett kannával ezt oszd be a hétvégére.Pince hideg kb 13-14 C°-os.Asszony már alszik.
A bor meg lemaradt:
Mindenki elismerően nyilatkozott, nagy tetszést arattál az írásoddal!
Nem nem, száraz fehér (1.29-től)...
Akkor viszont ami a helybeli áramszolgátatót illeti annak kéne a s@ggébe rúgni. Itt Miskolcon jó tíz éve akkor láttam életemben először trafózárlatatot 120KV-on. Egy barátomnál voltam a STADION mellett és egyszer a villany fel utána le és egy hatalmas fény megfelelő hanghatás mellett akkor láttam egy trafót sz@rrá menni..Több órán keresztül nem volt villany, de már reggel ott volt a tartalék trafó.. :hide: :gumicsirke:
![]()
Én megmérném a feszültséget is, nehogy alacsony legyen és valami készülék kieregetné az éltető füstöt.
![]()
Jelen pillanatban 232V (analóggal mérve). Mint említettem, a trafó a házunk mellett áll. A wincsik védve, mert mint ezt is írtam, van szünetmentes is, de az sem bírja örökké. Most is volt egy kicsi kimaradás. Épp csak annyi, hogy be-ki kapcsoljon a szünetmentes.
![]()
Én már biztos kivertem volna a biztosítékot az eonnál, az áramkimaradások miatt.
![]() ![]()
ha valaki hegeszt, azt észre lehet venni a villanyégőn. Mi van ha villamos szék? Akkor is ilyesmi az effekt. Amugy szerintem nyissunk egy témát, hörcsög és mókuskerés címszóval, a hörcsög termelne ilyenkor áramot. Na innen már haszonállat lenne.
![]()
Egy LED-et, vagy számológépet talán meghajtana, vagy pedig annyira lefékezné a kereket a generátor, hogy a hörcsög tömege se tudná megpörgetni. Vagy pont annyira, hogy még tudjon menni, de szerintem az aktív elem (jelen esetben hörcsög) üzemideje jelentősen csökkenne.
Egy hörcsögerőművet több hörcsögre kell építeni!
Kell több 100 mókuskerék generátor, amelyik visszatáplál a hálózatba. Megfelelő táplálékellátás mellett, (pl alma) a testmozgás csak növeli a generátor élettartamát. ![]()
Akkor keresni kell egy jó boltot, ahol kapható párszáz hörcsög..
![]()
Szerintem jó nekik a bioalma is ami megmarad a fa alatt.
Nomeg ha nincs elég áramtermelés, valami macskás 3d-s filmet kell vetíteni nekik, arra majd beindulnak. Bővebben: Link
Anno 2 hörcsögöm volt, a mókuskerékbe persze, hogy mind a kettőellenkező irányba indult el, de a legszebb amikor átpördült
![]()
Tegnap voltál Miskolcon? A feleségem pedig ott dolgozik nálatok a DEBIL-nél. Most is reggel 1/2 4- kor már indult a szerencsétlen..
![]() ![]()
Nagyon jó képek vannak ezen az oldalon: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |