Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   927 / 3611
(#) tatabike válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Ehh, félreértitek egymást teljesen. Mindketten másról beszéltek. Akinek bármilyen testi fogyatéka van, végtaghiány, vakság, siketség, néma stb., soha nem fog tudni teljes életet élni, értem itt egy egészséges ember által élhető teljes élet fogalmát. Teljes életet saját lehetőségein belül élhet az, akinek fogyatékossága van. Sok ember azt gondolja, mikor sérült emberekkel kapcsolatban a teljes élet élésének lehetőségéről van szó, hogy ugyanúgy él majd az a szerencsétlen, mint egy egészséges. Egy frászt. Ez nem így van. Mindenki tudja, hogy ez lehetetlen. Mindig akadnak olyan dolgok a világban, amik egészen egyszerűen nem érhetők el egy sérült ember számára, miközben mindenki másnak természetesek, és ennyi. Én például lisztérzékeny (glutenérzékeny) vagyok. Teljesen el vagyok tiltva születésem óta mindenféle tápláléktól, amely tartalmaz árpát, búzát, rozst, vagy zabot bármilyen formában. Na, akkor most gondoljátok el, hogy csak ez a négy gabona mely kajákban van jelen, és találjátok ki, mit ettem az eddigi 37 évem alatt. Ja, és ez teljes élet? Nekem az, mert nem tudom, milyen egy zserbó, milyen a sör, milyen a kenyér vagy a kifli, vagy a pizza, vagy egy tészta. De ha tudnám, akkor már nem lenne az, mert valami hiányozna...

Szerk.: Bakker, holnap van, jó éjt, majd holnap, vagyis ma, vagy nem tudom...
(#) Stadi válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Nos, nem tudom, miből áll a rádióamatőrök vizsgája, de tényleg nem tudom elképzelni, hogy vakon ki-be tudjak forrasztani egy TSOP tokot. Na jó, hőlégfúvóval a kiforrasztás még menne, nade visszafelé???

Ezek a "játékok" meg, hogy kössük be a szemünket egy órára, hogy tudjuk, milyen vaknak lenni, nem közelítik jól a valóságot, mert aki pl. születésétől fogva nem lát, annak teljesen ehhez van "szokva" a szervezete.

Szóval azzal nem értek egyet, hogy pl. egy balesetben látását elvesztett elektroműszerész a pályán tudjon maradni. Úgy értem, tanítani pl. tudhat utána, de pákát nem adnék a kezébe, mert ön- és közveszélyes dolognak tartom.
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Hát ez nem f@..
(#) tungsram hozzászólása Jan 10, 2010 /

Mára a katódom bemondta az unalmast. Mindenkinek pá.. kedvesem. :gumicsirke:
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Kakukk! Kakukk! Hétalvók! Hasatokra süt a Nap!
(#) Doncso válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Na , ebben tökéletesen igazad van Matyikám!
Teljesen egyet értek, én első körbe pisztolypákával, majd SAL 220-assal, aztán egy TV-s barátom javaslatára Solomon+állomás, majd a Weller. Ugyanez a műszerekbe is. Valahogy mindig visszakanyarodok a régi idők non-plus ultráihoz, ahogy te mondanád. azok a műszerek még anyagból voltak, és volt közük a gyárilag adott specifikációhoz.
A kéziszerszámokból azért nekem sikerül megtalálni az olcsó/jót-t szerencsére. Jó persze vettem már egyszer használatos kábel csupaszítót 250-ért.
(#) Doncso válasza Müszi hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Abban igazad van, hogy a solomonnal is lehet szépen dolgozn, smd-t forrasztani, de én mégis napi használatba a wellert jobbnak tartom, több okból is, a kábele olyan mint a cérna, nem kell vele birkózni, a solomonnál ez annyira nem így van, a hőtartása is jobb, én azt vettem észre, ha odanyomom, hamarabb birkózik meg a nagyobb forrszemekkel, a hegy is tovább birja.
Lényegébe mondhatni, hogy egy minőségibb de drágább szerszám is. Ami viszont teljesen rendben van, mivel vannak olcsóbb és drágább cuccok is.
A "mivel hogy lehet forrasztani" dologról meg az a véleményem, hogy a tudás nem a forrasztópákába van, az csak segédezköz. Ugye láttunk már pisztolypákával SMD beültetést nem is akármilyen minőségben.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

A Solomon+állomás Az valamilyen űrbázis? És erről az SMD-ről beszéltek? Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Idézet:
„Hasatokra süt a Nap!”

Elárulnád, hogy hol? Mert itt csak ködöt látok.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Idézet:
„én első körbe pisztolypákával”
Így van Doncso ez a legjobb

Pillanat.jpg

(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Pl itt:

00051[1].jpg

(#) zolika60 hozzászólása Jan 10, 2010 /

Elolvastam a tegnap éjszakai agymenéseket. Kár volt, a többsége elkeserítően pesszimista.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Na jó, de én nem a fényképen aludtam.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Mért kell ezen szomorkodni? Elő a pákát!
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Lacikám! A menyecske, akit te a fejlesztési topikban annyira "védtél", igencsak tűzrőlpattant!
És még környékbeli is!
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Idézet:
„Szép nap elé nézünk, szobafogság.”
Miért Zoli hová szerettél volna menni, netán sítáborba ?
(#) CIROKL válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Idézet:
„igencsak tűzrőlpattant”
Á dehogy az csak más jelzőt mondanék reá!
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Jó neked van mivel fűrészelned , nekem csak kalapácsom van Hangszóróm meg csak ez lenne
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Én ezt le is írtam!
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

No meg is érkezett a jutalom a hölgynek
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Szerintem van sajátja.
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Mármint úgy gondolod, hogy Soltvadkert környéki? Védi a hóhér csak hát, mégis csak a női kisebbséghez tartozik itt nálunk.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Idézet:
„hát, mégis csak a női kisebbséghez tartozik itt nálunk.”
Laci több a nő mint a férfi ! Milyen kissebbség ? nagyobbság!
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

A HE-n?
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Simpikém, az a pillanatpáka szerintem ruszki. Rá van írva cirill betűkkel, hogy GOSZT, meg tipikusan orosz cucc. Külalak, forma, méret. Alig bírod megemelni, de 150 év múlva is jó lesz. Lehet vele forrasztgatni a BGA tokozást!
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Értem

Igen, Soltvadkert környékére gondoltam!
Ezután:
Simpi! Honnan szedted a Svájcot?
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Innen: Link.

Akkor nem tudom!
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 10, 2010 /

Akkor én ezek szerint Ausztráliában lakok. De jó, ezt nem is tudtam.
Következő: »»   927 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem