Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Hallgattassák meg a másik fél is!” Ha egy kicsit figyelmesebben olvasod amit írtam, rájöhetsz, hogy egy oldalon állunk. ![]() ![]() Idézet: „Elmegy a kedve az egésztől” Mármint a tanulástól, mivel rájön semmire sem megy vele, és 40 év múlva köztársasági elnök lesz. :smoke:
Láttátok már, hogy 816-on áll a számláló? Vagy ez mostanában általános?
![]() Sőt már 821.
Igen, egy oldalon állunk. Félreértettél. Egy évvel ezelőtt szegény vicsys magára vette, amit írtam. A tanári felelősséget firtattam, hisz ha egy diák mindent megtesz, hogy előbbre jusson, akkor nehogymár ő legyen a hülye. Az életem során többször megpróbálták velem elhitetni, még a Pannon Egyetemen is. Nem jött össze. A atnári pálya hivatás, de ha annyit fizetnek érte, mint egy takarítónőnek, akkor bizony aki teheti elhagyja. Nem melleslega könyvtáros is ilyen. Vagy szerelemből, vagy vagy sehogysem. Nem adnak sem anyagi biztonságot, sem erkölcsi megbecsülést, pedig a pedagógus (nem a gyerek!) a jövő záloga. Akik feljutottak magasra (pld. egyetemi tanár), azoknak az intelligensebbje meg szokta jegyezni: a tanárainak köszönheti. Én sajnos nagyon keveset köszönhetek. Többek között azt, hoyg nyelvvizsga hiányában nem lesz diplomám, de erről írtam már.
Idézet: „ha egy diák mindent megtesz, hogy előbbre jusson, akkor nehogymár ő legyen a hülye.” Ha megtesz mindent természetesen nem ő a hibás. Sőt ha nem akkor is a tanár dolga volna noszogatni. Csakhogy ehhez jól képzett és jól is fizetett lelkiismeretes, szakmáját szerető tanár kell. Akikből sajnos évtizedek óta hiány van.
A háború előtt egy pedagógus a felső-középosztályba tartozott. Ma meg... a számláit nem tudja kifizetni, lásd blogbejegyzés.
Jaj már vasárnap este van, holnap megint minden kezdődik előről egésszen péntekig.Koránkelés stb....Gondolom nem csak én látom igy a helyzetet,de kitartás nemsokára megint itt a hétvége
Nem akartalak én bántani, csak neki voltam/vagyok keseredve. Most kérek nyilvánosan elnézést, amiért "neked ugrottam". Mea culpa, mea culpa...
Sajnos.
![]() ![]()
Hogy még cifrább legyen, egyik városban holnap kezdődik a tanítás, másikban jövő héten. Kész káosz az egész. Holnap reggel fél nyolckor majd megtudjuk az igazságot az iskola kapuja előtt. Persze, odaút-visszaút, meg egy kis jószerencse. Egyik tanárom váltig állítsa, hogy jövő héten kezdünk, másik, hogy holnap.
![]() ![]() ![]()
Mindjárt itt a tavaszi szünet! Az ismerősöm szerint már csak 2-t kell aludni addig. (Bár, én nem hagyatkoznék rá mert igencsak szedi a spurit...)
![]()
808 fő olvassa az oldalt!
![]()
Az bánt hogy félreértettél, és azért, mert rosszul fogalmaztam. Nem Te estél nekem, hanem úgy tűnhetett, hogy én, szándékomon és akaratomon kívül. Ez zavar. Amennyiben egy pedagógiára alkalmatlan kényszerpályás pedagógus lennél, akkor nem foglalkoznál itt - saját szakálladra önzetlenül - a fórumon ismereteid átadásával. Onnan ismerszik meg a jó tanár, hogy nem nézi az órát. Szakköröket vállal önként. A jobb tanáraimmal mai napig tartom a kapcsolatot, és tudom, hogy sokat köszönhetek nekik. Tudom mit jelent, hogy jó tanár és az hogy rossz tanár, meg az, hogy rosszindulatú tanár. Te körülbelül 30-40 között lehetsz (nővérem korosztálya), és akkor nem volt még ennyire rossz a helyzet. Akkoriban megválogatták ki mehet főiskolára, hisz volt felvételi is. Nővérkém angoltanár, neki páldául kritérium volt a középfokú angol nyelvvizsga. Akkoriban csak aRigó utcában lehetett letenni. De ma... A diplomás képzés devalválódott. Az én BA diplomám gyakorlatilag egy gyenge érettségi. ezek után nem csodálandó, ha megyek Masterképzésre, ha felvesznek. HA felvesznek!
Igen, de régen kidobott az oldal pár perc után ha inaktív voltam, most meg szinte egész nap be voltam jelentkezve, ami kényelmes, csak nem a valós olvasási eredmény...
Mindenkinek igaza van valahol, de nem lehet mindent elintézni azzal, hogy a tanárok rosszul vannak fizetve. Nekem általános iskola alsó tagozatában olyan tanárnőm volt, hogy negyedik év végén a banketten nemcsak a tanítványai, vagyis mi bőgtünk, hanem velünk együtt a szüleink is. Mindenki imádta, azóta sem találkoztam olyan pedagógussal, aki akár csak az árnyéka is lehetne. És Ő is csak annyit keresett, mint a többi tanár. A káét évfolyammal utánam járó öcsémet ugyanabban a suliban meg egy idegbeteg, gyogyós tanárnő tanította, akinek még az is a kikötése volt, hogy a gyerekek csak tekerős tollat használhatnak, mert őt idegesíti, amikor bekapcsolják. Meg is látszott az eredmény, az én tanárom osztálya lépten-nyomon tanulmányi versenyeken tarolt, meg évvégén kamionnal hordták a jutalomkönyveinket a bizonyítványosztóra, öcsémék osztálya meg tele hasonló képességű kölykökkel, egyszerűen lemorzsolódott, a fél osztály bukdácsolt évvégén, rossz volt a magaviseletük, a fiúk a lányokat verték, a lányok a fiúkat, botrányos egy bagázs volt. És mindig az volt nálunk otthon a téma, hogy az öcsém tanára mennyire nem alkalmas erre a feladatra. Érdekes, nincs sok különbség az öcsém és én közöttem intelligencia terén, én negyedik évvégén egy 4-essel a többi 5-ös, Ő meg két-három 3-assal, a többi 2-es felállásban kapta a bizonyítványt. Pedig ugyanazt tanultuk, csak engem úgy tanítottak, hogy meg is szerettem azt, amit az iskolában kellett csinálni, az öcsém pedig ki nem állhatta az egészet, mert az ő tanára csak a verést, a fenyítést, meg a kiabálást tartotta célravezetőnek. A kettessel üvöltött, hogy miért nem hármas, a hármassal, hogy miért nem négyes, és stb. Azt gondolta, ettől majd aztán jajj de jó tanuló lesz mindegyik.
Nekem az a véleményem, hogy a mai tanárok 90%-a csak azért pedagógus, hogy gyerekeken élje ki a hatalmi vágyait, meg a gyerekekkel szemben tudja kompenzálni a kisebbségi komplexusait, és állásnak tekinti a munkáját. Akire én jó szívvel emlékszem, és a mai napig tisztelem és becsülöm, na Ő hivatásnak tekinti, és aszerint is csinálja. És természetesen mindenki felháborodik, mikor néhány hevesebb természetű szülőnek eljár a keze, és megüt egy tanárt. Én is tudom, hogy ez nem megoldás, de nálam is volt már olyan eset, hogy rá kellett beszéljem magam, hogy ne másszak az arcába a fiam tanárának, pedig én nem vagyok egy verekedős fajta. Ja, ezek után tőlem ne is számítsanak az ilyen "megélhetési" tanárok semmiféle megbecsülésre. Meg annyira nem is sajnálom őket, mert a fiam iskolájában is a "szegény" tanárnők 2-3 évesnél nem öregebb kocsival járnak be a suliba, és Eve cigarettával a kezükben sétálgatnak fel-alá az udvaron a szünetekben, fél kiló arannyal nyakon öntve... szóval hagyjuk.
Az én szemszögemből - több, mint egy éve I., Az én szemszögemből - több, mint egy éve II. Ezekkel a mondatokkal kissé kivertem a biztosítékot, de sajnos a diplomaosztó közeledtével egyre radikálisabb a gondolkokdásom a 17 év angol nemtanítás után (amit tudtam megtanultam magam, az angolatnár nővérem akkor kaliforniában keresett bejelentett állásban 4-szer annyit pincérnőként (!!), mint itthon tanárként egy évig) az engem első 8 évben tanító 9 angoltanár és az általános iskolai matektanárom hozzáállása miatt. Utóbbi miatt (alapok hiánya) lecsúsztam a mérnöki pályáról, előbbi miatt az általam megszerzett diplomát nem fogják kiadni. Ez már több a soknál. A tehetetlen düh munkál bennem, és azon dolgozok, hogy legalább a második ne következzen be.
Hát nekem szerencsém volt az iskolámmal. pedig a műszaki tanárkar minden nagyszünetben lement a helybeli borozóba. Ez nem vicc hiszen ha aki most ezt az írásomat olvassa egy volt Bláthy-s akkor tudja miről van szó. Viszont ezek az embereknek köszönhetően lettem az aki vagyok.. Csak viszont egyben nem volt irgalom a tudás számonkérésében. Most is hálás vagyok nekik érte, bár már többsége elhunyt, hogy így tanítottak....
![]()
Én is a Bláthyban végeztem vagy 18 éve, szerintem is nagyon kemény suli volt. Persze egy csomó mindenben nem lehetett kecmec, mert később az életed múlhatott azon, ha link voltál.
DuMatyi, ezt nem volt túl felemelő olvasni. Ezek szerint nem csak nekem van problémám az oktatással, mondjuk én már kikerültem belőle ilyen értelemben, de másik értelemben meg benne vagyok, mert ugye hadakozok a gyerekeim miatt ugyanúgy a tanárokkal. Szerencsére már vannak eszközök, nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva. A fiam osztálya pl. 3 osztályfőnököt fogyasztott el, mire a negyedik végigvitte őket. Mondanom sem kell, mindegyik frissen szabadult a főiskoláról, saját gyermeke egynek sem volt, de meg akarta magyarázni a sokgyerekes szülőknek, hogyan kell gyereket nevelni, mert ő azt tanulta. Könyvből! Édesanyád ne sirasson, szerencsétlen, Isten barma. Persze, a szülök sem voltak restek, szép sorjában mindegyik nagyokos tanár viselt dolgait bejelentették az önkormányzat oktatási osztályán, aztán hopp, egyszercsak új osztályfőnök jelent meg, a régi el sem köszönt. Ezt még kétszer kellett eljátszani, mire találtak egy olyat, akinek sikerült megragadnia abban a suliban...
Az meg azért erős volt, valakit idéztél, hogy a könyvtáros csak egész nap olvas. Naná, én is jártam könyvtárba gyermekkoromban, és imádtam. Rengeteg mindent megtudtam pluszban, olyasmit, amiket a suliban nem tanítottak, és ebben nagy szerepe volt a könyvtáros néninek, aki képes volt abban a heti 1-2 órában, amikor találkoztunk, megszerettetni velem az olvasást és a tudás megszerzésének örömét. A fele könyvtárat hazahordtam, és kiolvastam, és volt olyan, hogy megkért a könyvtáros, meséljem el, mi volt a könyvben, mert Ő még nem olvasta. Mondjuk ez biztos kamu volt, de én, mint kisgyerek, elmesélem egy felnőttnek, hogy mi van abban a könyvben, amit Ő adott nekem, hihetetlen élmény volt, és egyből rájöttem, milyen jó dolog is az, tudást átadni valakinek, vagy csak mesélni arról, amiről Te tudsz, Ő meg még nem, és Te vagy az első, akitől hallja...szóval a könyvtáros nem olvas egész nap...
![]() Idézet: „Nekem az a véleményem, hogy a mai tanárok 90%-a csak azért pedagógus, hogy gyerekeken élje ki a hatalmi vágyait, meg a gyerekekkel szemben tudja kompenzálni a kisebbségi komplexusait!” EZT KIKÉREM A PEDAGÓGUSOK NEVÉBEN! Mindenki olyan a munkájában, amilyen EMBER! A bőréből nem tud kibújni senki, mint te sem. A pedagógusok közöt is van nem oda való, mint egyéb munkakörökben, de ha valaki mindet olyannak látja, az először magában nézzen körül! Idézet: „rá kellett beszéljem magam, hogy ne másszak az arcába a fiam tanárának” Igen! Ma a nevelést a szülőkön kellene kezdeni!
Nekem mondod? Nagyapám, nagyanyám népiskolai tanító volt apai ágon. Egészen a "felszabadulásig" normális életszínvonalon élhettek. A fizetésük mellé úgynevezett tanítói földet is kaptak Cegléden, ahol éltek. Három gyereket neveltek, és taníttattak. Valamint még akkor építtette nagyapám a házát és a nyaralóját a Balaton mellett. Gondolhatod mi maradt meg nekik ebből az Oroszok bejövetele után. Sajnos (vagy hála istennek?) nem érhették meg a rendszerváltást, így amit elvettek tőlük még csekély részben sem kárpótolták az elvtársurak.
Ha figyelmesebben olvasod amiket írtam, láthatod mindenben egyet értünk. Természetesen vannak lelkiismeretes, tehetséges, elhivatott tanárok is. Csak egyre kevesebben. Mert a számlák nekik is ugyanúgy érkeznek, mint a megélhetésieknek.
Jelentem, én tanulok a holnapi vizsgáimra!
Én itt vagyok, és lesek ki a fejemből. Valamit szerelni kéne, de a pénztárca nem engedi meg, hogy alkatrészt vegyek.
Hát ha alkatrész gondod van akkor írjál
![]()
Köszönöm a múltkori üzenetedet és ha ma sikerül intézni egy normális hangkarit akkor majd értekezünk élőszóban is..Tóni
![]()
éN IS ITT VAGYOK! Jaj, a Caps Lock. Épp szerződéseket rögzítek, és ott mindent nagybetűvel kell felvinni.
Nekem is kéne lassacskán építgetnem, ráadásul hatcsatornás H-híd-as mororvezérlő panelt, de lehet, hogy 3 kétcsatornás lesz. Az a baj, hogy 2500 HUF körül lenne a cucc. Volna miből bontanom is, de ha később elszáll valami, akkor nem lesz alkatrész utánpótlásom, és lehet csinálni egy vadi új panelt is, mert ugye a most kapható vezérlő nem kompatibilis a bontandóval. No meg az új kisebb panelen is elfér. Szóval ez most a dilema, Ti mit csinálnátok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |