Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   346 / 1385
(#) Frankye válasza rascal hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
El van ugyan rejtve, de ott van:
Idézet:
„Az SC409 korong vastagsága alig 0,75 mm.”
(#) vicsys válasza sucuka hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Létezik horizontális állvány is? Mint írtam nyák leszabáshoz kellene. Miért veszélyes? Azt írták nem törik... Vagy Te esetleg a befogóra gondolsz? Kinyílhat menet közben?
(#) lidi válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Nekem is van Dremel gépem, van korong is dögivel mégsem azzal vágom. Zajos, poros, nehéz kézben tartva egyenesen vágni. Akkor már inkább befogom satuba, és fűrésszel adok neki.
(#) vicsys válasza lidi hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Hááát, nem is tudom. Egy 2-3cm-es darabot vasfűrésszel leszabni egy satuba befogott fotólakkos nyákról... Inkább precízen végigtolom a korongot.
(#) sucuka válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Ha megnézed a dremel oldalát, ott azt hiszem van valami befogószerkezet. Függőleges biztosan van, szerintem vízszinteset is lehet "készíteni", ha szükséges.

Azért mondtam, hogy vigyázni kell, mert egy ilyen vágószerszám, meg pl a Dremel 300-as alapgép legalacsonyabb fordulatszáma 10000 ford/perc, és ha ne adj' Isten "megugrik" a kezed, akkor ez nem fog eltörni, mint a fémvágó korong, hanem vágja ami az útjába kerül.

A befogás egyébként biztonságos.
(#) BarnaPili válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Szerintem simán megy.Csak a satu pofája és a NYÁK közé kell tenni valamit,hogy ne karistolja meg a lakkot.Ilyen kis hosszon ,ami kb. a fűrészlap vastagsága,nehezebben is mászik el oldalra.Persze ha van kéznél egy ilyen ügyes kis ketyere ,mint a Dremel,akkor nem kérdés.Én legutóbb acélszalagot vágtam vasfűrésszel,mert nem volt lemezollóm.Na az se volt egy leányálom,de sikerült.
István.
(#) vicsys válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Acéllemez vágása: Ez kb. 20 perces meló volt, szabadkézzel.
(#) lidi válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Ja arról nem volt szó hogy lakkos. Nálam a darabolás után jön még a puceválás, lakkozás.
(#) gulasoft válasza lidi hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
hát az egész csak akkor kell ha kétoldalas. Ha nem akkor befogod a vágót és egy befogsz egy vonalzót (van olyan asztalos satu amivel hozzá lehet fogni egy asztalhoz) és a vonalzó mentén végigtolod úgy hogy nem a lakkos része csúszik az asztalon.
Vagy építesz egy cnc-t és ha több darab kell akkor 2mm-eket hagysz két marás között és mikor mind megvan akkor már csak azt a 2 milis részt kell átvágni.
Ezért akarok én cnc-t építeni.
(#) rascal válasza Frankye hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Sasszem!
(#) BarnaPili válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Ekkora hosszon már flexxel dolgozok.Ráfogatok egy sima laposvasat vonalzónak,és adjad neki mellette 1 mm-s koronggal.Már ha kéznél van a gép.De szép munka mmeg kell hagyni.Ezt a Dremellel vágtad?
István
(#) vicsys válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Majdnem. A klónjával vágtam, Ferm névre hallgat.
Bővebben: Link Ilyesmi mint ez, csak olcsóbban vettem (kb. 4-5E-ért)
(#) Roy Jones hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
Sajnos most nincs időm végig olvasni a fórumot teljes egészében ezért kérdezem meg! Volt már olyan valakinek,hogy a tojáspapír beragadt a lézernyomtatóba úgy,hogy csak darabokban ,vagy sehogy nem tudta kiszedni?(ez egy multis samsung nyomtató volt)
Én most így jártam egy üzletben,és teljesen ki volt akadva a tulaj,hogy tönkretettem a nyomtatóját(üvöltözött,de aztán elmagyaráztam neki a helyes hangnemet )Jó élmény az első vasalásos maratásomról
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Idézet:
„Nagyon szép a nyákok felülete. Hol vetted őket? Amiket Én veszek az tiszta kosz meg oxidáció, meg zsírfolt.”

Bár nem tőlem kérdezted, és többnyire én is gyári nyákot használok, de amikor nem akkor a Hestore-ból szoktam rendelni a legnagyobb 20x30cm-es nyákot ész azt szabdalom. Soha egyetlen egyszer nem kellet zsírtalanításon kívül bármi mást csinálnom velük, olyan gyönyörű szín tiszta réz az egész.
(#) sucuka válasza vicsys hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Jó kis gépnek látszi a FERM is, csak sajnos ezekkel a "koppintás" gépekkel az eredeti DREMEL feltétek (pl. maró / másoló asztal, vagy a mini körfűrész szerelvény, esetleg a derékszögű szerelvény) nem használhatóak, mert a fejrész menete nem ugyanaz. Amúgy a DREMEL körfűrész feltét is SpeedClik-es.
(#) ferencz istván hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
Sziasztok.
A vegyi ónozó 90-g 4900 ft.
A TN 160-as ónozó 450 ml 724 ft.
Szeretném megtudni,hogy mi a külömbség két ónozó között " az árán kívül"
Válaszaitokat előre is köszönöm

üdv István
(#) gulasoft válasza ferencz istván hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Leírásból azt vettem ki, hogy míga vegyi ónozó nem növeli a réteget egy idő után, addig az a porból oldható minél tovább ázik annál vastagabb lesz. DE ez csak leírás, remélem valaki megerősíti. Rézzel tudtam a múltkor lukgalvánt csinálni, ha a lukban is befogja és ott is nő, akkor az megoldás lehet a galvanizálásra.
(#) emmzolee válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Hi

Hát jó kezdet.

Nekem is a hétvégén sz..t be a samsung nyomtatóm Én írásvetítő fóliára akartam nyomtatni.
(#) emmzolee válasza sucuka hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Marha jó cuccok ezek. Biztos drága.
(#) lidi hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
Ha már a kémiai ónozó a téma: hát én többet nem használom az tuti. Nem tudom mi lehet az oka, 1x - 2x gyönyörűen sikerült a kémiai ónozóval bevonni a nyákot, de most másodjára szivat meg: alig akar rámenni a panelre, fél óra múlva is még kicsit réz színű marad, és forrasztáskor ilyen szürke trutymó keletkezik, alig futotta be a forrasztóón a panelt. Úgy kellett levakarnom róla ezt a vackot. (ónszívó réz szövettel, meleg pákával, tul. képpen ujra ónoztam az egész nyák felületet) Szóval én többet nem használom az tuti.

(#) Bari- válasza lidi hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
A TN160-as levegővel érintkezve lebomlik, a flakonon szerepel is, hogy használat után gondosan le kell zárni, elképzelhető hogy a flakon nem zárt rendesen és tönkrement, sajnos én is jártam már így igaz a 2 használat között elég sok idő telt el. Amit eddig vettem, azok mindegyike ragasztóval le volt ragasztva a kupak alatt, hogy biztosan zárjon. Felbontás után át szoktam önteni másik flakonba aminek biztosabban zár a kupakja, az aquafresh szájvíz flakonja tökéletes, sem az észter, sem a nitro hígító nem oldja, és szépen fel lehet címkézni a kék fólia eltávolítása után, szinte az összes használt vegyszert ilyen flakonokban tárolom, nekem eddig bevált, sajnos csak 300ml-es.
(#) emmzolee válasza lidi hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Én se szeretem, mert szerintem rosszabbul lehet utána forrasztani a nyákot, mint a sima rezet. Nem is beszélve arról, hogy a forrasztás után elkezd oxidálódni, és réz színűvé válik, utána besötétedik. Leszoktam róla. Inkább a gyantás védő lakk.
(#) lmao válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Próbáltam, de túl nagy az ellenállása a keletkező rétegnek. Nem tudtam elektrolízissel rezet vinni rá. Az a helyzet, hogy egyszerű ceruzaheggyel való dörzsöléssel is jobb eredményt értem el.
(#) t-dani válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Tyű!

Ez aztán ám a minőség és precizitás!

Te és gulasoft nagyon tudtok ám! :kalap:
(#) sucuka válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Hát igen. Drágának sajnos eléggé drágák. Pusztán a derékszög-adapter 8000 körül van. Ha belegondolsz, hogy egy alapcsomagos 300-as sorozatú Dremel alapgép pl az OBI-ban 15000-17000 körül van, akkor meg pláne sok a 8000.
De hát a minőséget meg kell fizetni, ez minidg is így volt.
(#) roland0327 hozzászólása Jan 12, 2010 /
 
Hali!

Valaki megtudja mondani, hogy ha bekapcsolom a Sprint Loyout 5-ben az AUTO GND-t hogyan tudom a tervben a testet hozzá adni? Nem tudtam rájönni
(#) BarnaPili válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Bekapcsolod az AUTO GND-t,kijelölöd a testre kötendő forr-szemet,és az AUTO GND gomb mellett jobbra lévő kis téglalapban található számot átírod nullára.Ha csak egy alkatrész egyik lábát szeretnéd,akkor a kijelölés után a fent lévő lakatot nyitott állapotra állítod,kattintasz egyet az alkatrész mellett,majd a kívánt forrponton,aztán ismét nulla a lenti kis téglalapban.
Remélem segítettem.
István
(#) roland0327 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
köszi!
(#) emmzolee válasza t-dani hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Kössz, de tudnám még fokozni :yes:
(#) emmzolee válasza sucuka hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
Hát ja.

Én maradok a fűrésznél, mert nem csinálok olyan sok panelt, hogy ne bírjam elfűrészelni azt a panelt

Persze gondolkozam már a gépesítésen.
Következő: »»   346 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem