Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
El van ugyan rejtve, de ott van:
Idézet: „Az SC409 korong vastagsága alig 0,75 mm.”
Létezik horizontális állvány is? Mint írtam nyák leszabáshoz kellene. Miért veszélyes? Azt írták nem törik... Vagy Te esetleg a befogóra gondolsz? Kinyílhat menet közben?
Nekem is van Dremel gépem, van korong is dögivel mégsem azzal vágom. Zajos, poros, nehéz kézben tartva egyenesen vágni. Akkor már inkább befogom satuba, és fűrésszel adok neki.
Hááát, nem is tudom. Egy 2-3cm-es darabot vasfűrésszel leszabni egy satuba befogott fotólakkos nyákról... Inkább precízen végigtolom a korongot.
Ha megnézed a dremel oldalát, ott azt hiszem van valami befogószerkezet. Függőleges biztosan van, szerintem vízszinteset is lehet "készíteni", ha szükséges.
Azért mondtam, hogy vigyázni kell, mert egy ilyen vágószerszám, meg pl a Dremel 300-as alapgép legalacsonyabb fordulatszáma 10000 ford/perc, és ha ne adj' Isten "megugrik" a kezed, akkor ez nem fog eltörni, mint a fémvágó korong, hanem vágja ami az útjába kerül. A befogás egyébként biztonságos.
Szerintem simán megy.Csak a satu pofája és a NYÁK közé kell tenni valamit,hogy ne karistolja meg a lakkot.Ilyen kis hosszon ,ami kb. a fűrészlap vastagsága,nehezebben is mászik el oldalra.Persze ha van kéznél egy ilyen ügyes kis ketyere ,mint a Dremel,akkor nem kérdés.Én legutóbb acélszalagot vágtam vasfűrésszel,mert nem volt lemezollóm.Na az se volt egy leányálom,de sikerült.
István.
Acéllemez vágása: Ez kb. 20 perces meló volt, szabadkézzel.
Ja arról nem volt szó hogy lakkos. Nálam a darabolás után jön még a puceválás, lakkozás.
hát az egész csak akkor kell ha kétoldalas. Ha nem akkor befogod a vágót és egy befogsz egy vonalzót (van olyan asztalos satu amivel hozzá lehet fogni egy asztalhoz) és a vonalzó mentén végigtolod úgy hogy nem a lakkos része csúszik az asztalon.
Vagy építesz egy cnc-t és ha több darab kell akkor 2mm-eket hagysz két marás között és mikor mind megvan akkor már csak azt a 2 milis részt kell átvágni. Ezért akarok én cnc-t építeni.
Ekkora hosszon már flexxel dolgozok.Ráfogatok egy sima laposvasat vonalzónak,és adjad neki mellette 1 mm-s koronggal.Már ha kéznél van a gép.De szép munka mmeg kell hagyni.Ezt a Dremellel vágtad?
István
Majdnem. A klónjával vágtam, Ferm névre hallgat.
Bővebben: Link Ilyesmi mint ez, csak olcsóbban vettem (kb. 4-5E-ért)
Sajnos most nincs időm végig olvasni a fórumot teljes egészében ezért kérdezem meg! Volt már olyan valakinek,hogy a tojáspapír beragadt a lézernyomtatóba úgy,hogy csak darabokban ,vagy sehogy nem tudta kiszedni?(ez egy multis samsung nyomtató volt)
Én most így jártam egy üzletben,és teljesen ki volt akadva a tulaj,hogy tönkretettem a nyomtatóját(üvöltözött,de aztán elmagyaráztam neki a helyes hangnemet )Jó élmény az első vasalásos maratásomról Idézet: „Nagyon szép a nyákok felülete. Hol vetted őket? Amiket Én veszek az tiszta kosz meg oxidáció, meg zsírfolt.” Bár nem tőlem kérdezted, és többnyire én is gyári nyákot használok, de amikor nem akkor a Hestore-ból szoktam rendelni a legnagyobb 20x30cm-es nyákot ész azt szabdalom. Soha egyetlen egyszer nem kellet zsírtalanításon kívül bármi mást csinálnom velük, olyan gyönyörű szín tiszta réz az egész.
Jó kis gépnek látszi a FERM is, csak sajnos ezekkel a "koppintás" gépekkel az eredeti DREMEL feltétek (pl. maró / másoló asztal, vagy a mini körfűrész szerelvény, esetleg a derékszögű szerelvény) nem használhatóak, mert a fejrész menete nem ugyanaz. Amúgy a DREMEL körfűrész feltét is SpeedClik-es.
Sziasztok.
A vegyi ónozó 90-g 4900 ft. A TN 160-as ónozó 450 ml 724 ft. Szeretném megtudni,hogy mi a külömbség két ónozó között " az árán kívül" Válaszaitokat előre is köszönöm üdv István
Leírásból azt vettem ki, hogy míga vegyi ónozó nem növeli a réteget egy idő után, addig az a porból oldható minél tovább ázik annál vastagabb lesz. DE ez csak leírás, remélem valaki megerősíti. Rézzel tudtam a múltkor lukgalvánt csinálni, ha a lukban is befogja és ott is nő, akkor az megoldás lehet a galvanizálásra.
Hi
Hát jó kezdet. Nekem is a hétvégén sz..t be a samsung nyomtatóm Én írásvetítő fóliára akartam nyomtatni.
Ha már a kémiai ónozó a téma: hát én többet nem használom az tuti. Nem tudom mi lehet az oka, 1x - 2x gyönyörűen sikerült a kémiai ónozóval bevonni a nyákot, de most másodjára szivat meg: alig akar rámenni a panelre, fél óra múlva is még kicsit réz színű marad, és forrasztáskor ilyen szürke trutymó keletkezik, alig futotta be a forrasztóón a panelt. Úgy kellett levakarnom róla ezt a vackot. (ónszívó réz szövettel, meleg pákával, tul. képpen ujra ónoztam az egész nyák felületet) Szóval én többet nem használom az tuti.
A TN160-as levegővel érintkezve lebomlik, a flakonon szerepel is, hogy használat után gondosan le kell zárni, elképzelhető hogy a flakon nem zárt rendesen és tönkrement, sajnos én is jártam már így igaz a 2 használat között elég sok idő telt el. Amit eddig vettem, azok mindegyike ragasztóval le volt ragasztva a kupak alatt, hogy biztosan zárjon. Felbontás után át szoktam önteni másik flakonba aminek biztosabban zár a kupakja, az aquafresh szájvíz flakonja tökéletes, sem az észter, sem a nitro hígító nem oldja, és szépen fel lehet címkézni a kék fólia eltávolítása után, szinte az összes használt vegyszert ilyen flakonokban tárolom, nekem eddig bevált, sajnos csak 300ml-es.
Én se szeretem, mert szerintem rosszabbul lehet utána forrasztani a nyákot, mint a sima rezet. Nem is beszélve arról, hogy a forrasztás után elkezd oxidálódni, és réz színűvé válik, utána besötétedik. Leszoktam róla. Inkább a gyantás védő lakk.
Próbáltam, de túl nagy az ellenállása a keletkező rétegnek. Nem tudtam elektrolízissel rezet vinni rá. Az a helyzet, hogy egyszerű ceruzaheggyel való dörzsöléssel is jobb eredményt értem el.
Tyű!
Ez aztán ám a minőség és precizitás! Te és gulasoft nagyon tudtok ám! :kalap:
Hát igen. Drágának sajnos eléggé drágák. Pusztán a derékszög-adapter 8000 körül van. Ha belegondolsz, hogy egy alapcsomagos 300-as sorozatú Dremel alapgép pl az OBI-ban 15000-17000 körül van, akkor meg pláne sok a 8000.
De hát a minőséget meg kell fizetni, ez minidg is így volt.
Hali!
Valaki megtudja mondani, hogy ha bekapcsolom a Sprint Loyout 5-ben az AUTO GND-t hogyan tudom a tervben a testet hozzá adni? Nem tudtam rájönni
Bekapcsolod az AUTO GND-t,kijelölöd a testre kötendő forr-szemet,és az AUTO GND gomb mellett jobbra lévő kis téglalapban található számot átírod nullára.Ha csak egy alkatrész egyik lábát szeretnéd,akkor a kijelölés után a fent lévő lakatot nyitott állapotra állítod,kattintasz egyet az alkatrész mellett,majd a kívánt forrponton,aztán ismét nulla a lenti kis téglalapban.
Remélem segítettem. István
köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |