Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló

Témaindító: joses, idő: Ápr 27, 2006
Lapozás: OK   3 / 17
(#) alexc válasza Shizo hozzászólására (») Aug 24, 2009 /

Köszi a választ

Ha jól tudom a zenner diodát ohm merővel kell le tesztelni
és ha felcseréljük a polusokat akkor ha jo a dioda akkor 0 kell mutatni a mérőnek jol tudom?Tehát csak az egyik irányba lehet értéket mérni?
Ha ez igy van akkor a d5 dioda rossz mert mind a két irányba értéket mutat a mérő műszer.

Ha jol következtetek akkor ezt kell kicserélni csak még az értékét kellene megtudni .
(#) Shizo válasza alexc hozzászólására (») Aug 24, 2009 / 1

Nem 0-at kell hogy merjel mivel nem szupra vezeto -csak felvezeto anyagbol keszult ,
hanem dioda teszter reszen kb.900-at egyik iranyba a masik iranyba persze azt jol tudod nem kell hogy vezessen egyaltalan. Tehat valoszinu rossz, de legjobb kicinezned es ugy megmerni hatha valami mas alkatresz kozbejatszik es azert tunik vezetonek. Rajta kell hogy irja hogy hany voltos zenerrol van szo.Ja es ne felejts el megjegyezni hogy allt a dioda a NYAK-on melyik felen van a csik (katod).
(#) alexc válasza Shizo hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

Köszönöm a segítséget

Így már boldogultam nem a d5 zener volt rossz hanem a zd1 es bzx85c zener dioda ezt kiforrasztottam újat bele és már működik is .
Még egyszer köszi a segítséget
(#) VIM hozzászólása Nov 28, 2009 /

Sziasztok!
Van nekem egy ilyen:Bővebben: Linkmozgásérzékelőm. A baj az vele kapcsolatban, hogy a lencsevédő előlapot szétsütötte a nap és "bandzsítani" kezdett. Van-e valami lehetőség előtét pótlására, vagy felejtős a dolog? Fehér öntapadós fólia, szimplán, ragasztós oldalra folpack? Vagy, vékony áttetsző PVC flakonból?
Ha volna valami megoldás, szívesen feléleszteném, vagy máshol használnám csökkent paraméterekkel, mert most lecseréltem egy újra.
Üdv.:VIM
(#) proba válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Ezek apró lencsékből állnak.Ha megnézel egy újat láthatod az apró 0,5-1 cm átmérőjű köröket.
ezek hozzák létre azokat a pászmákat amik a doksin látszanak.A mozgásérzékelés úgy jön létre hogy a pászmából kilépve csökken a z érzékelőt ért hősugár a következőbe belépve nő ismét.(tehát ettől változik.Nem mozgást érzékel a vevő hanem intenzitás változást amit a lencsék alakítanak ki a mozgásból.) Tehát lencsék nélkül elég reménytelen.
(#) VIM válasza proba hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Helló!
Köszi, hogy írtál róla, de a képen is látszik, hogy csak a külső "tejszerű" előtétet sütötte szét a nap és az sérült meg. A lencserendszer teljesen ép. Ez elé mit érdemes tenni, hogy továbbra is időtálló legyen? Most egy díszdoboz, víztiszta fóliázatából vágtam ki egy íves darabot a lencsék elé és ragasztópisztolyos rögzítést csináltam. Nem lett IP44-s a védettsége. Így eléggé éles lett a látása a kütyünek. Ha mattabb felületet tettem elé, akkor meg vak lett. Egyelőre így hagyom.
Más! Hasonló érzékelő, már szürkületkor kapcsolja a lámpát. A potival nem lehet érzéketlenebbre venni a fényviszonyokat. Hol érdemes beavatkozni az elektronikába? A potinál vagy a fotoellenállásnál?
(#) mhatalyak hozzászólása Dec 2, 2009 / 2

Üdv mindenkinek!

Van egy mozgásérzékelőm, fogalmam sincs hogyműködik, mert semmi nincs rajta csak egy led, azvan ráírva, hogy: "Radio". Ha leteszem a földre és a szoba bármely részében állok akkor zölden világít a LED benne, ha pedig épp egy pitcit megmozdulok átvált pirosra. Van 3 szál kábel rajta +12V, GND, meg egy, amit rázár a GND re, mikor pirosra vált a led. Namost az a problémám, hogy nemhúzza be a relét, de még egy LED sem világít róla, ha rárakom a műszert sípolós üzemmódba akkor besípol, ha pirosra vált a led. Ehhez kellene nekem valami egyszerű és nagyszerű kapcsolás, hogy behúzza a relét, gondolom tranyókkal meglehet oldani.

Előlre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Edem válasza proba hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Nekem is felmerült egy kis probléma...
A fürdőszobába mozgásérzékelőt szereltem fel, minden rendben is volt vele addig amíg egy elektromos melegítőt be nem kapcsoltam... furcsán néztem amikor nem kapcsolt ki a mozgásérzékelő.
Lézetik olyan mozgásézékelő ami nem a "test" hőm, vagy valamilyen más fűtőberendezés hőmérsékletét érzékeli? Mert ahogy elolvastam ezt a fórumot, a szavaitokból kivettem hogy hőmérsékletre vagyis hőmérséklet változásra érzékel?!

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Edem
(#) kunbela1 hozzászólása Dec 22, 2009 /

sziasztok! egy terjedelmes beadandót kell készítenem a mozgásérzékelőkről, nem tudna valaki segíteni? (anyag kellene) könyvből szkennelve vegy fényképezve is jó lenne! mert én nem találok olyan könyvet amiben lenne ilyen.
pir szenzor meg ilyenek
(#) proba válasza Edem hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Valószínű egy felfele menő légáramlatot csinál ,ami végül is hőmozgás.A radiátor felett lévő függönyt is könnyedén mozgatja.
(#) Edem válasza proba hozzászólására (») Dec 25, 2009 /

Köszönöm!

Valamit ki kell találnom, vagy úgy forgatni a mozgásrzékelőt hogy jó legyen.
Találtam egy céget aki gyárt szenzorokat, de nem PIR típusút hanem magas frekvenciát bocsájt ki, és az ténylegesen a mozgást érzékeli, át lát bizonyos vastagságú falakon, megkülönbözteti az esőcseppet, a falevelet és a havat.... de ez sajnos 38000 Ft.

Írok, amint sikerült valamit alkotni!

Mégegyszer köszönöm!

(#) white_ful hozzászólása Jan 12, 2010 /

Üdvözletem!
Szeretnék egy vezeték nélküli, autó riasztót.
Elméletem: Ha a kocsinak tolatnak, rányitják az ajtót, vagy mozgás van körülötte akkor egy vezeték nélküli csengőt megszólaltat az adott kapcsolás.
Arra gondoltam hogy veszek egy mozgás érzékelőt és ráirányítom a szélvédőre, csak nem vagyok benne biztos, hogy ki látna az üvegen ill. egy érzékeny kondenzátor mikrofont is szerelnék a kocsiba, vagy e helyett lehet jobb lenne egy rezgésérzékelő - kérdés az, hogy ilyen létezik-e?
Tehát ha kocsi karosszériája "rezeg" akkor "megnyomja" a vezeték nélküli csengő gombját. mivel egy a kocsi légvonalban 20méteren belül van így a hatótávval se lenen gond.
Ehhez a dologhoz várnám észrevételeiteket.
(#) Edem válasza white_ful hozzászólására (») Jan 12, 2010 /

Szia!

Véleményem szerint a mozgásérzékelős megoldás nem lenne jó, mert ezek a mozgásérzékelők (PIR típusúak) hőmozgást érzékelnek. Még töröm a fejem hogy mi lenne a legmegfelelőbb!

Üdv: Edem

És valami FETes megoldás? ha hozzá érnek a hársszériához akkor kapcsol? Csak ugye a kocsin a festék szigetel..:S meg szerintem egy villámlás is beindítaná, de egy ellenállattal lehetne korlátozni a fet érzékenységét..

Háááát.... nyilván a karosszéria ötlet majdnem jó, de ahogy te is írtad szigetel, és valami nagy érzékenységű cucc kellene ami megkülönbözteti pl. hogyha ráhullik egy falevél, akkor ne kezdjen el neked riasztani, hanem mondjuk tudja hogy ez egy falevél és nincs gáz....

Miért lenne erre szükséged(?), oké, elhiszem hogy biztonságtechnikai okosság, de szerintem amennyi időt, energiát, és még a pénzről nem is beszéltünk beleölsz nem kifizetődő

Edem

Sajnos elég sokszor rányitják az ajtó, meg C-gányok is sűrűn kocsmáznak a kocsin, de mindig csak a külsérelmi nyomok maradnak, tettes nincs ...és nem egy trabantról lenne szó...

Szerintem vezeték nélküli riasztó részét kipiálhatjuk mert az készen megveszem csak az adó részében lévő nyomógombot kell kiforrasztani és rákötni a vezérlésre.

de milyen vezérlés legyen? Egy FET bekapcsolna már egy falevéltől? rezgés érzékelő létezik? egy PIR nem lát át az ablakon? mozgás érzékelő van egy pótkocsival

(mielőtt jönne valaki a hatalmas 5lettel nem fogok garázst bérelni ) mindenképpen valami elektromos dolog érdekelne.

A PIR oké lenne, de hova lenne felszerelve, mert ha mondjuk a kocsi belterébő nézne kifele (nyilván!) akkor annak van egy megadott távolsága ami típustól függ, de kb olyan 10-20m, szerintem azt te sem szeretnéd hogy 20m-re mozog valaki akkor riasszon.

Én egy frekvencia típusúra gondolok amit be lehet állítani. A távolságot, a mozgás típusát...... stb stb
Igaz hogy olyan 20- felett van az ára azt hiszem, de a kocsid szerintem megér annyit, vagy fizeted a fényezőt a karcolásokért... már sajnos nem tudok linket adni, de keress rá gugliba a magasfrekvenciás mozgásérzékelőkre.

Üdv.
(#) kunbela1 hozzászólása Jan 12, 2010 /

Valaki küldjön már PIR, Ultrahangos, Mikrohullámú mozgásérzékelőről részletes ismertetőt,anyagot. írnom kell róluk.
(#) soldy hozzászólása Jan 12, 2010 /

Üdv,
Tudna-e valaki segíteni, ha egy mozgásérzékelős kültéri lámpát alkalmanként tartósan szeretném felkapcsolni, akkor hová köthetem be a kapcsolót?
Köszönettel:
soldy
(#) proba válasza soldy hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

A mozgásérzékelők egy része tudja :ha egy csengő gombbal egy kis időre megszakítod a tápját akkor bekapcsolva marad ,kikapcsolni hosszabb gombnyomással lehet.
Ha ez nem tetszik (nekem sem) akkor az érzékelőben a fázis meg a lámpa kimenet összezárásával tudod felkapcsolni az érzékelőtől függetlenül.
(#) niedziela válasza soldy hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Egy relé kapcsolja a lámpát, a relé érintkezőjével tegyél párhuzamosan kapcsolót.
(#) white_ful válasza Edem hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

És mi probléma a FET-es elgondolásommal ? Az akkor kapcsolna ha az egyik lába a földhöz közelít nem ? Vagyis ha pl: megfogom. A kocsin lévő festék se éppen jó szigetelő (szerintem).
(#) proba válasza white_ful hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

A fetttel nincs más baj csak a kaszni egy nagy nagy antennaként viselkedik amiben csak az nem indukál feszültséget ami nem akar .Az eső hó köd sem egyszerűsíti a feladatot. Ha a kaszni földhöz való átvezetését akarod detektálni akkor az autót minden alkalommal le kellene földelni ami ugyebár nem egy egyszerű feladat.
(#) white_ful hozzászólása Jan 13, 2010 /

A PIR szenzor átlát a szélvédőn? Mert kirakatban is ott figyel a mozgás érzékelő de nem érzékel az üvegen kívül, vagy az másmilyen ?
(#) proba válasza white_ful hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Az üveg elég jó hőszigetelő ezért a PIR valószínű nem lát át rajta.
(#) net105 hozzászólása Márc 8, 2010 / 1

Tudom hogy már van mozgásérzékelővel kapcsolatos fórum, de ilyet még nem találtam.Azt szeretném megoldani hogy ha a szobámban kinyílik az ajtó akkor megszólaljon valami kis riasztó.Most még semmilyen alkatrészem sincs.A riasztót egy kis elektromos csengővel szeretném helyettesíteni.Csak valami érzékelő kéne építeni ami beindítja.
Mit csináljak, építsek?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) gydanee válasza net105 hozzászólására (») Márc 8, 2010 / 4

Szia!
Szerintem a legegyszerűbb, ha az ajtódra felerősítesz egy mágnest, és az ajtó tokjához pedig egy reed relét.
Ha közel van a mágnes a reléhez (azaz csukva van az ajtó) akkor behúz a relé. Ha távol van, akkor "elengedi" a relében lévő fém szálat
(#) gulyi88 válasza net105 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

reed relé+mágnes.
Bővebben: Link

Annyit tud, hogy ha mágneses térbe kerül, akkor összezár, ha megszűnik a tér, akkor szétkapcsol.
Ennél egyszerűbbet nemigen lehet csinálni (nincs mechanika nem kopik)
(#) AoC válasza net105 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Vannak gyári ajtó- vagy ablaknyitás-érzékelők. Ezek reed relével és egy állandómágnessel működnek. Ha az drága akkor magad is csinálhatsz ilyet, úgy olcsóbb de nem lesz műanyag háza.
(#) net105 válasza gulyi88 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

ha ezt a relét bekötöm kapcsolóhoz a csengőhöz akkor ha kinyílik az ajtó akkor megszólal a csengő?
bocs csak én még nagyon kezdő vagyok
Következő: »»   3 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem