Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektronikai rajzjelek
Már ne is haragudj, de ez a topic arról szól! Csak az első oldalra kellet volna visszalapoznod (igaz, hogy csak 2 oldalból ál az egész de mind1
![]() ![]() mod: ja bocs, mostmár 3.
Rosszul tettem fel a kérdést.
![]() Magyar lírást kersek van? ![]() Tompó
Mi lenne, ha körbenéznél a Cikkek között elsőként?
![]()
LINK
Itt a Keresés a cikkek között című sor utáni keresőbe írd be, hogy: alapismeretek A kereső kiadja az eredményeket, lehet olvasgatni bátran!
Hello szeretnék segitséget kérni egy kapcsolási rajzjelel kapcsolatosan. A képen láthato jelölés minek a jelölése? ( válaszokat kösszönöm
![]()
Elenállás, a teljesítményének jelölésével.
A képen láthato jelőlés mit jelent minek-a jelőlése?
Elenállás csak másab-e mint a normár ellenállás?
Sima precíziós ellenállás (1% a tűrése).
Sima fém, vagy szénréteg ellenállás. 1/10-ed wattos.
6.a ábra, "a" rajz.
Ezen a rajzon kicsit jobban látszanak a jelölések.
Lyukas ellenállás, hogy könnyebben felfűzhető legyen nyakláncnak!
![]()
Az 1/10-ed wattos ellenállást már illik foglalatos medálba vagy gyűrűbe tenni!
![]() ON
Én karkötőt készítenék belőle.
![]() ![]()
Az 1. ábra
d-g e-h f-i Ábrák közt mi a különbség?
Látszólag hibásnak tűnik a jelmagyarázat, de valójában semmi baj vele. Ugyanis azt tudjuk, hogy tévékészülékekben (h,i) nincs rádióba való tekercs (e,f). Tehát ha egy tv-készülék rajzát nézzük, akkor ha "h" vagy "i" tekercset látunk, akkor rögtön tudni fogjuk, hogy hang (h) vagy kép (i) KF tekercsről van szó. Fel sem merül bennünk az, hogy középhullámú vagy hosszúhullámú tekercset keressünk egy tévében. Hasonló a helyzet a d-g tekercsek esetében is.
Ez a frekvenciaváltó jelölése lenne? Tud valaki olyan oldalt, hogy ilyen szabvány jelölések megtalálhatóak?
Előre is köszönöm.
Kezdőknek szeretném nyitni ezt a témát aki nem tud semmit sem az elektromos áramkör és az alkatrészek jeleiről.Segítséget szeretnék hogy hogyan tudhatnám meg ezeket a jeleket és hogy más is legalább megtudja.Nagyon érdekel az elektronika de sajnos nem tudom hogy mi mit jelent.pl.1200ohm-os ellenállást kerestem de nem találtam van 1.2k de nem tudom hogy az e.Köszönöm mindenkinek aki segít nekem és másoknak is hogy tapasztaltabb legyen!
Van már kezdő kérdések témánk, ezeket ott lehet megvitatni. Szerintem lehet áthelyezni a kezdő hsz-t.
![]()
Szia!
Ez elektronikus alkatrészek megjelölésénél az SI mértékegység rendszer prefixeit használják (azért van néhány kivétel: pl. 1000uF). G - 10^9, M - 10^6, k - 10^3, m - 10^-3, u - 10^-6, n - 10^-9, p - 10^-12 Tehát az 1200 ohm = 1.2kohm...
A jelek-et egy l-el kellene írni. Ha már életben marad ez a topik érdemes lenne kijavítani.
Iegn tudom hogy hány L de már sajnos nem tudom javitani!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |