Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
A kívánt paraméterekhez, a következőknek kellene lenni az ellenállásoknak. R1=91ohm R2=200ohm R3=0,33ohm/33W R4=3,3kohm R5=1,5kohm R6=12kohm (régi érték) R6||R8||P2=1,5kohm (már cserélt) Így kb. 6..20V-ig lehet állítani, és 20V mellett kb. 10A a korlát. üdv! proli007
Köszi és már megyek is ellenállókat válogatni a vegyes hulladékból.
Jó éjszakát: erősáramú
Szia PROLI007!
Még egyszer szeretném megköszönni a segítségedet! A javasolt változtatásokat megcsináltam, most 5-20 V-ig szabályozható a feszültség és a 10 A is megvan, mást már kívánni sem tudnék. További jó munkát kívánok: erősáramú
Hello!
Örülök, hogy sikerült egy kis örömet szerezni.. üdv! proli007
Sziasztok,
egy ismerősömtől kaptam tegnap egy S402 típusjelzésű "tápegységet", mivel neki nem kell. A probléma csak az, hogy én sem tudom, hogy nekem kell-e egyáltalán, mivel lövésem sincs még, hogy mire lehetne használni... Elvileg AC 230V-ból csinál DC 5V/80A-t. Találtam hozzá egy adatlapot is (lsd. melléklet), de sajnos ez sem segített. Valakinek lenne esetleg valami ötlete, hogy mire használható? Előre is köszi a válaszokat!
Építs rengeteg TTL áramkört egybe és azok meghajtásához jó lesz. (Egy számítógép TTL-ekből összerakva ).
Sziasztok! Én a Conrad-ban vettem kb. egy éve egyszerűbb tápot (2..15V, 1.5A). A típusa Voltcraft 2256 PSU.
Ha valakit érdekel a rajza, mellékeltem hátha más is bevásárolt belőle. Én anno kerestem (mert tönkretettem egy tesztnél), de sehol nem találtam a rajzát, így kénytelen voltam kirajzolni... A rajz Microsim-ben készült, ami a jelöléseken is látszik (bocs).
Az lenne a kérdésem h ebben a tápban melyik poti mit csinál?
Köszi! Ha esetleg még el tudnátok mondani egy -két dolgot hogy hogyan működik ez a kapcsolás annak nagyon örülnék! Még kezdő vagyok..
Ez az IC kifejezetten tápegységépítésre lett fejlesztve. Keress hozzá magyar nyelvű adatlapot (a MEV is gyártotta), ott szerepelhet a működési leírás is. Egyébként a "klasszikus" stabilizált tápegység minden eleme bele lett integrálva, a nagy áramú részt kell a beállítóelemekkel rajta kívül elhelyezni.
Szerk: P1 áramkorlát P2 feszültség.
Szia!
Hol érzékeli az áramot az IC ebben a beállításban. Én nem jövök rá.
Köszönöm a felvilágosítást! Ilyen verziót még nem láttam.
helló
Ha a 2n3055-ös tranzisztorból ketőt kötök párhuzamosan, akor növekszik az áramerősség? itt a rajz
Szia! Az áramerősség nem növekszik, csak a tranzisztoros áteresztő-fokozat áramterhelhetősége duplázódik meg.
Mást nem kell bekötni vagy megváltoztatni, hogy a tranzisztoros áteresztő-fokozat áramterhelhetősége növekedjen ?
A transzformátornak és a diódáknak is bírniuk kell a többlet áramot. A pufferkondit is növelni kell. A T1-re szerelj bordát.
Hali!
Én egy akkus tápegységröl szeretnék használni USB-s cuccokat. Kiránduláskor jól jönne. Olyan kapcsolás érdekelne, ami nem szívná le az akksit, ha nincs rajta terhelés, de ha rádugnák valamilyen fogyasztót, automatikusan táplálná. Nem kapcsolóval szeretném megoldani, és PIC-el sem. Köszi.
Szia!
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem ha LM317-el csinálsz fesz. szabályozót, terhelés nélkül, üresben nem fogja leszivni az akksit.
Szia!
Összedobtam egyet lm317-el, de simán eszi az akksit üresben is. Kábé fél napon belül lement a feszkó 2.6V-ra. 5darab 2500mAh ceruzaksival próbáltam.
Szia!
És ebben tudnál segíteni? Tegyek az akksik és a fesz. szabályzó közé tranzisztort?
Pont ezt akarnám kihagyni.
azt szeretném, ha rádugok valami fogyasztót, táplálja, egyébként pedig el lenne dugva a hátizsákomban, és ha kap napfényt, töltödhetne.
Hali!
Tegnap este ez az ötlet pattant ki, szerintetek müködőképes? Vagy mi lenne ha az első tranyó bázisát, a második emitterével kötném össze. Azt nem mértem még ki, hogy ha rádugok valami usb-s fogyasztót, akkor ott automatikusan megjelenik-e 5V. Hétvégén remélhetőleg lesz rá időm összedobni.
Jajj.
A II. tranyó kollektora is a pluszra megy természetesen, javítom a rajzon.
Kicsit még (szerintem ) csiszolni kellene az áteresztő tranzisztoros feszültség szabályzón!
De az alap ötlet működőképes. ( Csak folyamatosan terhelni fogja az akkumulátort... ) Azt kell megoldanod hogy a fesz.szabályzó csak akkor kapcsolódjon az akkumulátorra amikor szükség van az 5V-ra. PL: Kapcsoló az USB csatlakozó mellé. Esetleg egy _mikrokapcsoló_ az USB porthoz, hogy amikor a portot csatlakoztatod, csak akkor kapcsolódjon a feszültség szabályzó az aksira. ( Kapcsolós és _mikrokapcsoló_ megoldásnál, tuti nem lesz áramfogyasztás kikapcsolt állásban. )
Hát igen.
Délután összedobtam a levegőben, az első tranzisztor bázisellenállását az akksi pluszra voltam kénytelen rakni. Az USB portra hiába dugtam fel gps-t, és mp3 lejátszót, visszafelé nem jött ki belölük semmilyen feszültség, ezért a kimenő kollektoros bázisellenállásos nem csinált semmit. Viszont így meg tényleg folyamatosan fogyasztja az akksit, úgyhogy még ötletelni kell. Üdv.
hello! Tudna valaki egy 12V, 2.5A-es táp, kapcs rajzot linkelni
Előre is kösz
Szia!
Tessék:Bővebben: Link Stabilizátor IC-nek használj LM78T12-t, ez 3A-es. Pufferkondinak (egyenirányító után) pedig legalább 2200 µF-os típust |
Bejelentkezés
Hirdetés |