Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Meteorológiai műholdvevő (137Mhz)

Témaindító: banday, idő: Nov 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 97
(#) szendi001 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Sziasztok!

Koszi mindekinek a valaszokat! Az 1.1 dB tenyleg jo szam, de valoban BF981- hez hasonlo eszkozzel kiserletezek. Problemam az is volt, hogy kozvetlenul nem all rendelkezesemre ferrit gyongy, szoval a mini koszorummel kell felszeletelnem egy hangolo magot.
Roviden soha nem hasznaltam, mostantol fogom a magasabb frekiken, mivel a szerepe tisztazodott.

Azon gondolkodtam azert hogy hogyan mukodik.
A pici gyongyben a nagyobb freki orvenyt kelt, ezert megjelenik a pici lab darabban egy nagyobb impedancia magasabb frekin amiert nem tud gerjedni? A gyongy anyaga is szamit nyilvan, sarga vagy/es N10 koruli anyagra tippelek, amilyenbol pl. a balun magok voltak a regi tv-k ben.

Udv: Joe
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!
Nagyfrekvencián megnöveli az eszköz impedanciáját a gyöngy. Gerjedésgátlás, zavarcsökkentés, oszcillátoroknál zavarsugárzás csökkentése miatt használják.
(#) weend válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!
Szerintem a működése hasonló lehet, mint a fojtó tekercsé. Hisz ez lényegében egy toroid tekercs egyetlen menettel. Léteznek ilyen átvezető huzalok, ezeken a kb. 3 cm-es huzalon, van egy 10 mm-es ferrit rúd. Ami nekem van, azokon kék színjelzésű mag van.
(#) kadarist válasza weend hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szia!
Nálad a pont!
(#) szendi001 válasza weend hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Nem tul hosszu a 30 mm vezetek 10 mm ferrittel? Ehhez hasonlom van vagy 100 darab, de a gyongot en 3*2 mm ben kepzeltem el kozvetlenul a rovid labon.

Szereztem vegul egy TDA7010 es kit et, mivel megparaztattam magam a melo helyen es lehet hogy nem marad idom megnezni a muholdakat a szigeten ... a masik ok hogy 3 het mulva megyek kb 1000 km ert delre a hegyekbe, szoval ha hirtelen lenne egy vevom 2 tavoli helyrol kuldhetnek riportot. Es azokat az otthoni kesobbi kepeimmel is ossze lehet hasonlitani.
Holnap megkapja a fetes eloerositot, aztan meglatjuk a tobbit. Antenna kereszt dipol muanyag keretre feszitett drotbol. Az egyetlen tekercs nyakos spiral, de egyetlen furattal es egy karcolassall ki tudom valtani egy rendes ezustozott tekercsre. Az ic bemeneten rezgokor nincs, de elvileg az eloerosito kimenete pont savra van hangolva szoval elmeletileg csak ossze kell kotni.

(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Szép estét Józsi!

Kezd izgalmassá válni a történet! Várom a fejleményeket!
(#) szendi001 hozzászólása Jan 17, 2010 /

Nos fejlemeny az van.

Osszeraktam a kitet, ami olyan egyszeru, hogy kapcsolasi rajz sincs hozza, es minden alkatresz meg van jelolve, ugy hogy piros piros fekete, es nem hiszitek el
nem mukodik...
Orakat nezegettem, szoval most mar szet van telejsen barmolva a nyak , holnap megyek a masodik kit ert, hatha csak az smd ic-t nyirtak ki kinaban mivel az a panelra volt mar forrasztva.

Az asszony nem sajnalt ez ugyben tulsagosan, megigerte a kovetkezot o rakja ossze, addig csinaljam az eloerositot kellett nekem mernok...egesz este ezzel cinkelt
(#) pucuka válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Még jó hogy nem azt mondta, hogy amíg Te elmosogatsz, addíg Ő majd összerakja
(#) pivi1 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Üdvözlet!
Ne add fel.
Ha még a második kit sem működne akkor vedd meg ezt:Bővebben: Link

Vagy vegyél egy harmadik kitet.
(#) szendi001 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Volt errol is szo...

Vettem egy masodik kit-et, szerintem az megszolal, de lehet h. csak holnap allok neki. Az eloerositovel remelem nem lesz gond. A GDO jele leszakad neha a sav tetejen valoszinu kell egy uj tekercs is.

(#) szendi001 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

nem veszek harmadikat kialvas elott

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy hogy lehel lelket bele egy mondjuk 10 éves gyerek.
(#) weend válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia!
Az általam említett átvezetőket, nem abban a szerepkörben gondoltam alkalmazni, amire te gondoltál. Arra van, méretre gyártott darab (amit te is említettél). Látom, sokat küzdesz a vevőkkel, arra még nem gondoltál, hogy építesz egyet MC3362P-vel? Azt hiszem, te is ismered F6BQU-honlapját, na ott van egy egyszerű kapcsolás ezzel az IC-vel. Szerintem időt és pénzt is megtakaríthatnál. Pláne, hogy nálatok van dögivel ilyen IC :kalap: De hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem, és nem okoskodás! Ha nem lennék benne egy transceivers projektben, lenne kedvem megépíteni egy ilyet. Bővebben: Link
Üdv
(#) szendi001 válasza weend hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia!
Koszi tippet, folyamatban.
Valaki a forum elejen leszogezte, hogy a TDA7000 alkalmatlan erre a feladatra, de kesobb talaltunk egy spanyol leirast egy bemeneti erositovel, azert csinalom ezt a kitet, hogy valami megszolaljon relative gyorsan, aztan kesobb bekessegben epithessek egy ketszeres keveresu vevot pll-el.

Vagy tizenot oldallal ezelott elkezdtem az F6BQU fele vevot, majdnem kesz, de a keramia kf szurok akkor meg nem voltak jelen, illetve a bemeneti savszuro darabjait nem tudtam hangolni.
Kozben ez miatt epult egy GDO, egy frekimero oszto, es bedobozoltam a DDS vefot a sokszorozo meghajtasara. Azert lett tobb konstrukcio, mert nagyon erdekelt altalaban az FM vetel es igy nehany TBA120 itt BA ic ve is csinaltam par kiserletet, ami elegg megvezett.

Az asszony most forrasztja a masodik kitet, ahogy nezem egyutt megyunk az elso veteli kiserletekre. Mugy a tracker program felcsigazta egyik este nezegettunk par muholdat.

Udv Joe

Ha a forumon vissza nezel, megtalalod a Sprintbe berajzolt nyakot is a francia radiohoz a file-jaim kozott.

tizeves gyerek nos szerintem az egyik 10 eves okoskodo felem a masik 10 eves feljesztovel zavarja a harmadikat aki ossze tudna rakni, na mindegy meglatjuk mit hoz ki belole az asszony. :yes:
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Hol lehet ilyen asszonyt szerezni?
(#) SALáta válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Nekem azt mondta az asszony addig nem forraszt még nincs normális forrasztóm, neki az ersa se felel meg...
(#) szendi001 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

muegyetemen a gepeszkaron orarol logva a dohanyzoban. Hala az egnek evekkel ezelott leszoktunk.

Egyebkent a tegnapi tortenetet a lanyom befolyasolta negativan, ket evesen allandoan forrasztani akar az olemben, es ahogy dugdossuk egyutt az alkatreszeket, a forgo kondi lehet h fejteton ment bele. Forditottam oda vissza de nem indult el. Amugy par alkatresz hianyzott a kitbol, azokat sajattal potoltam, olyan mintha mar ki lett volna nyitva egyszer.
Nem akarom jobban szet offolni a temat, de amugy az smd alkatreszkeet egy eves kora ota siman feladja az asztal alol, az elejen paraztunk, hogy valamit lenyel, de nem hulye 3. szava volt az oszcilloszkop. :yes:

A kit epitese folyamatban, abban allapodtunk meg hogy nem szolok bele, most ketten kuzdenek vele, en meg elmelkedem.

Udv Joe
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Boldog ember vagy.

Minden alkatresz benne vana panelban kiveve a forgo kondit, o is megkerdezte hogy szimmetrikus e...egyik iranyba vegul bekerult tippre. Ebbol csak egy 47 nano hianyzott. 10 perc mulva inditas

szol a tda7010 , cinkel is az asszony

ha van turelme behangolni az embernek turhetoen szol, de latszik hogy tul hosszu a sav, es a nyakos tekercs sem elony.

tervezett modositasok:
-Fet Eloerosito hangolt koros IC bemenettel
-Szakaszos arnyekolas
-Lokal oszi alkatreszeinek valtoztatasa, 2 mega atfogassal 137 re, gyakorlatilag a nyakos tekercs kinyirasat jelenti. Csatolok kepet.
-Gyors antenna epites jon ez utan.

Na a fonok most mondta h. nem barmolhatom szet a kitjet, az mostantol a konyha tartozeka, megnezi mi a baja a masiknak...

Apám! Ez nem semmi! (főnők)

Udv Mindenkinek!

Nezegettem a TDA7010 adatlapjat, de sehol nem volt otlet arra hogy a lokal oszci helyett lehet-e hasznalni kulso oszcit. Holnap megprobalok GDO bol vinni az oldalaba jelet, az gyakorlatilag azt jelentene barmilyen szintezerrel kozvetlenul meg lehetne hajtani, mert a kf freki csak 70 khz korul van.
Persze az cucc nem nagy durranas, par ado jott vele tisztan de nem lehet osszehasonlitani egy rendes keveros vevovel. Meglatom mit kezd az eloerositovel holnap.
Van benne mute, ha nincs ado nem nagyon zorog. 4.5 voltrol az LM386-al eleg halk, nagy hangeron neha gerjed ha elveszti az allomast.

(#) atesz34 hozzászólása Jan 17, 2010 /

Sziasztok!

Hétvégén próbáltam elcsípni egy pár képet hát nem vagyok elájulva a képektől.
Azt hittem jobban látszik Mo. de egy nagy köd az egész.
Utána összehasonlítottam egy mai felvétellel internetes azon se látszik sok minden a felhők miatt.
Na mindegy teszek fel egy nyers képet.

1.jpg

1.jpg

(#) kadarist válasza atesz34 hozzászólására (») Jan 17, 2010 /

Szia!
Zajzárral ment a vétel? A sok fekete csíkból úgy látszik.
Valami nem stimmel a vevőd körül. Kereszttdipólt használsz?

zajzár ki volt kapcsolva.
keresztdipól antenna.
Microfon bemenetes felvétel a rádióból.
ennyi.

Azzal a Conrados rádióval vetted a műholdat? Mi is a típusa?

aircontroll m8 albercht-China
kb 6e huf ba került valamikor 118-172 megás.

De valaki mutasson már egy nyers képet kiváncsi lennék.

A topic elején tettem fel képeket a saját termésből.

Egy kép, magyarázattal:Bővebben: Link
Következő: »»   15 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem