Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Tegnap kaptam egy Videoton TS4351 típusú tv-t. A régi tulaj mondta, hogy működik még, csak ha nem jók a színek, akkor a képcső nyakán lévő panelt mozgassam meg. Ma szétszedtem, a foglalat szanaszét volt töredezve és odavolt szigszalagozva a képcső végéhez az egész panel Szerencse, hogy ebből nem történt baleset. Kicseréltem a képcső nyakán lévő foglalatot, meg visszavettem a G2 feszből, mert látszódtak a visszafutási csíkok. Kipróbáltam dvd lejátszóval scart-on keresztül, és olyan képet produkál, amit csatoltam. A forrással nincs gond. Antenna bemenetről működik rendesen. Kikapcsol 5 perc múlva automatikusan, ha nincs rá kötve valami. Antenna bemenettel használni ok, de scart-ot használva ugyan úgy kikapcsol. Mi lehet a hiba szerintetek, mit nézzek meg és hol? Kikapcsol 5 perc múlva automatikusan, ha nincs rá kötve valami. Antenna bemenettel használni ok, de scart-ot használva ugyan úgy kikapcsol.
Szia!
Véletlenül nem NTSC-re van állítva a DVD? Ha RGB-re van állítva a DVD videokimenete, akkor állítsd be kompozitra. Fordítsd meg a SCART-csatlakozó bekötését. Ilyen szokott lenni a kép akkor is, ha kontakthibás a scart-csati, vagy ha a forrasztásai kilazultak.
Sziasztok! Újra a kérdés egy Bondstec BC 200 BRC typ készülékkel kapcsolatban.Az a gond hogy a TV kontraszt szabályzó max állásál sem lesz éles kép.A szabályozás egyébként működik,mert le lelehet venni,de mint említettem a max nál is homályos marad a kép.A kondikat feszkókat átnéztem.egyedül a fűtés korlátozó ellenállás van megnyúlva 2 ohm-ra(1,2-ről).SM ITT minden tanácsot szivesen fogadok.
Sziasztok!
Van egy samsung ck 5012z tv-m. Az elmúlt időszakban két bosszantó hiba jött elő rajta: a tv teljesen kikapcsolt állapotban van. Bekapcsolom a főkapcsolóját, és ha várok, akkor egy halk ciripelő hangot és morgást ad ki (bocsi, ha nem túl szakmai a leírás), és elalszik a ledje. Ezt úgy sikerült kivédenem, hogy rögtön, a távirányítóval benyomok egy csatornát, és akkor bekapcsol. A másik egy régebbi hiba: a behangolt csatornák egy idő után (általában 2 hét, egy hónap) elhangolódnak, és minden esetben lefelé, olyan mértékben, hogy az auto hangolás nem hangolja magát vissza a csatornára. Ha valaki tudja a hibák pontos okát, illetve a lehetséges megoldást, kérem szóljon.
Működik, átforrasztottam a scart aljzat lábait az alaplapon. Pedig ránézésre nem tűnt rossznak, alattomos egy hiba.
Belfike, próbáltál a fókusz potin állítani?
Szia!
Kösd le a TDA3560 7-es lábáról a diódát (D501), ami a sugáráramkorlátozás feszültségét adja be, és ellenőrizd az erre a lábra (7)jutó kontraszt-szabályozófeszültséget. A 2 ohm-os ellenállás jó, azon nem kellene változtatni, a rajzon is szerepel.
Szia! Megtaláltam a hibát ,a főkapcsoló segédérintkezője átvezet !Köszönöm a segitséged ! Kérdésem lenne.:A segédérintkezőnek mi a szerepe? Beinditja a tápegységet,esetleg a demagnetizálót?Most lehúzott segédérintkezővel üzemel a gép,távirányitóval lehet bekapcsolni,maradhat igy ,vagy próbáljak szerezni egy másik főkapcsolót?
A segédérintkező zárásából "tudja" a vezérlő, hogy bekapcsolás történt, és nem csak visszajött az áram egy esetleges áramszünet után. Ha nem gond a távirányítós bekapcsolás, akkor maradhat bekötetlenül az érintkező.
Örülök a sikernek!
Szia Kadarist!
Köszönöm a segítségedet. Kicsit megkésve, de sikerült a tv-t (DAEWOO DTF-2950K 100D) megjavítanom, a TDA8358J IC és még néhány kondenzátor cseréjével. Üdv.: Zoli
sziasztok nem indul tv st by -bol , tensai tct 362bk a sassi go1 -a891a , at kondiztam de semmi rajz nincs kerestem de nem talaltam tudtok valami otletet? .
Szia!
Rajz:Bővebben: Link Vigyázz, mert a sasszi nincs leválasztva a hálózatról! Nézd meg a sorvezérlést. A sortranzisztor csatolótrafóját, és persze a tápfeszültségek meglétét.
Hello!
Kéne egy kis segitség! Tegnap meghalt a tv-nk Daewoo LDP37C3 . Aztán nyomogattuk a távirányitót és egyszer csak bekapcsolt elötte meg állandóan ki kapcsolt magától még mielött bármit is tudtunk volna csinálni! Se kép se hang. Lehetséges hogy véletlenül a gyerekzárat feloldottuk ahogy nyomogattuk? Mert azóta megint nem sikerült bekapcsolni.
Szia!
A forrasztásokat nézd át az alaplapon. Lehet, hogy csak egy kilazult forrasztás okozza a hibát. A tápegység és a sorvégfok körül nézz szét.
koszi , es vigyazok most nem fogok neki mert eleg faradt vagyok ,holnap szi.
Tisztelt kadarist!
Még az óévben kértem segítséget Tőled egy Panasonic TX-25MK1P típusú tv-hez. Akkor kértél egy képet róla, de nem tudtam küldeni. Ezúton most küldeném a képet, ami most így néz ki. http://kepfeltoltes.hu/view/100118/P180110_19.00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Kérlek segíts! Üdv Soldier
Szia!
Nézd meg az LA7845 tápfeszültségeit (függőleges végfok, 1,6-os láb), valamint próbából cseréld ki a C456-ot. Rajz:Bővebben: Link
Szia! Bocsi a kimaradásért,nos megmértem a feszkót ami 1,8-3,5 volt között szabályozható. A kép egyébkén kifókuszált határozott kontúrú de az egész ernyő kékes tónusú.Ha a szineket max-ra csavarom erős telítettség már-már torzítás lép fel, a szinek "kilépnek" a kirajzolt képből.
Tekerd feljebb a G2-t (screen). Arra mit lép? A diódát kikötötted?
Amúgy nagyon képcsőgyengének látszik a dolog. Zárd rövidre a fűtés áramkorlátozó ellenállását. Attól jobbnak kellene lennie.
sziasztok van egy orion tévém kiment a sorvékfok tranzisztor és ki cseréltem kb 2percig mükődőt és ki ment milehet a baj
Tisztelt kadarist!
Az 1-6-os pontokon -14 ill. 14V van. Az ic új a kondenzátor új és még valami, nem tudok csatornát váltani se távirányítóval, se gombbal, a hangerő az jó. Soldier
Hát az gáz. Lehet, hogy EEPROM-gond van a Te esetedben is. Szerencsére ennek a típusnak van önellenőrzés funkciója. A szervízmanuál 5-ik oldalán van leírás a "self check"-hez.
Szia Kadarist! Találtam egy Mátra hangpenelt és szeretném beleszerkezteni egy csöves vidibe,hogy hangja is legyen már a (szép,éles,erőteljes) képhez,szerinted megoldható? Ui:A Mátráról jut eszembe,hogy a minap megkapta a külső tápot és szépen szól de semmi mást nem produkál nincs nagyfesz,(sorkit cseréltem) nem füt a cső... pedig egy rakás alkatrészt cseréltem és semmi... jó kis "rádió"...
Szia!
A hangpanelhez külön trafós tápot használj. Annak idején én egy Tisza komplett kép-KF-demodulátorát váltottam ki egy vidi KF-modullal, külön tápegység használatával. Hogy-hogy nincs kép a Mátránál? A pump-fokozat nélkül is be kell indulnia a soreltérítésnek és a nagyfeszültségnek is meg kell jelennie, ha külső tápegységet használsz.
Teljesen lehalkitva enyhe cicergés hallatszik a képcsőpanelról,de semmi mást nem produkál,igaz ugyan hogy a táp terheletlenül 24V de a Tv-re akasztva 18,7V-ot mértem,azt mondták ha sántán is de mennie kéne,valamit produkálnia kéne,és a csőnek fütenie kéne...
26V-ot kell, hogy kapjon. De legalább 25V-kell az Orionoknak.
Gondolod azért hallgat mert annyira kevés.. akkor megpróbálom megemelni a tápot ..
Próbáld meg. Meglátjuk.
Köszi Kadarist. A csatornaváltás már jó, a kép nem változott.
Próbálj a szervízmenüben állítani a képgeometrián. A belépés: állítsd a basszust maximumra, a magasat (treble) minimumra a hangmenüben, majd a készülék előlapján nyomd meg a hangerő, és a távirányítón az index gombot. A 7. oldalon van magyarázat a menüpontokhoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |