Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   53 / 138
(#) gysanyi hozzászólása Jan 4, 2010 /

köszönöm szépen, de már megcsinálttam én is , és tényleg működik.
(#) Georgee válasza Georgee hozzászólására (») Jan 4, 2010 /

Mondjuk az utolsó képen mintha filmszakadás lenne. Amugy amiket fényes nappal csináltam, azok jobban tetszenek. De legalább kedvet kaptam egy másik lézer építéséhez
(#) pepe33 hozzászólása Jan 9, 2010 /

Ez nem teljesen olyan lézershow amikoet mi épitünk.
Viszont fel lehet vele emleni dolgokat !

Bővebben: Link
(#) wir12 válasza pepe33 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Ez nagyon ottvan na már van cél hogy miért vegyek majd CO csövet
(#) alapp hozzászólása Jan 16, 2010 /

Hi!

Íme két újabb effekt-em!

(#) sardna00 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Szia. Azt szeretném kérdezni hogy: 7805-ös stab kocka után lehet-e 2 darab 1n4002-őt kötni sorba? azért lenne fontos mert nekem kb. 1.4v fesz. esésre volna szükségem. Csak nem merem sorba kötni a 2 szilícium siósát. Üdv.: András
(#) watt válasza sardna00 hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Lehet, de nem biztos, hogy pont 1,4V lesz az esés. Annyit kötsz sorba, amennyi kell hozzá.
(#) sardna00 válasza watt hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Oké. Köszönöm a segítséget. Üdv.: András
(#) djskud hozzászólása Jan 19, 2010 /

hello,hogyan lehet azt megoldani 1db 1mw-os piacos lézerrel h ennyire látszódjanak a lézernyalábok? http://www.youtube.com/watch?v=-G4_IHO4_Po ... mert ez "elvileg" abból van csinálva! de nagyon érdekel h mégis h sikerülhetett elérni a nyalábokat?
(#) Kovidivi válasza djskud hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Nem, ez nem 1mW-os piaci lézer.

akkor ezek szerint jól sejtettem! és piacos lézerrel meg se lehet oldani a nyalábot h látszódjon? mert én próbáltam fütbe és úgy látszik de füst nélkül nem erre nincs valami megoldás?
(#) Roy Jones válasza djskud hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Az általad ismertetett videó alapján az a piros lézer alap hangon 150-300mW körül,között lehet,bár a kamera fény érzékenységétől is függ ami alapján meg lehet becsülni..Azok a piaci piros lézerek gyakran el sem érik az 1mW-ot,nem beszélve arról hogy sok félre is van fókuszálva.

és akkor semmi megoldás ne lehet arra hogyan láthatnám ennek a lézernek a nyalábjait?
(#) Kovidivi válasza djskud hozzászólására (») Jan 19, 2010 /

Két témában is ezt a választ kaptad. Szerinted?
Nagybetűs mondatkezdés...
(#) Roy Jones válasza djskud hozzászólására (») Jan 20, 2010 /

Van egy flúgos elméletem ami megoldhatja a a problémád.DE nem biztos hogy helyesen írom le a dolgot.Nos ha éjjel látó készülékkel nézed sötétben lehet jobban látod.Mivel az éjjel látó készülék a részecskéken megtörő fényforrásokat érzékeli xy szoros felerősítésben az éjjeli fény is világosnak tűnik.Mivel a lézer nyaláb a levegő szennyezettségétől függően válik láthatóvá így elképzelhető a működése.Majd írd le tapasztalataid.
(#) alapp válasza djskud hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Feszíts ki fehér cérnát, és hosszában világítsd meg!
A viccet félretéve, az 1mw-os olyan gyenge hogy az csak vonalkód olvasóba vagy fénykapuba jó!
Effektekhez nulla!!!
(#) Roy Jones válasza alapp hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Azokhoz is minimum 5mw szokott lenni.De ezt csak a vonalkódolvasó fényerejéből gondolom.Volt alkalmam megvizsgálni ilyet pénztárban,szal szerintem erősebb mint 1mw.(soha nem dolgoztam pénztárosként)
(#) laza801 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Ki szeretnék íratni a falra egy feliratot piros lézerrel, akinek van ötlete bármilyen az ne kíméljen!
(#) Kovidivi válasza laza801 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Olvasgass bele ebbe a topicba, és neked is lesz egy pár ötleted! Ajánlom még a keresőben a GALVO szót beírva olvasgatni egy kicsit. Mert enélkül nem fogsz kiírni falra krikszkrakszoknál többet.
(#) lanti válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

És én azt hittem a galvo csak kriksz krakszokat ir ki ! De itt avr uC és mindenféle nyalánkságok vannak ej marad a régi jó ledes tábla ugylátom
(#) dB_Thunder válasza lanti hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Az bizonyos, hogy számítógép vagy mikrokontroller (pic, avr, stb) nélkül nem úszod meg!
(#) djskud hozzászólása Jan 22, 2010 /

Hello,vettem egy 50mW-os zöld lézer pointert 2db AAA elemmel működik nagyon jó fénye van és nagyon szépen látsziok a nyaláb is azt szeretném tudni hogy létezik-e olyan lencse ami ebből az 1db nyalábból csinál többet és ha létezik hol tudnék ilyet venni?
(#) sardna00 válasza djskud hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nem tudom lehet-e kapni olyan lencsét, de azt winyó fejjel tudod megoldani legkönyebben.
(#) guliver83 válasza djskud hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
Lehet venni olyan lézert amit van olyan fej.
(#) Roy Jones válasza sardna00 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Kifejthetnéd ,hogy gondoltad ezt a winyós megoldást.
(#) Hegyi_zs válasza djskud hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia! Szerintem kérd ki egy optikus-látszerész véleményét, hátha tudna segíteni vagy ad ötleteket hogy merre keresgélj.
(#) sardna00 válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Winyóra tesz egy tükröt és azt mozgatja egy elektronikával.
(#) Roy Jones válasza sardna00 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Van olyan topik
(#) sardna00 válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Tudom hogy van olyan topic. Én is építettem egy olyant. Nagyon jól működik.
(#) alapp hozzászólása Jan 23, 2010 /

Itt a vinyós effektem 50mW-os pointerrel, zenével vezérelve.
Ja és közben elfújtam egy gyertyát!Bővebben: Link
Következő: »»   53 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem