Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCD monitor vizszintes csíkozás
Sziasztok!
Van egy ACER AL1714 lcd monitorom, ami elkezdett viszintes csíkokat futtatni felülről lefelé. Mi lehet a baja szegénynek? Itt egy kis video a monitorról: Bővebben: link
Szia! Szerintem földhurok! Csak a gép és a monitor legyen bedugva húzz ki minden mást a gépből (nyomtató,kábeltévé,internet,stb) ha mrgszűnik akkor földhurok!Bővebben: Link
Kösz a tippet. Kipróbáltam és így is maradt a csíkozódás. Ha másik lcd monitort rakok a gépre, azzal nincs ilyen baj, csak ezzel.
Nyomtam a monitoron egy Resetet. Most nincs csíkozódás egészen addig, amíg a fényerőt lejjebb nem veszem. Ez segít valamit?
Menyi idős a monitor? Külső vagy belső tápos?
Meg kéne próbálni másik táppal vagy labortáppal is! Lehet,hogy a táp szűretlensége a baj! (kiszáradt elko) gondolom nem szétszedhető fajta Még az inverter is okozhat valami gerjedést bent esetleg.
Ugyanez a táp egy másik Acer monitorral tökéletesen megy. Az is 17-es.
Az még nem jelent semmit! Egy 100nF és 100µF 25V kondit egymással párhuzamosan összekötve rá kéne tenni ideiglenesen a tápra van e változás! Ha nincs a monitorban van a hiba!
Kipróbálom és majd írok. Addig is köszi!
Helló!
Lehet a neonok vibrálása is. Öregednek a neoncsövek benne.
Attol is lehet csíkos? A tápos dolgot kipróbáltam, nincs változás a kondik hatására.
Hát a videóból nem látszik semmi nekem. De ha a világítás vibrál akkor fénycső csere.
Kb. 4cm széles fehér csíkok futnak lentről felfelé, majd idővel megfordul az irány. A futás sebessége is rapszódikus. Ha a fényerőt feljebb állítom, a csíkok eltünnek, csak a kép nagyon világos így.
És ha csak 1x-üen árnyokolt monitor kábelt használsz?
Nekem hasonló van 1 Lg-nél. Bovli kábellal 1 kicsit "szellemképes" normálissal nem ... , hogy mik vannak....
A kábelemmel nincs baj. Árnyékolt mint állat. Sezellemkép nincs.
Szia elöször nézd át(cseréld) a fénycső inverterében a kondikat. Mint irtad 4 éves ez már elég lehet nekik... Ha ez nem segit a többit is.
Végső megoldás a fénycső ceréje.
Oké, kipróbálom és írok!
Na megvolt a nagy cserélés, de semmi változás. Kicseréltem a csöveket is. Szereztem egy törött kijelzőjű monitort, aminek még félig van képe. Ugyanez a típus, de úgy sem jó. Mindent átraktam abba a házba, de akkor sem ok.
Egy képet tudnál csinálni az lcd-röl menet közben? Sokat segitene...
Bocsi, de ritkán jutok ide. Az első megszólalásomban van egy kis video, amin nem látszik annyira a csíkozódás, de valamennyire azért igen. Sokkal intenzívebb mint a videon.
Sziasztok !
Van egy PHILIPS 190S LCD monitorom és közép tájon van két 1mm-es fekete csík, egyébként tökéletes. Bekapcsoláskor azonnal megjelenik. Mi lehet a hiba ?
Üdv!
Hát ez nagy valószínűleg a sormeghajtó elektronika hibája lesz. LCD panel irány a kuka... Vagy vissza garanciális cserére, ha még van rá lehetőség.
Kedves eSDi !
Köszönöm a segítségedet. Üdv !
Sziasztok kővetkező problémámvan egy Nec Multysinc1970NX lcd monitorral halvány csík van ahogy a képen is lácik de a hiba nem állando mikor frissen kapcsolom be kb 1-2 percig nincs halvány kék csík csak utánna szép egyenletesen megjelenik. válaszokat kérnék ha tudtok segiteni milehet a baja. kössz előre .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |