Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   878 / 2208
(#) llaci56 válasza kocos hozzászólására (») Jan 20, 2010
Nagy a csomagtartóm.
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 20, 2010
ja, akkor jó, én kibékávézem, úgyhogy még ne örülj, hogy lesz ép KS csöved Valami pokrócot azért hozzál, amibe becsavarod
Honann BKV -zol?
Miért kell becsavarni pokrócba? Még él?
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Jan 20, 2010
Én a trafósdiból lehet válogatnék,ha lehetőség van rá! :hide: Egyébként csak kérdem,honnan költözöl hova?
(#) rockersrac hozzászólása Jan 20, 2010
1900 oldal emberek! Termeltek rendesen! nemsokára meg lesz a 2000! ( Ha így halad a ,, csövezés " akkor szerintem max egy hónap és megvan a 2000. oldal!
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 20, 2010
még csak a honnant tudom mondani (Kertész utca)
ja meg akkor viszem Neked a magnovál foglalatokat is!
(#) kocos válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 20, 2010
Kertészutcáról megyek VI.kerületből. Nem tudom miért kell becsavarni ? üvegből van .. 6a centi hosszú .. ilyesmi
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Jan 20, 2010
És mi van ha aztmondom hogy ne cipeld a cuccot börzére,hanem majd utána elmegyek hozzád,aztán cipelem én a cuccost haza? :hide:
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 20, 2010
rajtam ne múljon !
(#) Syn7h37ic hozzászólása Jan 20, 2010
Megszólalt a Drótkupac!
És meglepően tisztán. van némi maci a háttérben, de ez majd a végleges formában lesz javítva. Még kipróbálok paralel két tetródát, de szobában a mostani 12W is pont elég.
A cucc ECC85-QQE03-12 páros A táptrafó valami régi orosz TV trafó, a "kimenő" szintén egyszerű táptrafó.

DSCN0190.JPG

(#) rockersrac válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 20, 2010
Ez SE, vagy PP kapcsolás? Ha SE, akkor érdekelne a kapcsolási rajza!
(#) Syn7h37ic hozzászólása Jan 20, 2010
Már csak ezek a csövek tesztje maradt hátra, de ez nem lesz egyszerű, a táptrafó mérete miatt...
Ez kicsit nagyobb. ((QQE06-40) GU29, 829 ))
(#) Syn7h37ic válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 20, 2010
PP. Egyszerűbb ezzel a csővel a PP, mivel adott a két tetróda egy csőben. Nem tudom, hogy SE építhető-e, mivel a G2 rács közös a két csőfélnél. Bár triódaként talán...

Lemaradt a nagyobb cső képe...

DSCN0192.JPG

(#) klemo86 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 20, 2010
A GU29 és a 829 ugyanaz gyakorlatilag.
(#) levy_k válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 21, 2010
Idézet:
„Megszólalt a Drótkupac!”
:hehe:
(#) rockersrac válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 21, 2010
Értem csak nekem egy ilyen csövem van úgy rémlik,és monoba meg nem szeretek dolgozni!
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Jan 21, 2010
Nem törünk gátat, nekem is készülget egy toroid kimenős PP-m, csak csendben, majd ha kész lesz, beszélek róla, meg kaptok képeket is.
(#) sturbi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 21, 2010
A közös segédrács miatt pont triódás kötésben nem csinálható egy csővel sztereó erősítő, de tetródában természetesen jó. :yes:
A GU 29 izmos cső, 2*15 W disszipációval szerintem tartósan "kínozható" gond nélkül (a két db. EL 84-et teljesítményben is és minőségben is veri), a GU 32 szebb hangú, de kicsi teljesítményű.
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Jan 21, 2010
Pusztán elméletben érdekel a véleményed, (a jövőre nézve, mert most éppen nem vagyok túl erős alkotói kedvemben, a 6C33C SE dobozolása is csak lassan halad, a "füles" erősítőbe meg még bele sem kezdtem, ill. a fejhallgató csatlakozóját már átkötöttem, megszüntetve a közös földpontot.) érdemes a végcsöveket (továbbra is SE-ben gondolkodva) párhuzamosan kapcsolni?
Ha jól emlékszem 6C4C nem szereti az "aktív elemek" párhuzamos kötését, és CHZ mester is lebeszélt egy EL84 Quad PSE-ről még a legelső EL84-es próbálkozásom után.
(#) DuMatyi válasza lpcollector hozzászólására (») Jan 21, 2010
Magyari Béla Rádióamatőrök zsebkönyvében van egy ellenütemű 20 wattos végerősítő kapcsolás, 4 db EL 84-gyel. A RT évkönyve 1969-es Rózsa cikkben, ahol nagyteljesítményű csöves végerősítőket ismertetnek, szintén esetenként sok-sok csövet párhuzamosítanak. Alkalomadtán tervezek készíteni egy elektroncsöves erősítők bibliográfiát. Ha valamikor kész lesz, felteszem!
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 21, 2010
Talán nyugdíjas éveidben rászánod magad, ha lesz időd és talán megépíted.
(#) lpcollector válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 21, 2010
Sok mindenre van példa, mégsem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni. Elsősorban a hangzásra gyakorolt hatása érdekelne. Ha találok egy "jóhangú csövet", PSE-ben is megőrzi-e ezt a hangot, vagy nagyobb teljesítményhez nagyobb cső dukál?
Az általad említett RT-s kapcsolást ismerem, de az PP, engem erről beszélt le CHZ mester.
(#) Rafael hozzászólása Jan 21, 2010
Sziasztok!
Előfok cső (csövek), fűtőfeszültségének beállításához LM317-est szeretnék használni. R2-őt 5K-s trimpottal szabályoznám, így eltérek jócskán az eredetiben megadott "standard" R1:240 ohm értéktől. 1K körül lesz, ez nem gond ugye? Van egy tápom ami 2200µF -ot tartalmaz. Ez nem fog bezavarni neki? A szükséges áram 300mA.
Túl sokféle rajzot találtam, szerintetek melyik LM317-es kapcsolás a jó erre a célra?
(#) Action2K válasza Rafael hozzászólására (») Jan 21, 2010
Nem a feszültséget, hanem az áramot kell stabilra állítani, azaz, 300mA-ra.
(#) Rafael válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2010
Ja, bocsi... persze az áramot... csak itt már másabb feszültség szabályozásos dolgokon is járt az eszem....
(#) kocos válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2010
Szerintem ECC 83-ról van szó, az meg párhuzamos fűtésű cső !
(#) kocos válasza Rafael hozzászólására (») Jan 21, 2010
egyébként én , ha lehet kihagynám azt a stabilizátort . Egyszerű soros RC taggal be lehet lőni a feszültséget !
(#) Action2K válasza Rafael hozzászólására (») Jan 21, 2010
De miért nem jó ehhez egy soros ellenállás Neked?
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Jan 21, 2010
Fűtéskésleltetéshez azért jól jöhet Valami hasonló módon...
Következő: »»   878 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem