Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
ja, akkor jó, én kibékávézem, úgyhogy még ne örülj, hogy lesz ép KS csöved Valami pokrócot azért hozzál, amibe becsavarod
Honann BKV -zol?
Miért kell becsavarni pokrócba? Még él?
Én a trafósdiból lehet válogatnék,ha lehetőség van rá! :hide: Egyébként csak kérdem,honnan költözöl hova?
1900 oldal emberek! Termeltek rendesen! nemsokára meg lesz a 2000! ( Ha így halad a ,, csövezés " akkor szerintem max egy hónap és megvan a 2000. oldal!
még csak a honnant tudom mondani (Kertész utca)
ja meg akkor viszem Neked a magnovál foglalatokat is!
Kertészutcáról megyek VI.kerületből. Nem tudom miért kell becsavarni ? üvegből van .. 6a centi hosszú .. ilyesmi
És mi van ha aztmondom hogy ne cipeld a cuccot börzére,hanem majd utána elmegyek hozzád,aztán cipelem én a cuccost haza? :hide:
rajtam ne múljon !
Megszólalt a Drótkupac!
És meglepően tisztán. van némi maci a háttérben, de ez majd a végleges formában lesz javítva. Még kipróbálok paralel két tetródát, de szobában a mostani 12W is pont elég. A cucc ECC85-QQE03-12 páros A táptrafó valami régi orosz TV trafó, a "kimenő" szintén egyszerű táptrafó.
Ez SE, vagy PP kapcsolás? Ha SE, akkor érdekelne a kapcsolási rajza!
Már csak ezek a csövek tesztje maradt hátra, de ez nem lesz egyszerű, a táptrafó mérete miatt...
Ez kicsit nagyobb. ((QQE06-40) GU29, 829 ))
PP. Egyszerűbb ezzel a csővel a PP, mivel adott a két tetróda egy csőben. Nem tudom, hogy SE építhető-e, mivel a G2 rács közös a két csőfélnél. Bár triódaként talán...
Lemaradt a nagyobb cső képe...
A GU29 és a 829 ugyanaz gyakorlatilag.
Idézet: :hehe: „Megszólalt a Drótkupac!”
Értem csak nekem egy ilyen csövem van úgy rémlik,és monoba meg nem szeretek dolgozni!
Nem törünk gátat, nekem is készülget egy toroid kimenős PP-m, csak csendben, majd ha kész lesz, beszélek róla, meg kaptok képeket is.
A közös segédrács miatt pont triódás kötésben nem csinálható egy csővel sztereó erősítő, de tetródában természetesen jó. :yes:
A GU 29 izmos cső, 2*15 W disszipációval szerintem tartósan "kínozható" gond nélkül (a két db. EL 84-et teljesítményben is és minőségben is veri), a GU 32 szebb hangú, de kicsi teljesítményű.
Pusztán elméletben érdekel a véleményed, (a jövőre nézve, mert most éppen nem vagyok túl erős alkotói kedvemben, a 6C33C SE dobozolása is csak lassan halad, a "füles" erősítőbe meg még bele sem kezdtem, ill. a fejhallgató csatlakozóját már átkötöttem, megszüntetve a közös földpontot.) érdemes a végcsöveket (továbbra is SE-ben gondolkodva) párhuzamosan kapcsolni?
Ha jól emlékszem 6C4C nem szereti az "aktív elemek" párhuzamos kötését, és CHZ mester is lebeszélt egy EL84 Quad PSE-ről még a legelső EL84-es próbálkozásom után.
Magyari Béla Rádióamatőrök zsebkönyvében van egy ellenütemű 20 wattos végerősítő kapcsolás, 4 db EL 84-gyel. A RT évkönyve 1969-es Rózsa cikkben, ahol nagyteljesítményű csöves végerősítőket ismertetnek, szintén esetenként sok-sok csövet párhuzamosítanak. Alkalomadtán tervezek készíteni egy elektroncsöves erősítők bibliográfiát. Ha valamikor kész lesz, felteszem!
Talán nyugdíjas éveidben rászánod magad, ha lesz időd és talán megépíted.
Sok mindenre van példa, mégsem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni. Elsősorban a hangzásra gyakorolt hatása érdekelne. Ha találok egy "jóhangú csövet", PSE-ben is megőrzi-e ezt a hangot, vagy nagyobb teljesítményhez nagyobb cső dukál?
Az általad említett RT-s kapcsolást ismerem, de az PP, engem erről beszélt le CHZ mester.
Sziasztok!
Előfok cső (csövek), fűtőfeszültségének beállításához LM317-est szeretnék használni. R2-őt 5K-s trimpottal szabályoznám, így eltérek jócskán az eredetiben megadott "standard" R1:240 ohm értéktől. 1K körül lesz, ez nem gond ugye? Van egy tápom ami 2200µF -ot tartalmaz. Ez nem fog bezavarni neki? A szükséges áram 300mA. Túl sokféle rajzot találtam, szerintetek melyik LM317-es kapcsolás a jó erre a célra?
Nem a feszültséget, hanem az áramot kell stabilra állítani, azaz, 300mA-ra.
Ja, bocsi... persze az áramot... csak itt már másabb feszültség szabályozásos dolgokon is járt az eszem....
Szerintem ECC 83-ról van szó, az meg párhuzamos fűtésű cső !
egyébként én , ha lehet kihagynám azt a stabilizátort . Egyszerű soros RC taggal be lehet lőni a feszültséget !
De miért nem jó ehhez egy soros ellenállás Neked?
Fűtéskésleltetéshez azért jól jöhet Valami hasonló módon...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |