Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   210 / 1273
(#) Toxic1 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok! Van 1 autórádióm, de nem akar megszólalni. Úgy kezdődött a baja, hogy ement róla a háttér világítás, mint amikor csak 1 pozitív szálat kötök rá. MNC Syntax Phase 2 a típusa. Szétszedtem azóta kapott egy új b1375-ös tanz-t, két elko-t, mert meg voltak púposodva, és az előlapban el volt égve egy szál a nyák lapon. Ezek megjavítása után most bekapcsoláskor 1-et villanik a kijelző kéken és utánna nincs világítás. A kijelzőn a kvrc müködik. Hangot adni nem tudok rá. minden funkció müködik rajt bass, feder, balance, de a hang nem megy feljebb 1 nél. Ha valaki tud kérem segítsen akár rajzal, akár tapasztalattal. Köszönöm
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

A táp primer oldalán (hálózati rész) Cseréld ki a kis elkókat a táp-IC körül.
(#) mindenes válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Na ezekre a kis kondikra nem is gondoltam ezeket mind ki fogom cserélni. Néhány 2-3w ellenállást le ellenőriztem a táp részen amik kicsit barnák voltak de azok is jóknak tünnek.Már csak azt nem tudom, hogy a kép sötétedését mi okozhatja?
(#) attila1 hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok,üdv kadarist. Saját tulajdonomban van egy Thomson 32WF402 típusú tv.Sajna sem használati leírásom nincs hozzá,se semmim,csak a távszabályzó.Használtan vettem,és a képpel nem vagyok megelégedve.Olyan LCD-s a képe,szóval nem a legtisztább.Mintha ennél is látszana a reakcióidő.Ahhoz képest,hogy 100Hz-es,a normál 10 éves Samsungomnak szebb képe volt.Amúgy minden működik rajta.Kérdésem,hogy a szervízmenüben tudnék-e valamit állítani,hogy szebb legyen a képe?És hogyan kell belépni oda,valamint hogy kell kilépni belőle.Köszönöm a válaszokat előre is!!
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 22, 2010 /

Szia Kadarist! Tápot kapott a Mátra.. terheletlenül 28,8-29V terhelten a gépre akasztva 24,0V ... és semmi,a nyavajás nem csinál semmit csak rádióként üzemel.. se nagyfesz (3 malomkerék is van..) se képcsőfütés.. emlékszel anno kiforrasztottam az R716-ost mert füstölt és lett fütés.. és elszállt az egész erre én kicseréltem mindent + az R716-os felett lévő BA 157-et.. de semmi.Ill teljesen lehalkitva cicergést hallok a képcsőpanelról,ill ha hálózatról inditom és úgy kiforrasztom az R716-ot akkor indulásnál sipol a sorki.... más reagálása a készüléknek nem jut eszembe,a képcsőfeszültségeket végignéztem a hálózati üzemben és a 3-4 kivezetés 0V a többi rendben van pl:fényerőt csavargatva 93-99 V
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 22, 2010 /

A buszterfeszültség állitó potira gondoltál? Azt nem csavargattam.. egyébként nem csak csökken a táp hanem valamikor felfelé indul,mikor leállitom tüz forró a BU.. épp ezért nemis inditom hálózatról,mert megint tönkremegy az egész
(#) bihari laci válasza Toxic1 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

szia veletlenu nem ertek ossze a hangszoro szalai ,vagy a tap amivel probaltad a kaszot es zarlat ot csinalt a vegfokban mert ha fel egett a nyak lap is akkor 1 jo zarlat lett valahol ,nezd meg a veg fok ic-t ,is es van a kondi mellet 1 dioda azt isvizsgald meg nekem is volt igy.
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Valami akkor nem stimmel a tekercsben.... Az a trimmer nem buszter-állító, csak a BU-n átfolyó áramot fogja. Semmi egyebet nem csinál.
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Képcsőgyengeség is okozhatja a sötétedést. Ha rendesen beindult a készülék, akkor a fűtőáram-korlátozó ellenállást zárd rövidre. Ha ettől jobb lesz a kép, akkor képcsöves.
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia4
A digitális zajcsökkentést kapcsold ki a kép-menüben. Valószínű ez okozza pixelesedést.
(#) mindenes válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Holnap reggel már remélem többre jutok a TV vel. Köszönöm a válaszokat. Üdv.
(#) Toxic1 válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Rendben! A végfok ic-t hogy tudom kimérni? Mert a kondi meg a dioda az megy.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia Kadarist! Egy valamit mégis reagál a járatásra.. a sor-modul jobb felső sarkában lévő 2 nagyteljesitményü ell.-s izzad,de rendesen... egyébként arra gondoltam hogy nem lehet hogy a primer is szar?
(#) bihari laci válasza Toxic1 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

szia ,a vegfok ic-t azt ki kell venni a hejerol, es anelkul kapcsold ,be a kaszot miutan at ellenorisztel mindent es ha ok akkor a kijelzo el indul,es ez naggyabol azt jelenti hogy azic-t ki kell cserelni, mert zarlatos lett.de ha van kerdes akkor gyere a megfelelo kasszos temakorbe a forumon .
(#) Doncso válasza Ronin hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nem mondom, hogy ugyanaz a problémája, de nálam ugyanezzel kezdődött a samsung LCD-tv hibája. Majd egy idő után annyira lefáradtak a kondik, hogy a táp is eldurrant, átkondizás, vezérlő IC és egy kapcsoló FET csere után tökéletes. Szóval szerintem közel a vég. Érdemes lenne átkondizni a tápot.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 23, 2010 /

szia , kadarist van 1tv ami stby-bol annyit csinal hogy hallacik hogy a kepernyo be magnesezodik es a kepcso panelen a 3traz-on van 150v nagyabol , de g2 nincs ez 1 (icetv-1040 a szama a fontosabb ic-k AN5150n,AN5551,upc1365c,es M491b1.koszi
(#) jenci2007 hozzászólása Jan 23, 2010 /

Valaki segitsen nekem !!! scnheider tv már írtam rolla de ,mintha észrese veték volna a forumban

kérdésem az hogy adott egy silva schneider tv ..az a gondom vele hogy menű lácik teletext is de a kép marhára sőtét jah és a fényre ha feladom nem reagál csak a szinre ez miért van ??
(#) Doncso válasza jenci2007 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Idézet:
„fényre ha feladom nem reagál csak a szinre”

??
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Én feladom!
(#) kadarist válasza jenci2007 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
Csak antennáról sötét, vagy AV-ról is? Fontos lenne tudni!
Még egy kérdés: mi a pontos típusa (betűk-számok).
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 23, 2010 /

Szia Kadarist! Kiszórtam egy csomó félvezetőt 5db BA159 2db 1N4004... 10V ZDP félretettem őket,mert mérésre mind jónak tünik. Betettem egy másik primert és egy külső szelénes karikát.. az eredmény: sipol a sorkimenő valamennyi nagyfesz lehet,mert mikor szeléncserével próbálkoztam (kb 1 órával az utolsó bekapcs után) megbas.... tt. Semmi komoly csak egy kissé rázós volt ,cső nem füt és stabil 22V-van. Külső tápos járatással viszont semmi hang nem jön a sorkimenőből,cső nem füt
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Eltérítőtekercsek nem zárlatosak? Különösképpen a sor tekercs. Képcső fűtés nem szakadt? Esetleg zárlatos? Gyanúm szerint valami terheli a pump-fokozatot(BU324).
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

A képcsövet egy Vidivel próbáltam és fütött szépen,ill egyetlen egyszer ugye pont a te tanácsodra kiforrasztottam egy melegedő,füstölgető ellenállást a primer tekercs mellett és akkor megindult a fütés,de most nemtudom eljátszani ezt mert az a bizonyos R716-os ellenállás mégcsak nemis langyos. Az eltéritő tekercs zárlata is fütés kimaradáshoz vezet?

Van légrés a C-vasak között? A kis papírszeletek bent vannak?

Anno amikor egyetlen egyszer megindult a fütés akkor is emlékszem megmértem a feszt.. és akkor 22,8-23,3V -volt. A képcsőpanelon lévő 2db N125-ös diódákat meg a 2db PE 7058-as tranzisztort nem cseréltem,mert nem kaptam.. talán ami fontos lehet még hogy a glimm sem világit..

Ja,ja mindig mániákusan megnézem ha összerakok egy sorkit

A PE helyett valamilyen nagyfeszültségű BF teljesen jó.
Ez a képcsőpanel nagyon gyanús. Most miért nem füstöl az az ellenállás? Mit csináltál vele?

Azóta lássuk csak... más a sorkimenő,kicseréltem a sorki környékén igy az emlitett ellenállás felett lévő BA-t BA-kat is,és mivel vagy 2X elszállt az egész.. a BU326-t,10V-os ZDP-t, cseréltem még a teljes sor-modult.. a képcső panelon: 2 BA-t.. akkor az ellenállással összeforrasztott 1N4004-et,ill a másik oldalon egy másikat egymagában.. cseréltem még a főpanelon lévő 12V-os ZDP-t.. azthiszem ez az össz vissz amire visszaemlékszem

10ohm-os ellenállást a BU lábánál ... még látszik a kemény égés azon a vacak 330ohm-os ellenálláson,de most meg sem pisszen.... kiforrasztottam az egyik végét hogy hátha,de most az ég egy adta világon semmit nem befolyásol

A C705 4,7 µF 350V jó? Bár az csak az induláshoz kell.
Következő: »»   210 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem