Fórum témák
» Több friss téma |
A képen igen amit feltettem azon még nem volt összekötve a mute de most már összekötöttem és igy se megy.
de több mint valószinű hogy az ic rossz, tehát veszek új ic-t és akkor beszámolok a fejleményekről. én +-42V-ról 4 ohm-os 240W-os hangszóróval fogom terhelni.(szubbládára lesz rákötve egy aktiv filteren keresztűl.)
Ekkora tápfeszről nem biztos hogy szeretni fogja a 4 Ohm-ot az áramkorlát miatt, úgyhogy csak óvatosan. Amikor az működésbe lép, hangos tortyogást fog produkálni. Majd figyelj oda !
Az ícét hogyan sikerült kinyírni? Nem adja magát könnyen. Jóformán csak akkor döglik meg, ha a táppal valamit elbaltázol.
Hát hogy őszinte legyen volt egy-két zárlat.
De akkor erre aztmondjátok hogy nemajánlatos tenni 4ohm-os hangszórót mert ha nem akkor nem is veszek bele új ic-t inkább megcsinálom ezt: http://www.bsselektronika.hu/index.php?id=212 és erre már mehet 4ohm-os hangszóró.
Ha már meg van a nyák, akkor készíts kettőt a TDA7294-ből, közösítsd a két végfok bemenetét, a kimeneteket pedig egy-egy soros, 0.22ohm 5-10w-os ellenállással közösítsd. A nyákban minél kisebb tűrésű (1%-os, 0.1%-os) ellenállások legyenek, mert így lesz a két végfok kimenetén megfelelő arányban azonos jel. Így már bírni fogja simán a 4ohmot, cserébe nem 70w fog kijönni, hanem legalább 100w, vagy még több! És nem az IC-re nem ajánlatos tenni 4ohm-os hangszórót, hanem ekkora tápfeszültség mellett már határol az IC! Üdv!
Hány VA-es a trafód? Ha 200 alatti, akkor nem nagyon kell paráznod a +/-42V miatt, mert eléggé le fogja rángatni a TDA a 4 Ohm-os terhelésen, még mielőtt problémát okozna az áramkorlát. Szerintem kisérletezz vele. Én a hídnál már tapasztaltam ezt a jelenséget, 200VA-es trafóval, ahol 30V környékére is lerángatta a +/- 40V -ot, tehát a "tápegység" szabott határt a teljesítménycsúcsnak és nem az áramkorlát
Hello én csináltam 3db pedro féle TDA7294-es nyákot, és a 3 erősítő összesen vesz fel 150W-ot csúcsokba (max hangerőn) Normális ez?(én kicsit kevésnek tartom) 4ohmos hangfalak vannak.
Tápfeszültségtől és terhelőimpedanciától függ, hogy mennyit fog felvenni. +-20V-on és 8ohm terhelésen ne várd, hogy 100W-ot vegyen fel például.
+-35 és 4 ohm, mondjuk most hogy belegondolok, lehet hogy normális ez, mert nem túl nagy a feszültség
Valószínű hogy nincs teljesen kihajtva. Ha erős a táp és rendesen kivezérled, akkor "rendesen" fog zabálni
Milyen érzékenysége van az ic-nek?
0dB-vel nem lehet kihajtani?
Hát hogy konkrétan hány voltamperes a trafó azt nemtudom, de azt tudom hogy 150W-os és az van ráirva hogy 2x30v de én megmértem és 2x33v-ot ad ki és szimmetrikus táppal pedig +-44,4v jön ki, terheletlenül.
Akkor ráköthetem ilyen tápfesz mellet simán a 4ohm-os hangszórót? Mert nem csak úgy lesz használva hogy épp hogy hanem ki lesz nyomva a szeme rendesen.
Szerintem próbáld ki, aztán majd kiderül. Bár a +/-44V már a határt súrolja, de elvileg nem lehet neki baja. Jókora bordával hűtsed! Ha kihajtod rendesen, akkor jócskán 40V alá fogja enni a 150W-os tápot az impulzus csúcsokban.
A 0 dB -es jel nem hajtja ki teljesen. Kb 4 dB-es szintemelést kíván a gyári kapcsolás. (saját tapasztalat)
Köss rá egy 220-as izzót 100 wattosat és mérd meg úgy, hogy mennyit ad le a trafó.
Beterheltem úgy ahogy mondtad egy 220v 100W-os égővel és a trafó feszkója leesett kereken 31V- ra.
Akkor kb 43V lesz egyenirányítva. Ezt még megrángatja a végfok is rendesen. Nem lesz csak olyan 40V környéke.
Ezzel nem lesz gond szerintem
Szerintem is jó lesz :yes:
Sziasztok!
Egy TDA7294 és egy TDA7250(2x30W-os változat) fog működni +/-33-34V-ról. A kérdésem az lenne, hogy pufferkondinak elég 2x10000uF? A TDA7250-es is pont azon a feszültségszinten kapcsol mute-ba, mint a TDA7294. Azaz a -Vs-hez képest 1,5V-3,5V. Hogyan oldhatom meg ezt a feszültséget? Ellenállás? Választ előre köszönöm.
Bővebben: Link
A képen egy tda7293 párhuzamosítás van. Pirossal jelöltem , azt a részt amire neked szükséged van.
Hello!
Nekem olyan problémám lenne, hogy a hangerőpotit éppen hogy csak megérintem és már elég nagy hanggal szól a zene. Hogy lehetne javítani rajta, hogy fokozatosabban emelje a hangot, nem pedig egyből már szól elég hangosan.
Logarítmikus potit kell használni ,nem lineárisat.
Pl 100kB Nálad 100kA Persze lehet , hogy nálad nem 100k , de a betű a lényeg.
Az enyémbe 47 Kohmos van,azzal müködik.
Vagy jól kell bekötni. Neked most hogy van? A három láb hova csatlakozik?
Nekem csak 100k van ráírva, akkor ez nem jó?
Szia!Én így kötöttem be,nem tudom segít-e valamit
Nem lehet, hogy valamit rosszul kötöttél be?
Esetleg hibás a poti.
nekem is így van. tandem poti, de lehet hogy lin, nem log.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |