Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én pl nem nyúltam a motor sebességéhez, csak kétszer átküldtem, hogy az egyik, hol a másik irányból és tökéletessen feltapadt...
Akkor ezek szerint elég lenne felére veni a sebességet?
Kell a szabályozhatóság mert több fajta méretű panelokkal más más beállítást igényel és így lehet a legpontosabb a beállítás is!
Nemértem !
Ha szabályzott a hőfok és elég lassú a haladás hogy felmelegítse a panelt és a papírt , miért kellene más és más sebesség ?
Jelentem kész a vezérlő. Sikerült a hőfokszabályzási pont is, és a sebességet is tudom szabályozni. Mindezt PIC nélkül. Hamarosan felteszek néhány képet, de a részleteket majd a cikkben olvashatjátok.
Persze, nem titok. A hengerhez nyomom a KTY84,et, kicsivel az előtt, hogy a nyákot betoljuk.
A henger belsejéről már volt szó, nem jó, mert belül nem változik a hőfok megfelelő sebességgel akkor, amikor a nyák elviszi a hőt a hengerről. A cél az, hogy a nyákra mindig ugyanakkora hőfok érkezzen a hengeren keresztül, ehhez pedig a hengert kell mérni. Így sem egyszerű a kérdés, mert ugyen nem a hengert melegítjük közvetlenül, hanem csak is közvetve, sugárzó hőt kap. A legjobb az lenne ha henger palástjában lenne a fűtőszál! A fűtés szabályzás egy külön tudomány, szerencsére van tapasztalatom...
A fele sebesség ugye nem egy korrekt megállapítás
Hő átadás/terjedés biztos nem lineális. De én azért nyomtam át kétszer, hpgy biztos ami biztos. lehet egy is elég, de ha lassítva lenne a motorom és a hőfok is ok, akkor is kétszer biztos átnyomnám... Az előmelegítés részemről preferált... +1 kép, a multkor lemaradt, mert csak 4-et enged ffeltenni
Valahogy be kell állítani a sebességet és ez csak úgy lehetséges ha szabályozható is! Más nyomtaó papír esetén is változhat ez az érték!
Ebben igazad van tényleg csak "ex has" érték a fél sebesség , de mivel a hőfok szabályzott és állandó,
ha a legszélesebb panelhoz beállítom a sebességet a keskenyebbekhez már tuti hogy jó lesz . Vagy ezt nem gondoltam át eléggé ? És még egy kérdés : a nyákot laminálás előtt mivel hogyan tisztítod ? Én eddíg fotóztam gyári fényérzékeny panelt használva, de kipróbálom ezt a technológiát is .
Neked azért sikerül lassítás nélkül mert:
1. Vagy alacsonyabb a festéked hőfoka. 2. Sokkal melegebb,a henger, mint szükséges. 3. Lassabb a motorod már eleve, mint a teszkósnak. Kicsit meglep, hogy olyan dolgokon vitásztok, amit már megoldottam...
Szia
Szerinted a 100g vagy a 135g Műnyomó fényes papírt vegyek?? Melyik lenne a jobb
Erre is gondoltam, de hogyan lehetne megoldani hogy a forgó hengerhez a KTY84 hozzá legyen nyomva folyamatosan, ráadásul úgy hogy a nyák is beférjen a hengerek közé?
Szia!
A 100 grammos lehet hogy ráolvad a tonerra. Én ezért használok 135 grammosat.
Szia! Szerintem egy rugólemez megteszi és állandóan spanolja!
Részemről én csak kérdeztem , és válaszokat kaptam
egyáltalán nem éreztem vitának a dolgot , de azért már nagyon várom a cikket ! Valószínű hogy tudok majd ötleteket meríteni belőle , de én szeretnék teljesen saját tervezésű kütyüt készíteni (nem vagyok egy megátalkodott utánépítő)
Mivel reflow-ozol te BGA-kat? És hol? Melóhelyen?
Priviben jöhet.
Tényleg! Egy V-alakú rugós lemez kellene amit felcsavarozzuk a fém burkolat belsejére és a KTY84-et pedig a rugós lemez egyik végére rögzítjük.
Már csak egy V-alakú rugós lemez kellene... Szétnézek itthon de úgysem fogok találni, úgyhogy holnap felhívom a Makait.
Estetleg lehetne valami "hővezető közeg" a henger felülete és a KTY84 közt. Valami jó hővezető paszta, vagy ilyesmi, csak a forgás miatt ott is kéne tartani valahogy az anyagot.
Saját lábai elég rugózást adnak.
Az ígért képek, köztük a hőfokmérővel: Hőmérés pontja Vezérlő alkatrész oldalról Vezérlő nyák oldalról A kész lamináló
Naggyon "baba"! Nekem tetszik, én is megcsinálom rövidesen, már várom a cikket!
Majd az ujjlenyomatodat levesszük a nyákról, hogy beazonosíthassunk téged
Hú tényleg, nem is láttam!
Egyébként lenne egy újlenyomatod, és azt tudnád, hogy watt-é. Szerencsére nem vagyok nyílvántartva!
Ha lehetne a vezérlő rajzát tedd fel légyszíves,hogy tudjam beszerezni hozzá mi nincs készleten! Köszi!
Nana ! Biztosan nem vagy sehol nyílvántartva ?
A multkor telefonáltak NASA központból hogy tudnék e szerezni tőled ujj lenyomatot !
Az én laminálómban így van gyárilag a hődióda.
Csak egy dróttal akkor elhúztam picit
Csatoltam a rajzot. Remélem nem kell rajta változtatnom, ha igen, akkor az remélem nem túl nagy változtatás lesz! Mindenesetre ha kell, akkor azt jelzem, de fő alkatrészt nem valószínű, hogy érint. A triac kicsit meleg, remélem bírja(már egy órája itt ketyeg 130..160°C között állítgatom.).
A motor is jól bírja a szakaszos üzemet, lehet állítani hogy mennyit menjen egy impulzusra és hogy milyen sűrűek legyenek az impulzusok. Néha "kattan" egy picit, de ez normális egy szinkron motornál.
Tudom, össze kell fogni egy másik lappal. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |