Fórum témák
» Több friss téma |
A scannerem tápja úgy néz ki behalt, és nem akarok újat venni, mert eddig is teljesen feleslegesen fogyasztotta az adapterről az áramot, hiszen úgyis csak akkor kell működnie, amikor a gép is bekapcsolva van.
A kérdés már csak az lenne, hogy rá lehet-e kötni a pc 12v-s csatlakozójára? Az adapter: 12v 1250mA A pc-s csati ugye 12v addig stimt, de az áramerősség nem lesz sok neki? (Bocs az amatőr kérdésért)
Szia!
Az attól függ hogy mit fogyaszt körülbelül a géped illetve milyen teljesítmény leadására képes a tápod a 12 V-os ágon. (Fontos még a márkája is,a rosszabb minőségű tápok érzékenyek a határhoz közeli terhelésre.) Szóval nézd meg első körben hogy mi van a tápodra írva,hány W illetve hány A-ral terhelhető a 12 V-os ág. Valahol láttam olyan oldalt ahol számítógép konfiguráció alapján megvan a becsült fogyasztás,keresem... Üdv Kicsa szerk.: Itt is van Elég részletes,neked pl jobb oldalon a vízhűtéses részt nem kell kitöltened.
Típusa: Qtec 350w
Azt írja: yellow: 12v 17A Ez jó? ![]()
Szia!
Ahogyan potyo kolléga írta előttem,nyugodtan rákötheted. Nem tudok elképzelni olyan konfigot ami ezt a 17 A-t kihasználná,úgyhogy én is azt mondom hogy kösd rá nyugodtan. Esetleg egy kapcsolót is sorbaköthetsz vele,az én scanneremen nem volt kapcsoló... ![]() Üdv Kicsa
És nem lesz sok az a 17A az 1250mA helyett?
Szóval tegyél légyszi tisztába! A felvett teljesítmény ilyenkor: 1,25*12 lesz, nem pedig 17*12? ![]()
PC-s fórumokon azért elég rendesen óvják a népet a neten található fogyasztás kalkulátoroktól. (Ezek inkább boltosoknak valók, hogy el tudják adni a papíron 500-700W-os tápokat. (nekem is a 6 éves asztali konfigomra kihozott vagy 350W-ot
![]() Nem akarlak elkeseríteni, de a tápod nem egy bajnok. Egy FSP, Delta, Enermax, vagy Seasonic (illetve ezen gyártmányú átmatricázásoknál azt mondanám, hogy biztosabban mernélek a rákötésre bízni, de így nem. És a legfontosabb az, hogy a jelenlegi gépd mennyire is terheli a 12V-ot. (Ha max néhány éves, akkor rendesen, mert mostanában a 12V-os részről fogyaszt szinte minden.)
Megpróbállak tisztába tenni.
![]() A tápod a 12 V-os ágán elméletileg 17 A 'átfolyatására' képes maximum. Jelenleg a számítógép konfigurációd felvesz mondjuk 8 A-t. Ezt erősen tippeletem,nem tudom a valós értéket.Én a megmérésre szavazok azért a kötögetés előtt. A lényeg az hogy a 12 V-os,1250 mA-es adaptert ha kiváltod,akkor az még 1.25 A plusz áramfelvételt jelent a 12 V-os ágon. A 17 A azt jelenti hogy ez a maximum amivel leterhelheted a táp ezen ágát,tehát adott egy jelenlegi terhelés,ahhoz hozzáadod a scanner 1.25 A-ét és a kettő összegének kell 17 Amper alatt maradni.
Tudom h nem egy bajnok, de eddig nem volt vele gond.
ABIT-IC7 P4 3,06GHz 2x 1GB DDR1 GF 7600Gt 2x80Gb HDD kb 5db USB(egér, webcam...) Szóval nem mai fiú.
Értem. Köszönöm!
Régen volt már fizika órám, de majd belejövök idén. ![]() Szerintem rákötöm aztán lesz ami lesz.... ![]()
Hát remélem érthető voltam!
![]() Egyébként meg ha rákötöd,előtte érdemes minden 'nem kellő' fogyasztót lehúzni (pl webcam stb) és ha úgy gond nélkül viszi akkor nincs gond. De egyébként nem olyan nagy fogyasztásúak a scannerek,az 1250 mA-t sem használják ki szerintem. Szóval szerintem rákötheted! ![]() Utólag belegonodlva nem is olyan egyszerű megmérni az össz felvett áramot... ![]()
Köszi neked és a többieknek is!
Holnap leírom mit sikerült alkotni! ![]() Meg a pontot is kiosztom, bár azt nem tudom hogy kell(hol itt a gyik?).
Sajna már nem tudom, hogy az IC7 5V-ról vagy 12V-ról táplálja a processzort.
![]() Lassan már én is gondolkodom a 350-es FSP-m újrakondizásán. 6 év az 6év.
Szevasz!
Nekem évek óta így megy a modem, a router, a hangfal. Fogtam egy kártya hátlaplemezt, rátettem 2 pár banándugót, belülre egy molex apát, rossz winchesterről "leválasztva", 5V megy a hangfalhoz, elég az neki, a 12 meg többihez. Ha a táp nem bírja, semmi gond, megszólal a védelme, aztán megáll, akkor persze ez nem működik. de pl. 1A van írva a routerhez, 0,4-et vesz csak fel.. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
A mai konfigurációknál 1-2 A minden további nélkül elvihető a 12V-os tápról. De tartsuk szem előtt, hogy az igényes (drága, pótolhatatlan) video kártyák a teljesítményt nem csak egy tápfeszültségről veszik fel. Egyes típusok esetén 50 - 100 W igényt a 3.3V az 5V és néha a 12V -ról járó, a kártyán kialakított tápegységek szolgáltatják. Végzetes következménnyel járhat, ha az egyik táp feszültségének leesése miatt a teljesítményt a másik feszültségekről szeretné pótolni, túlterhelve azokat. A kivezetett tápágakba célszerű biztosítékot tenni. 12V * 17A = 204 W. A vékony táphozzávezetések egy a házon kívül okozott rövidzár esetén 200W teljesítményt is kaphatnak. Ha az ellenállás >=0,7 ohm, a táp nem old le (az áram nem éri el a 17A-t), de a kábel és/vagy a csatlakoztatott berendezés leéghet. Egy különálló kimustrált PC táp, amelyen az 5V előterhelését megoldjuk, a 12V -os ágat biztosítjuk, a fenti problámától mentesen oldaná meg a feladatot. Sziasztok
Mai VGA-k nem esznek 3,3/5V felől, egyszerű 12V felőli megoldású a táplálás. Nem is említik meg a kisebb tápfeszek iránti áramigényüket, csak feleslegesen bonyolítaná a dolgot.
12V-ról eteti a CPU-t.
FSP-nek nem olyan sok a 6 év, a benne lévő kondikra érdemes ránézni, de ha külsérelmi nyom nincs, hagyd őket békén nyugodtan, nem nagyon hajlamosak kiszáradni, ha bajuk van, inkább púposodnak. Teapo, Fuyhjju is ilyen, utóbbi a világ legótvarabb kondenzátorainak egyike, de FSP-ből kevés dől ki.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |