Fórum témák
» Több friss téma |
A scannerem tápja úgy néz ki behalt, és nem akarok újat venni, mert eddig is teljesen feleslegesen fogyasztotta az adapterről az áramot, hiszen úgyis csak akkor kell működnie, amikor a gép is bekapcsolva van.
A kérdés már csak az lenne, hogy rá lehet-e kötni a pc 12v-s csatlakozójára? Az adapter: 12v 1250mA A pc-s csati ugye 12v addig stimt, de az áramerősség nem lesz sok neki? (Bocs az amatőr kérdésért)
Szia!
Az attól függ hogy mit fogyaszt körülbelül a géped illetve milyen teljesítmény leadására képes a tápod a 12 V-os ágon. (Fontos még a márkája is,a rosszabb minőségű tápok érzékenyek a határhoz közeli terhelésre.) Szóval nézd meg első körben hogy mi van a tápodra írva,hány W illetve hány A-ral terhelhető a 12 V-os ág. Valahol láttam olyan oldalt ahol számítógép konfiguráció alapján megvan a becsült fogyasztás,keresem... Üdv Kicsa szerk.: Itt is van Elég részletes,neked pl jobb oldalon a vízhűtéses részt nem kell kitöltened.
Típusa: Qtec 350w
Azt írja: yellow: 12v 17A Ez jó?
Szia!
Ahogyan potyo kolléga írta előttem,nyugodtan rákötheted. Nem tudok elképzelni olyan konfigot ami ezt a 17 A-t kihasználná,úgyhogy én is azt mondom hogy kösd rá nyugodtan. Esetleg egy kapcsolót is sorbaköthetsz vele,az én scanneremen nem volt kapcsoló... Üdv Kicsa
És nem lesz sok az a 17A az 1250mA helyett?
Szóval tegyél légyszi tisztába! A felvett teljesítmény ilyenkor: 1,25*12 lesz, nem pedig 17*12?
PC-s fórumokon azért elég rendesen óvják a népet a neten található fogyasztás kalkulátoroktól. (Ezek inkább boltosoknak valók, hogy el tudják adni a papíron 500-700W-os tápokat. (nekem is a 6 éves asztali konfigomra kihozott vagy 350W-ot )
Nem akarlak elkeseríteni, de a tápod nem egy bajnok. Egy FSP, Delta, Enermax, vagy Seasonic (illetve ezen gyártmányú átmatricázásoknál azt mondanám, hogy biztosabban mernélek a rákötésre bízni, de így nem. És a legfontosabb az, hogy a jelenlegi gépd mennyire is terheli a 12V-ot. (Ha max néhány éves, akkor rendesen, mert mostanában a 12V-os részről fogyaszt szinte minden.)
Megpróbállak tisztába tenni.
A tápod a 12 V-os ágán elméletileg 17 A 'átfolyatására' képes maximum. Jelenleg a számítógép konfigurációd felvesz mondjuk 8 A-t. Ezt erősen tippeletem,nem tudom a valós értéket.Én a megmérésre szavazok azért a kötögetés előtt. A lényeg az hogy a 12 V-os,1250 mA-es adaptert ha kiváltod,akkor az még 1.25 A plusz áramfelvételt jelent a 12 V-os ágon. A 17 A azt jelenti hogy ez a maximum amivel leterhelheted a táp ezen ágát,tehát adott egy jelenlegi terhelés,ahhoz hozzáadod a scanner 1.25 A-ét és a kettő összegének kell 17 Amper alatt maradni.
Tudom h nem egy bajnok, de eddig nem volt vele gond.
ABIT-IC7 P4 3,06GHz 2x 1GB DDR1 GF 7600Gt 2x80Gb HDD kb 5db USB(egér, webcam...) Szóval nem mai fiú.
Értem. Köszönöm!
Régen volt már fizika órám, de majd belejövök idén. Szerintem rákötöm aztán lesz ami lesz....
Hát remélem érthető voltam!
Egyébként meg ha rákötöd,előtte érdemes minden 'nem kellő' fogyasztót lehúzni (pl webcam stb) és ha úgy gond nélkül viszi akkor nincs gond. De egyébként nem olyan nagy fogyasztásúak a scannerek,az 1250 mA-t sem használják ki szerintem. Szóval szerintem rákötheted! Utólag belegonodlva nem is olyan egyszerű megmérni az össz felvett áramot...
Köszi neked és a többieknek is!
Holnap leírom mit sikerült alkotni! Meg a pontot is kiosztom, bár azt nem tudom hogy kell(hol itt a gyik?).
Sajna már nem tudom, hogy az IC7 5V-ról vagy 12V-ról táplálja a processzort. Megpróbálni megpróbálhatod, de próbálj meg minden nem létszükségletet kikapcsolni. Esetleg szakértővel ránézetni a tápodra, hogy nem púposodnak benn a primer és szekunder oldali elkók.)
Lassan már én is gondolkodom a 350-es FSP-m újrakondizásán. 6 év az 6év.
Szevasz!
Nekem évek óta így megy a modem, a router, a hangfal. Fogtam egy kártya hátlaplemezt, rátettem 2 pár banándugót, belülre egy molex apát, rossz winchesterről "leválasztva", 5V megy a hangfalhoz, elég az neki, a 12 meg többihez. Ha a táp nem bírja, semmi gond, megszólal a védelme, aztán megáll, akkor persze ez nem működik. de pl. 1A van írva a routerhez, 0,4-et vesz csak fel.. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
A mai konfigurációknál 1-2 A minden további nélkül elvihető a 12V-os tápról. De tartsuk szem előtt, hogy az igényes (drága, pótolhatatlan) video kártyák a teljesítményt nem csak egy tápfeszültségről veszik fel. Egyes típusok esetén 50 - 100 W igényt a 3.3V az 5V és néha a 12V -ról járó, a kártyán kialakított tápegységek szolgáltatják. Végzetes következménnyel járhat, ha az egyik táp feszültségének leesése miatt a teljesítményt a másik feszültségekről szeretné pótolni, túlterhelve azokat. A kivezetett tápágakba célszerű biztosítékot tenni. 12V * 17A = 204 W. A vékony táphozzávezetések egy a házon kívül okozott rövidzár esetén 200W teljesítményt is kaphatnak. Ha az ellenállás >=0,7 ohm, a táp nem old le (az áram nem éri el a 17A-t), de a kábel és/vagy a csatlakoztatott berendezés leéghet. Egy különálló kimustrált PC táp, amelyen az 5V előterhelését megoldjuk, a 12V -os ágat biztosítjuk, a fenti problámától mentesen oldaná meg a feladatot. Sziasztok
Mai VGA-k nem esznek 3,3/5V felől, egyszerű 12V felőli megoldású a táplálás. Nem is említik meg a kisebb tápfeszek iránti áramigényüket, csak feleslegesen bonyolítaná a dolgot.
12V-ról eteti a CPU-t.
FSP-nek nem olyan sok a 6 év, a benne lévő kondikra érdemes ránézni, de ha külsérelmi nyom nincs, hagyd őket békén nyugodtan, nem nagyon hajlamosak kiszáradni, ha bajuk van, inkább púposodnak. Teapo, Fuyhjju is ilyen, utóbbi a világ legótvarabb kondenzátorainak egyike, de FSP-ből kevés dől ki.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |