Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
gondoltam szinkronizalt zavarasnal ugyan ugy 20ns-os pulzust kene visszakuldeni. vagy rosszul gondolom?
Szerintem pár nS impulzusszélesség ide, vagy oda, az nem számít.
A meghajtó és kapcsolófokozat még úgyis változtat rajta
Hogyan oldod meg a NYÁK-gyártást és a beforrasztást ennél a PIC-nél? Nekem sajnos az smd nehezen megy.
Gyári NYÁKOT csináltatok és kézzel lesz beforrasztva
Tanacsokert cserebe smd forrasztast vallalhatok
Ha jol tudom neked mar van kesz protod zavarobol
Amugy amire en kivancsi lennek, az az, hogy a lidar zavaro teszterek pontosan ugyan azt a jelsorozatot kuldik ki mint a lidarok?
Szerintem ugyanazt adják, mert ha a pps érték 200, akkor a válasz is 200 nak kell lennie, mert az interceptor ha nem pontos frekit adsz ki, akkor nem tudná bemondani a pontos lézernek a nevét. Lehet rosszul gondolom?
Gondold végig hogyan működik a mérő.
Az adó lézer kisugároz 1db impulzust, ezután a vevő ücsörög a sötétben (hiszen optikai szűrő mögött csücsül) és vár egy megfelelő energiájú villanásra. Ha megjön a villanás, rögzíti az eltelt időt. Jön következő impulzus, és az időmérés. Ha nagy az eltérés, eldobja a mérést és kezdi a sorozatot előröl. Természetesen 1 távolságméréshez nagyon sok hasonló eredmény kell. Ezért inkább nagyobb energiájú impulzust érdemes visszaküldeni. (hosszabbat) Képzeld el, hogy pl 1db led sötétben milyen messziről látszik. Infra led v.lézerdióda esetén ennek sokszorosa a kisugárzott teljesítmény.
Forrasztás ügyben megegyezhetűnk.
Lehet jol gondolod, meg nem volt teszter a kezemben. Kerdesem oka az, hogy ez esetben beszerzek kolcsonbe egy tesztert es vegigmerem szkoppal az osszes tipushoz tartozo jelalakot.
Az hogy 20nS, 40nS az impolzusszélesség miért befolyásolja a pps-t?
Ezzel a resszel tisztaban vagyok. Alapvetoen en is LED-es megoldasra gondoltam, de ezt a 75W-os impulzus lezert latva elgondolkoztam egy akar hibrid megoldason is. Viszon ennek a lezernek a hatranya a max 100ns impulzusszelesseg. Persze fizikai ismereteim szerint a teljesitmeny csokkentesevel aranyosan novelheto az impulzus szelessege, de az adatlapok es appnote-ok sehol nem utalnak erre, ezert minnel jobban korbe akarom jarni a temat.
A teszterek csak a PPS-ben egyeznek meg a mérővel, egyszerűség miatt a kibocsájtott impulzus hosszabb.
Ok. BGA nyilvan nem megy, 0402 alatt nem probaltam meg(mo-n nehezen beszerezheto a 0201 es a 01005), ill. icbol 0.2mm-nel vekonyabb labut(ugyan ekkora terkozzel) nem probaltam meg. a tobbi az stabilan megy.
pps=packet per second?
A gyári mérőben 25w-os lézerdióda van, de képes 400nj-os impulzus kibocsájtására.
Valószínűleg a zavaróban nincs ekkorára szükség. Szerintem Rendszámtábla Fénysűrűségi tényezők Fehér X 0,335 >0,35 ez a legjobb Y 0,375 Fénysűrűségi tényező: Adott felületelem meghatározott feltételek melletti fénysűrűségének és megvilágításának hányadosa. q = L / E, cd /m2 lx A beeső fénynek max 35%-át veri vissza. Az autó többi része ennél gyengébben veri vissza a beeső fényt.
Pulse per second.
Minek kölcsönzől, Te is megtudod csinálni, persze ha értesz egy kicsit az atmel procik programozásához. Nekem sem megy a programozás, de 3 hét kemény küzdelemmel írtam egy használható kis progit, melyel tudom ellenőrizni a működést. Azt hiszem elkűldtem a pps adatokat is, tehát először csinálj egy egyszerű tesztert, melyet ki tudsz próbálni ha van a haveri körben egy LI mert az pontosan be mondja melyik frekit adod ki. Rajzot nem adok, használd a blinder végfokát, az is jó oda kezdésnek, és olcsó is.
Nekem pengen megy az atmel, evek ota programozom. Ha kell segitseg szolj nyugodtan.
Tudtommal meg a lampakra is szoktak celozni, mert a foncsor miatt azok is jol verik vissza az infrat. Ezert gondoltam arra, hogy a lampaba is kene rakni infra ledet.
Mikor fogod próbálni a kütyüdet?
Nem tudom, sok a melóm. De valószínűleg egy-két héten belül sort kerítek rá.
ha tényleg megy az atmel, akkor segíts 15-30ns-os impulzust elő állítani, mert ezzel szívok, de sehogy sem jön össze. Minden megoldás érdekel
A tesztert nem kell elbonyolítani,az enyém ilyen. A progi magától értetődik.
sima 8bites atmellel pusztan szoftverbol nem tudsz mivel a legnagyobb belso orajel 16MHz (20MHz).
Esetleg ugy tudsz, hogy 32 megas orajelet leosztod a mikrokontrollernek, valamint bevezeted egy ES kapuba. A kapu masik bemenetere pedig az eddig hasznalt i/o labat hasznalod es akkor a kapu kimeneten 30ns-os impulzus lesz. Vagy ugyan ezt megteszed egy 40MHz-es orajellel es egy olyan tipusu atmellel ami megy 20 Megarol is. Esetleg megprobalhatod nagyobb orajelrol hajtani az ic-t. Van amelyik egesz jol turi. Regen a 8535-os volt ilyen.
Fejben kb ugyan ezt kepzeltem el csak atmellel
100Mhz 10ns, 80Mhz 20ns , stb de akkor hogyan lehet 40Mhz-ből 30ns? vagy rosszul tudom?
32MHz-bol van a 30ns. 40MHz-bol a 25ns.
akkor nem értem , kűldhetnél egy egyszerű rajzot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |