Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
gondoltam szinkronizalt zavarasnal ugyan ugy 20ns-os pulzust kene visszakuldeni. vagy rosszul gondolom?
Szerintem pár nS impulzusszélesség ide, vagy oda, az nem számít.
A meghajtó és kapcsolófokozat még úgyis változtat rajta
Hogyan oldod meg a NYÁK-gyártást és a beforrasztást ennél a PIC-nél? Nekem sajnos az smd nehezen megy.
![]()
Gyári NYÁKOT csináltatok és kézzel lesz beforrasztva
Tanacsokert cserebe smd forrasztast vallalhatok
![]() Ha jol tudom neked mar van kesz protod zavarobol ![]()
Amugy amire en kivancsi lennek, az az, hogy a lidar zavaro teszterek pontosan ugyan azt a jelsorozatot kuldik ki mint a lidarok?
Szerintem ugyanazt adják, mert ha a pps érték 200, akkor a válasz is 200 nak kell lennie, mert az interceptor ha nem pontos frekit adsz ki, akkor nem tudná bemondani a pontos lézernek a nevét. Lehet rosszul gondolom?
Gondold végig hogyan működik a mérő.
Az adó lézer kisugároz 1db impulzust, ezután a vevő ücsörög a sötétben (hiszen optikai szűrő mögött csücsül) és vár egy megfelelő energiájú villanásra. Ha megjön a villanás, rögzíti az eltelt időt. Jön következő impulzus, és az időmérés. Ha nagy az eltérés, eldobja a mérést és kezdi a sorozatot előröl. Természetesen 1 távolságméréshez nagyon sok hasonló eredmény kell. Ezért inkább nagyobb energiájú impulzust érdemes visszaküldeni. (hosszabbat) Képzeld el, hogy pl 1db led sötétben milyen messziről látszik. Infra led v.lézerdióda esetén ennek sokszorosa a kisugárzott teljesítmény.
Forrasztás ügyben megegyezhetűnk.
![]()
Lehet jol gondolod, meg nem volt teszter a kezemben. Kerdesem oka az, hogy ez esetben beszerzek kolcsonbe egy tesztert es vegigmerem szkoppal az osszes tipushoz tartozo jelalakot.
Az hogy 20nS, 40nS az impolzusszélesség miért befolyásolja a pps-t?
Ezzel a resszel tisztaban vagyok. Alapvetoen en is LED-es megoldasra gondoltam, de ezt a 75W-os impulzus lezert latva elgondolkoztam egy akar hibrid megoldason is. Viszon ennek a lezernek a hatranya a max 100ns impulzusszelesseg. Persze fizikai ismereteim szerint a teljesitmeny csokkentesevel aranyosan novelheto az impulzus szelessege, de az adatlapok es appnote-ok sehol nem utalnak erre, ezert minnel jobban korbe akarom jarni a temat.
A teszterek csak a PPS-ben egyeznek meg a mérővel, egyszerűség miatt a kibocsájtott impulzus hosszabb.
Ok. BGA nyilvan nem megy, 0402 alatt nem probaltam meg(mo-n nehezen beszerezheto a 0201 es a 01005), ill. icbol 0.2mm-nel vekonyabb labut(ugyan ekkora terkozzel) nem probaltam meg. a tobbi az stabilan megy.
pps=packet per second?
A gyári mérőben 25w-os lézerdióda van, de képes 400nj-os impulzus kibocsájtására.
![]() Valószínűleg a zavaróban nincs ekkorára szükség. Szerintem ![]() Rendszámtábla Fénysűrűségi tényezők Fehér X 0,335 >0,35 ez a legjobb Y 0,375 Fénysűrűségi tényező: Adott felületelem meghatározott feltételek melletti fénysűrűségének és megvilágításának hányadosa. q = L / E, cd /m2 lx A beeső fénynek max 35%-át veri vissza. Az autó többi része ennél gyengébben veri vissza a beeső fényt.
Pulse per second.
Minek kölcsönzől, Te is megtudod csinálni, persze ha értesz egy kicsit az atmel procik programozásához. Nekem sem megy a programozás, de 3 hét kemény küzdelemmel írtam egy használható kis progit, melyel tudom ellenőrizni a működést. Azt hiszem elkűldtem a pps adatokat is, tehát először csinálj egy egyszerű tesztert, melyet ki tudsz próbálni ha van a haveri körben egy LI mert az pontosan be mondja melyik frekit adod ki. Rajzot nem adok, használd a blinder végfokát, az is jó oda kezdésnek, és olcsó is.
Nekem pengen megy az atmel, evek ota programozom. Ha kell segitseg szolj nyugodtan.
Tudtommal meg a lampakra is szoktak celozni, mert a foncsor miatt azok is jol verik vissza az infrat. Ezert gondoltam arra, hogy a lampaba is kene rakni infra ledet.
Mikor fogod próbálni a kütyüdet?
Nem tudom, sok a melóm. De valószínűleg egy-két héten belül sort kerítek rá.
ha tényleg megy az atmel, akkor segíts 15-30ns-os impulzust elő állítani, mert ezzel szívok, de sehogy sem jön össze. Minden megoldás érdekel
![]()
A tesztert nem kell elbonyolítani,az enyém ilyen. A progi magától értetődik.
sima 8bites atmellel pusztan szoftverbol nem tudsz mivel a legnagyobb belso orajel 16MHz (20MHz).
Esetleg ugy tudsz, hogy 32 megas orajelet leosztod a mikrokontrollernek, valamint bevezeted egy ES kapuba. A kapu masik bemenetere pedig az eddig hasznalt i/o labat hasznalod es akkor a kapu kimeneten 30ns-os impulzus lesz. Vagy ugyan ezt megteszed egy 40MHz-es orajellel es egy olyan tipusu atmellel ami megy 20 Megarol is. Esetleg megprobalhatod nagyobb orajelrol hajtani az ic-t. Van amelyik egesz jol turi. Regen a 8535-os volt ilyen.
Fejben kb ugyan ezt kepzeltem el csak atmellel
![]()
100Mhz 10ns, 80Mhz 20ns , stb de akkor hogyan lehet 40Mhz-ből 30ns? vagy rosszul tudom?
32MHz-bol van a 30ns. 40MHz-bol a 25ns.
akkor nem értem , kűldhetnél egy egyszerű rajzot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |