Fórum témák
» Több friss téma |
biztit szerinted mekkorát tegyek bele?te eegyátalán tettél bele?
Biztit a trafó elé szoktak tenni a 230V-os ágba. Úgy is csinálhatod hogy veszel egy beépíthatő csavaros biztosítéktartót. Ami elég normálisan néz ki. és a hálózati csatlakozó mellé beépíted. ( elég a két pólusú ide)
Szépen zsugorcsővel szigeteld le, Hogy én menyit szívtam mert nem tudtam mire való a zsugorcső Biztit meg ki kell számolnod. A trafó teljesítménye osztva a hálózati feszültséggel. pl. 120Wattos trafód van. 120/230=0,52A Mondjuk a méretsorban 500mA-es van. Toroidhoz T-jelzésüt kell tenni. http://net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/elektroart/index.cgi?id=0&actio...luta=0 És erre gondoltam: http://net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/elektroart/index.cgi?id=0&actio...luta=0
Nem tudna-e vki küldeni nekem egy használható szimmetrikus tápos nyomtatott áramköri rajzot? (TDA2030-al), +beüteltést is, ha van
Igen, néztem, csak annyira homályos a rajz, h. nem bírtam kivenni az alkatrészek beültetését és a nyák vonalait.
köszi.De eggyet nem értek:mit jelent az hogy gyors meg az hogy lassú???
Hali !
Pont most építettem meg életem első TDA 2030-át és elég jó érzés ( Az oldalon lévő kapcsolásról építettem) Lenne néhány kérdésem: Ha megépítem a hibrid tranzisztoros változatot akkor csak hangosabban vagy szebben is fog szólni mivel nekem nem a hangerő lenne a lényeg. Aztán valamivel még lehetne javítani a kapcsoláson hogy szebben szóljon? Köszi üdv: Squall
Egy kicsit hangosabban fog szólni... ennyi.
Gyors vagy lassú kioldású. Ez azt jelenti ami le van írva. A toroidhoz azért kell lassú kioldású mert a bekapcsoláskor néha egy pellanatig sokkal nagyobb áramok szoktak folyni, mint ami a normál müködés közben. Kiküszöbölésére lágyindító. De 100-120Watthoz még felesleges. Erről bővebben a kapcsolások között.
aha aha éértem.. holnap ráveszem magam hogy kipróbáljam mert ma elaradt...pedig kiváncsi vok rá,hátha minden okés lessz
oke, akkor ezt nezd, ugyanaz az adatlap csak nem olyan nagy tomoritessel = jobb kepminoseg.. blabla na, csatolva az adatlap
Kőszi szépen asegitséget ,úgy néz ki ,hogy ebből, már eltudok indulni , és továbblépni
üdw mindenkinek
van valakinek TDA2004-hez híd kapcsolási rajza? ugyanis tegnap kaptam 2 db ilyen sztereo ic-t és hozzá egy készre maratott nyákot és megnéztem az adatlapjában de ott nem volt kapcsolási rajz a hidas kötéshez... aztán megnéztem a TDA2005 hidas kötését (mert azt mondták h majdnem ugyan az a két ic) de a kapcsolás csak kb 70%ban egyezik meg a nyákkal.... pl: a kapcs rajzon csak 1 kondi vezet a bemenethez de a nyákon még van két lyuk (amin pl egy ellenállással) a bemenetet földre kell kötni.... előre is köszi a rajzot
Úgy gondoltam belevágok ebbe a végfokba szerintetek melyiket válasszam a kettő küzűl?http://www.tme.pl/katalog/szukaj.phtml?f_szukaj=TDA2030&id_p=&id_g=...zukaj=
olvass vissza...azt hiszem az A jelű az ujjabb verzió..
Idézet: „(#9220) Norberto válasza isamisa hozzászólására (#9117) Igazából semmi különbség nincs köztük...mármint gyakorlatilag. Egyedül az A-s és A nélküli között van egy kicsi eltérés. Az A betű a végén azt jelenti, hogy az már egy továbbfejlesztett kivitel (kicsit nagyobb teljesítmény, 18W, kisebb torzítás, stb-stb). Tehát az A-s az jobb egy csöppet. A legutolsó betű pedig CSAK a tokozást jelöli. Tehát hogy Horizontális vagy Vertikális...magyarul: állított vagy fektetett kivitel. A lényeg az A betű, meg ugye a típusszám (2030). A többi az csak halandzsa...”
Végre valaki tud olvasni is nem csak kérdezni. Gratula gssty! Így tovább.
Kösz, és még anyagilag is jobb, erre a célra.
nem sok különbség van az árak között de te döntöd el melyiket veszed...
lenne egy problémám!
a probléma mégpedig a graetz híd. találtam egy pár kapcs. rajzot de azért inkább megkérdem. http://www.tolna.net/~soundwizard/book/book-3.html itt van az 5.ábrán.Azt értem hogy van egy trafó.de azt nem értem hogy lessz + és negatív pólus?diódából milyen tipus kell?kondi,ellenállás értéke?(gondolom a kondi az a pufferkondi lessz,vagy nem?)
Hi
Nézd meg jól a diódák állását és próbáld lekövetni fázisonként az áram útját. a Graetz hídnál csak eggy írányba fog tudni folyni az áram a + fele. Meg vissza a mínúszon. Amugy itt ís van egy cikk az egyenírányításról!! Azt nézted? A kondi a pufferkondi, igen. Az R1 ellenállás a terhelő ellenállás lenne. a fogyasztó magyarúl. Diódahídból pedig olyan kell ami elbírja a várható terhelést és van tartaléka is. Ha meg külön diódákból csinálod akkor is ez a lényeg. Pufferkondi pedig 1000-2000µF Amperonként.
most néztem meg a cikket..ezt teljesen el is felejtettem megnézni.köszi.diódábol akkor megfelel az 1n4007?puffer kondibol meg mint már irtad jó a 4700 mikrós
Légyszí nézd meg az 1n4007-es adatlapját. OK?
Mire is kell?? Mekkora áramra??
nem nagyon vagyok még otthon ebbe a témába....bocsi,de már megint előbb irtam minthogy utánnanéztem volna.tudnál nekem segíteni milyet érdemes bele tenni?
Három dolog határozza meg alapvetően hogy mire lehet használni egy diódát.
A maximális fesz tűrése. Az átengedhetö áram. És a sebessége. TDA2030, számoljunk 4A-ral (100Watt/25V) Olyan hidat kell keresned ami meghaladja ezt az értéket. Minimum 6A-es hidat, de tegyél csak be egy 8A-eset. A feszültséggel nem sok gond lesz, mert átlagosan 500-800-1000V-ra tervezik az ilyen nagyobbakat. Szal ez nem probléma... http://www.datasheet4u.com/ pl.: http://www.hqvideo.hu/info/hu/b400c8000a.html
és ha ez megvan akkor gondolom az AC-re kötöm ami a trafóbol jön(váltó fezs) utánna meg a helyespolaritással megy tovább a kondira utanna ma konditol meg az Ut+ ra?
Hello
Megepitettem ennek a hidas valtozatat es csak 1 problemam van vele. Szol meg minden csak 1., melegszenek az ick, marmint forroak, es nekem ugy van, h kulon van egy ic-s panel es kulon a hozzajuk tartozo aklatreszek... namost sztereoban csinaltam meg, ugyh meg ket ic nincs bekotve, gondolam, tesztelem. A ket kartya szalagkabellel van osszekotve, es a problem ott van, hogy ha hozzanulok a kabelhez es megszoritom, akkor olyan hangja van, mint a radionak hangolaskor... szoval ez miert van es hogy tudom elhallgattatni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |