Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „Most nincs, de ha hazaértem, akkor lesz.” Akkor várom, talán lesz itt valami jó ötletünk ami segít!
Szia!
Hát én is mindig félre teszem a fényes szórólapokat, ha elfogyna a műnyomó ![]()
Értem, az enyém egy Canon MF4140-es fehér-fekete lézernyomtató, szerintem az enyémnél sem lesz baj... Remélem! Kösz a gyors választ!
![]()
Én kipróbálnám, veszteni nem vesztessz semmit.(Ha csak ránem olvad a papír a hengerre,vagy be nem gyűri) Ha kipróbáltad kiváncsi vagyok neked milyen lett.
![]()
Bár lesz olyan is aki azt mondja majd, hogy nepróbáld. Ez az én véleményem.
![]()
Ha begyűri kiszedem, az nem gond, csak rá ne olvadjon... Majd töltök fel képet!
![]()
Okéés.
Én úgy oldom meg, hogy bekapcsolás után a PIC megkérdezi hogy laminálásra vagy nyák-készítésre szeretnénk-e használni a gépet.
Sajnos nem jó... Betűrte! Kiszedtem, de ez sajnos így nem nyerő. :sniffles:
Próbáld meg úgy, ha ketté van tépve akkor vonalzó mellet pengével levágod ami "rojtos". Meg ha van valami vastagabbra próbáld, keress van annyi szórólap hogy csak na:d
Nekem egy Samsung ML1915 típusú van,az is begyűri a vékonyabb lapokat.Pedig szoftveresen lehet állítani,hogy "vékony papír".A vastagabbakat nekem is jobban szereti.Továbbá le szoktam nyitni a hátulját,ezáltal nem fölül adja ki a lapot,hanem egyenesen hátul,így nehezebben gyűrődik be.A vékonyak inkább elöl,a nagyon trehány szélűek meg inkább hátul akadnak be.
István
Úgy csináltam... Majd csak kerül valami! Üdv.
![]()
Most kíváncsiságból nem műnyomóval hanem reklámújsággal fogok panelt csinálni. Amúgy meg a műnyomóm is 70g ha jól emléxek. és ritkán gyűri be.
Sziasztok!
Én már kb. fél éve alkalmazom ezt a technikát egy bolhapiacon vásárolt 1000Ft-os laminálóval. A különbség annyi hogy nálam először két alu fűtőtest között halad át a nyák és csak utána hengerel. Nagyon szépek a nyákok csak egy problémám van vele. A nyákok elején a festék hajlamos elkenődni (nem drasztikusan de látható) néha és főleg SMD paneleknél jelent gondot ahol több 0.15-0.2mm-es vezetősáv halad egymáshoz közel. Nálatok is van hasonló jelenség?
Én a cégnél próbáltam 80g os fényes műnyomóra nyomtatni de a lézernyomtató elkente az egészet
mitől lehet ez ? A normál papirokat gyönyörűen kezeli .
Nincs, mert lassan halad a nyák, és alacsony a hőfok. Olvass vissza, elég sokat beszéltünk erről!
Hát fogalmam sincs. Lehet azért mert az én nyomtatóm már régi és mindegy neki, hogy milyen papírra nyomtat
![]()
Ma éles teszteket végeztem, 0.15 és 0.25mm-es vonalvastagsággal, már ami a tervezőt illeti. Hőfok 160°C a hőmérőnél, panelnél kb. 150. Az eredmények érdekesek lettek. Készítettem két html-t amit akár egymás mellé is tehettek a vizsgálatokhoz.
Összefoglalva az eddigieket, 0.15mm teszt Látszólag tökéletes hengerezés, megfelelő, nem szétkenődő vonalak, maratás után a nyomat sértetlen, nem látszik hiba, és vékonyodás sem(ezen persze nem csodálkozom, mert a festék takarja a rezet és a festék nem maródik) tisztítás után a 0.15mm vonalakból jó ha 0.1mm marad és néhány alámarás látható. 0.25mm teszt Látszólag tökéletes hengerezés, megfelelő, nem szétkenődő vonalak, maratás után a nyomat sértetlen, nem látszik hiba(talán valami), és vékonyodás sem, tisztítás után a vonalból jó, ha 0.15mm maradt, és egyetlen egy hiba látható, ami baromira bosszant! ![]() ![]() Úgy látom nem a hengerezés a szűk keresztmetszet, inkább a nyák előkészítése, vagy a maratási technika a szűkebb! Még holnap készítek még egy kört és jobban megpolírozom a nyákot, és kicsit emelek a hőfokon is 170/160°C-ra.
Nem egy másik, vagy "idegen" topikban olvastam a hőfokról, hanem először itt, éppen Tőled ezt a (150-160) fokot. A hőfok mérésére célirányosan kerestem különböző megoldásokat, anélkül, hogy átalakitanám gyökeresen az elektronikát. Találtam is erre alkalmazást, meglátom itt hogyan tudom megoldani. Szerinted a beépített mérődióda, (tecis), elbírja a 160 fokot? Úgy hámoztam ki a talált infókból, hogy elviselhet 200-250 fokot is, amit egy kicsit azért kétlek.
Na nekem van egy javaslatom ha ilyen kicsi ármérőben akarsz jó eredményt elérni! Jól látod,hogy a nyák előkészítésén van a hangsúly ! ne polírozd hanem nagyon finom papírral szárazon körkörösen karcosra hagyd (természetesen elötte megfelelő sima rozsdamentes felület) utána jól kétszer lemosod denszesszel és próba! Tapasztalat
![]() ![]()
Van publikus nyákterved a hőfok szabályzóhoz?
Esetleg valami egyszerűbb kivitel? ![]()
Nem szeretem a vegyszereket, csak rosszabb eredmény születik, inkább csak a vizet használom az előkészítésnél, azaz vizesen csiszolok.
Talán ha emelek egy kis hőfokot és azon még nem folyik szét a festék, akkor megbízhatóbban letapad. Láthatod, hogy nincs sok helyen hiba. A 0.15-ös tesztnél sem arról van szó, hogy ne lett volna jó a nyomat, inkább arról, hogy alámar a marató. Úgy tűnik, hogy ha 0.15mm-es vonalakat akarunk, 0.25-ösből kell kiindulni. A körkörös csiszolást szoktam néha, de most kipróbálom figyelve az egyenletességre.
Az adatlap szerint 200°C-on tönkremegy. Lehet, hogy egy ideig jól működne 150°C felett is, de rá mernéd bízni a fűtést? Egy KTY84-130, 230Ft.
Idézet: „Úgy látom nem a hengerezés a szűk keresztmetszet, inkább a nyák előkészítése,” Régebben próbálkoztam a normál zsirtalanitás után a nyákot vasklorid maratószerrel "előkezelni". Egy vaskloriddal nedvesitett vattacsomóval áttörölve, majd leöblitve bársonyos felületet kaptam, amire kiválóan tapadt a festék.
Ha nem zsírtalanítasz az elég nagy baj! A denszesz nem veszélyes a környezetre meg rád sem!
Én polírradírt használok, van többfajta is. A vékonyodás az azért eléggé jelentős, pláne ha a nyáknól mérőlécet akarsz csinálni (én akarok de szerintem nem fog menni). Fotózásnál is van gondolom alámarás.
Végül is van, (a cikkben is ez lesz).
A CircuitMaker2000-el lehet megnyitni, az oldalamon megtalálod a demót. Ha gondod van írj e-mailt!
A platina nem olcsó, de jó, az biztos, ha mindenáron máskép akarod csinálni.
![]()
Figyu, azért már nem az első nyákom! A zsírtalanításnak a vízes csiszolás a legjobb! Mindenféle vegyszerrel csak elrontod! Ez meg az én tapasztalatom!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |