Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   43 / 1388
(#) isamisa válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Nappal is működik, csak kicsitt hosszab idő kell neki. 30-40perc aszem. olvass vissza volt róla szó, már más csinálta így.
(#) Frankye válasza qssty hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Nah, akkor elmondom, én hogy csináltam a "véső" helyébe "ceruza" hegyet...
A "madaras teszkóban" vettem egyszer valami gagyi, fanyelű csavarhúzó szettet (jó-jó, nem kell röhögni, a kocsiban az ablaktörlő lapát csavarja meglazult, azt kellett meghúzni, ez volt a legolcsóbb, az egész volt vagy 200,- Ft!, igaz, nem is ért többet!), persze kb. 3 csavar után eltöredezett a pengéje. levágtam a nyélről, ez ment a kukába, a szárat fúrógépbe fogtam, és köszörűvel leköszörültem olyan alakúra, mint a ceruza-hegy. Aztán bele forrasztóvízbe, majd pár perc áztatás utánm irány a páka. Nagyon jó is volt, bár néha a leghegye nagyon kihűlt, ha nagyobb felületet kellett átmelegítenie. (Természetesen csak ideiglenes megoldás volt!) Jah, védőréteg: Milyen "védőréteg"?! Az eredeti, véső hegyen se volt semmi. (Ette is rendesen az ón...)
(#) Pak válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Hali!
A legjobb levilágító a nap. 1.ingyen van 2.pontszerű 3.nagyon gyors 4.nem veszélyes rád nézve. Ilyenkor ha süt a nap akkor kb 5-6 perc, nyáron persze rövidebb a levilágítási idő. A reflektor csak akkor jó ha uv-t is sugároz, mert a p20-hoz az kéne. Ha minden áron levilágítót akarsz csinálni akko inkább gőzlámpával.
(#) Pak válasza Frankye hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Segítségre lenne szükségem.
Az van, hogy van a pákám (mint a tiéd).
De nem tom, hogy miért melegít olyan r*hadt lassan???
Majdnem fullon van és még akkor is legalább 45 perc mire "használni tudom", de a szára meg már lila.
Szerintem valamiért a tekercs nem adja át a hőt rendesen a hegynek.
(#) Müszi válasza Pak hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Szerintem már kezd elégni a fűtőbetét....
Én is így jártmam egy óra melegedés után szétkaptam porá törött a fűtőhuzal...
(#) Pak válasza Müszi hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

:eek2: Reléllem nincs igazad, mert ha igen akkor annak nem tudok semmit csinálni. De még csak egy éves és nem gyilkoltam szét. Csak ic-hez és smd-hez használtam.
(#) Frankye válasza Pak hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Nah szóval:

Nem hiszem hogy a fűtőbetét lenne a gond, bár elképzelhető. (De akkor mitől lilul el a szára? Szorongatod a nyakát, mint Milka tehenet a kolomp? Nem hinném, azt észrevennéd! )
Ha viszont netán mégis, akkor se ess kétségbe, lehet kapni hozzá külön fűtőbetétet is, meg hegyet is. Ha kell, utánanézek, mennyiért, hol.
(#) Peti_85 válasza Pak hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Köszi a választ...

Épp ez az, hogy nem akarok levilágítót csinálgatni, az nekem olyan macerásnak tűnik, persze utánna jó lenne, de most még azért adjak ki pénzt... szóval ezért kérdeztem.
Mert lehet, hogy majd átállok a P20-as technikára, mert a vasalás az nem mindig jó... nagyon sok mindentől függ...

Más!
Fóliára nyomtatnak, már majdnem minden ilyen fénymásolós, nyomtatós botocskában igaz?

Megint más!
Az előhívó az sima lúg? Lehet bármilyen? Nekem van itthon ipari NaOH... Az jó rá igaz?

Peti.
(#) Frankye válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

A levilágító sem olyan "macerás". Kell hozzá egy HMLI/HGLI lámpa, foglalattal (porcelán), valamint egy doboz, meg egy sima üveglap. Ez nem olyan "haj de bonyás. Sztem.
Igen, gyakorlatilag bárhol rámásolják Neked fóliára, ha szépen megkéred az eladó kislányt, esetleg udvarolsz Neki egy kicsit, biztos megteszi.
Az előhívó - elvben - lúgkő-oldat, de a pontos összetételét nem ismerem. Inkább vegyél egy flakonnal, nem olyan vészes összeg.
(#) Peti_85 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Na jó de mennyi egy olyan lámpicsek???
Bedugom a konnektorba és jól van?
Meg valahol írtátok, hogy még fojtótrafó is kell... most akkor kell vagy sem...
(#) Peti_85 hozzászólása Jan 24, 2007 /

Hali!!!
Most találtam ki egy tök jó megoldást, hogy hogyan lehet kicsi fúrót befogni a tokmányba...
Zsugor csöveket, különböző méretben rámelegítesz, és az egy picit rá is szorul a fóróra, és a tokmányba is!!! :yes:

Nekem bevált! Két zsugorcső egymáson! Elég stabil4

Peti.
(#) Pak válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Hali!
Megfordul már a fejedben, hogy veszel egy kisméretű tokmányt? kb.: 500 ft.
Legalábbis én annyiért vettem 1 éve.
Aztán rá egy régi videó szervója és már visít is.
Nekem nagyon bejött.
(Faternak bezzeg fogorvosi van)

Megcsináltam a pákát!
Már 4-5 perc után lehet használni.
És már fél gázon is tuti.
(#) raron válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Ha HMLI- veszel, azt egyszerüen be a konektorba, de ha HGLI-t, akkor azelé lekk egy fojtót. Mind2őt lehet kapni a Tungsztram mintaboltban(Király u. ez legalább magyar.)
A HMLI kb. fele annyi UV fényt ad ki(ua. a Wattal) mint a HGLI. A HMLI nek nem szabad letörni a búráját, mert tönkremegy. Én nemrég vettem egy 125W HGLI ez olyan 1700Ft, de 2-3e-t már 400Wosat is lehet kapni. +fojtó.
(#) qssty válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

minek ide külön tokmány???
fogsz egy akkus fúrót és beleteszed...nekem még eggyetlen egyszer sem tört el...ügyesen,óvatosan kell csinálni és meglessz a munka gyümölcse...
(#) Frankye válasza Pak hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Gratula!
Mi volt a gond?
(#) Frankye válasza raron hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Én már egy ideje használok egy HMLI-t, simán porcelán foglalatba bekötöttem, rá egy billenő kapcsolót, meg a végére egy villásdugót, és annyi. Csináltam hulladék faanyagból (pozdorja lap csíkok, ez volt kéznél) egy állványt, mert függőleges elhelyezést kíván, és már kész is.
A levilágítandó lapra P20 ráfúj (persze tisztítás után!), majd arra a szárítást követően a minta, egy üveglap (sima 3 mm-es üveglap, A/4-nél picit nagyobb, 200,- ért csiszolt széllel csinálta a helyi üveges), és lámpa bekapcs.
15 centiről világítom, kb. (felfűtéssel együtt) 12-13 percig, után előhívó, majd maratás, és örülés a szép NYÁK-nak...

Lámpicseket olyan 1500-1600 körül vettem. (Tungsram, de Argentínában, vagy hol a bánatban gyártották... )

Azt csináltam, hogy a betét, hegy fejöli végéből kb 0,1 mm-t leköszörültem.
Ugyan ezt a részt betekertem rongyal és picit összéb nyomtam. Ill. a hegy belső végéből kb 2mm-t leköszörültem.
Ennél jobban nem tudtam elmagyarázi.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 24, 2007 /

Helló mindenkinek!
Lene egy kérdésem.
A HGLI lámpa buráját hogy kell letörni?
mert valamivel meg kell reszelni elöte hogy ne robban jon be az egész vagy mi. Aki csinált már ilyet az mondja el lécci hogy hogy kell köszi mindenkinek .
(#) Ricsa válasza tibiiii00 hozzászólására (») Jan 24, 2007 /

Szia!
A tesóm úgy csináltí, hogy belefúrt a búrájába egy 1 mm-es üvegfúróval, kijött a vákum. Utánna megreszelte a tövénél körbeütögette és letört. És ott an a 400 w-os hgli-je.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 24, 2007 /

köszi az választ
még 1 kérdés
mivel kell megreszelni milyen reszelővel??
(#) Frankye válasza tibiiii00 hozzászólására (») Jan 25, 2007 /

Legjobb, ha a patikában kapható ampulla-vágót használod. Ha szépen megkéred a patikus nénit, biztos ad Neked egyet. Vékony kis fémlapka, egyik, v. mindkét hosszabb oldalán apró fogazattal.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 25, 2007 /

sziasztok!
Vettem HgLI 125W-os lámpát meg hozzá folytót
valako fel tudná skiccelni hogy hogy kössem be a folytót és a lámpát a folytót itt láthatjátok:
http://kepfeltoltes.hu/view/070125/k_p__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és köszi az eddigi segítségeket!
(#) fureszk válasza tibiiii00 hozzászólására (») Jan 25, 2007 /

tök ugyanilyenem van!
pill és lerajzolom...

Íme a rajz!
És még mielőtt megkérdeznéd: tök mind1, hogy a fázist vagy a 0-át kötöd a fojtóra.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 25, 2007 /

köszi
én is erre gondoltam de nem voltam benne bizos

Lehetőleg a válasz gombot használd, ne az új hozzászólást, mert az új hozzászólás a témán belül új kérdés felvetésére/új rész kezdésére/új probléma feldobására való.
(#) tibiiii00 válasza fureszk hozzászólására (») Jan 25, 2007 /

ja ok
Bocsi

és kösz mindent

szívesen.
(#) tibiiii00 hozzászólása Jan 26, 2007 /

Helló mindenki!
Voltam több patikában is de nem kaptam sehol
ampulla reszelőt. Nem tudna valaki nekem kölcsönadni egy olyan reszelőt?
Mert azt mondták a patikában is hogy nem igen fogok kapni sehol.

Előre is köszi
cső
Következő: »»   43 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem