Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szia!
Ezekben is forgatgatják a bájtokat. Addig nem nyugszom, míg meg nem értem miért...
Mondjuk aki válaszol rá hogy lehet-e feltenni egy kérdést ami nem a topichoz tartozik.
A kérdéseket légy szíves kérdőjellel jelezni!
Idézet: Úgy tudom, hogy lehet, de kívülről kell adni a 3,3 V-os Vdd-t.„lehet e ezeket ICD2-vel programozni?” A K-s szériában egyébként a PIC18F14K50 5V-ról és 3,3 V-ról egyaránt megy (teljes sebességgel). Idézet: „megtáplálom a PIC-et 3.3V-l és a VCAP ill a GND közé kötök egy kondit akkor 2.5V-n üzemel a pic.” Figyemesebben kell olvasni az adatlapot! Az interface áramkörök mehetnek akár 3,3, V-tal, vagy 2,5 V-tal (amit a Vdd-re kötsz) , a processzormag pedig 2,5 V-tal működik. Ez utóbbit vagy a beépített LDO feszültségszabályozó állítja elő (ekkor kell egy szűrőkondenzátor), vagy kívülről kell betáplálni a VDDCIRE/VCAP lábra (Fig 20.2 a 45J10 adatlapjában). A logikai magas szint így néz ki ViH = 0.25*VDD+0.8 V a TTL bemeneteken és ViH = 0.8*VDD a Schmitt-triggeres bemeneteken. (PIC18F45J10 adatlap szerint) PIC18F45K20 esetén a Schmitt-triggeres bementre a 0.8*Vdd csak 2,4 - 3.6 V között igaz, Vdd < 2.4 V esetén ViH = 0.9*VDD.
Nézz fel az oldalamra, találsz egy excel táblát ami erről szól.
Szorzáshoz ezt az oldalt nézd meg! (Már többször ajánlottam!)
Köszönöm, ez már sokkal világosabb!
A szorzó rutinod működik is szépen. Most az osztó rutinodat szeretném felhasználni, de az nem akar rendesen működni. Kicsit átírtam a saját regisztereim elnevezésével (és az RLF-eket ikicseréltem RLCF-re mert az én PIC-em 18f-es) de magát a metódust természetesen nem módosítottam. Jelen esetben a 86314556-ot szeretném elosztani 16444-el:
Mellékelten küldöm az osztás leírását. Van mellé mintaprogram is előjel nélküli 8/8 és 16/16 bites osztásra, és hasonlóan előjelesre is.
forrás: Han-Way Huang: PIC Microcontroller: An Introduction to Software & Hardvare Interfacing, Thomson/Delmar Learning, 2005, ISBN 10: 1-4018-3967
Mit értesz az alatt, hogy nem működik? (most szimuláltam le az eredetit, az jó.)
86314556/16444=5249. Ennyinek kellene lennie a végeredménynek, de nem 5249 lesz hanem 2554.
Persze. Remélem átlátható valamennyire:
Sziasztok! olyan kérdésem van, hogy pickit 3-at Csak mplabbal lehet használni, nincs valami külön progilya mint a 2-nek?
Szia!
Volt két movlw hibád, és GOTO-kat benne hagytad. Egyébként működik. Csatoltam... (Az ilyen jellegű hibákra jobban ügyelj, mert nem várhatod el mindig, hogy mi találjuk meg, amit neked kéne! )
Tudomásom szerint nincs külön programja.
Kár! Esetleg az Mplabhoz valami magyar leírást nem tudsz, nekem annyi kellene, hogy a kész HEX filét be tudjam égetni.
Nem tudom, hogy a PK3-at leírja-e.
Próbáld meg a következőt: Kiválasztod a PIC típust(Configure/Select Device...) Betöltöd a hex fájlt(Fájl/Import..) Kiválaszot a programozót(Programmer/Select Programmer/PICKit3) Utána programozol, ellenőrzöl(Programmer/.....)
Szia!
És tényleg! Köszönöm! Idézet: „(Az ilyen jellegű hibákra jobban ügyelj, mert nem várhatod el mindig, hogy mi találjuk meg, amit neked kéne! )” Hidd el hogy rengeteg hasonló kaliberű hibát vétek amikre párszor tíz percen belül általában rájövök (és hála Istennek egyre hamarabb) és amiatt nem is kérem a segítségeteket, de néha van egy-egy ilyen amin mindig átsiklom akárhányszor is gondolom át a szkriptet.
Szia! PK3Err0045: You must connect to a target device to use PICkit 3. Ez a hibaüzenet jön, amikor megprobálom beírni a progit. Mi lehet a gond?
Valamiért úgy érzi, hogy nincs csatlakoztatva a PICkit3-hoz az az áramkör, amit fel akarsz programozni.
Ezt nem értem. ezerszer átnéztem. A pk2klón simán felprogramozza ugyan azt a hex-etaz egész egy dugaszolós probapanelen van összerakva, egy lcd egy 4 megás quarz meg 2 kondimeg 1 led 1 ellenálással. Nincs valami speciális beálítás ami rossz lehet? Amit Watt leírt megvan, de azon kívöl?
Életemben nem láttam még PICkit3-at közelről, csak a beidézett hibaüzenetet értelmeztem. Nem lehet, hogy egyszerűen nem kap tápfeszültséget az áramköröd?
PICkit3-nál a külső táplálás az ajánlott mód. A belső tápegysége a manual szerint csak 30 mA-t tud leadni. Ezt könnyű túlterhelni, pláne, ha egy 100 mA-es fogyasztású LCD-t is róla akarsz járatni...
"The internal debugger power is limited to 30 mA."
Idézet: „Sziasztok! olyan kérdésem van, hogy pickit 3-at Csak mplabbal lehet használni, nincs valami külön progilya mint a 2-nek?” Nincs sajnos. Volt ebbol balhe is, varhatoan lesz majd, de meg nincs. Pk2 tulajdonkepp minden szempontbol jobb, mint a pk3, kiveve talan, hogy a Pk3-nak van dc-dc boostere tehat nem fugg annyira a Vusb-tol. Meg persze, hogy a legujabb eszkozoket a Pk2 mar nem fogja tamogatni, mint pl a 12F617 amit kb. egy hete jelentettek be... Idézet: „legujabb eszkozoket a Pk2 mar nem fogja tamogatni” Nemá :eek2: csak beleteszik még ezeket. Vagy valami hw inkompatibilitás van ?
Hat en is remenykedem, de ebben a leirasban csak a pk3-at emlegetik, meg az ICD3-at, 2-esek nincsenek benne...
Szia!
Valahol egyik settings menüben kell külön kapcsolni, hogy adjon tápot a pickit 3! A 2 vel ellentétben magától nem jön rá hogy kéne ha nincs, és ekkor is ezt a hibaüzenetet dobja!....... Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |